reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Zebrra, a na pewno wszystko się ładnie wysterylizuje? Bo ja mam jakieś głupie obawy, ze tam jest tyle elementów i zakamarków. Co prawda tylko na zdjęciach w necie je oglądałam, ale... może głupia baba ze mnie i tyle :))
Oczywiście, że tak, jesli wszystko porządnie wygotujesz, to żadna bakteria się nie uchowa... Myślę, że warto popatrzeć na allegro, zwłaszcza, że często dziewczyny sprzedają laktatory użyte jedynie kilka razy...

reklama
Dzięki Zebrra :) A powiedz jeszcze ile czasu powinno sie gotować butelki, smoczki, itp???

Zebrra z tym laktatorem to przynajmiej w moim przypadku nie chodzi o bakterie... jakos tak jak pomyśle że inna kobieta dotykała nim swoich piersi... (inna czyt obca) to nie jestem w stanie sie przemóc... ale zgadza sie czasami ktos uzyje laktatora raz i potem sprzedaje.... :-)

Anna leżaczek jest fajny nóżki rzeczywiście cienkie ale jest on przeznaczony do 9 kg poza tym znając dzieci pewnie "posiedzi" w nim do 4-5 m-cy i juz nie bedzie chciał poza tym jest on przeznaczony dla dzieci niesiedzących jeszcze myslę że długo nie posłuzy albo wcale :-p ;-) A wibracje sa takie słabiutkie jak tel kom taki tam bajer natomiast chyba dzieki tym cieniutkim nóżkom fajnie się "sprężynuje" i mozna delikatnie bobujac oparciem :-) Jak dla mnie "na oko" lepszy niż Tako itp.

Grubelku obce piersi mniej mnie przerażają niż na przykład obce stopy... :)) Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi... :) Wiesz, to jest moje zdanie, jestem w stanie zrozumieć, że ktoś inny ma opory, ja kiedyś też je miałam, ale z biegiem czasu stwierdziłam, ze są bezpodstawne...

Ale wiele z nich u mnie pozostało... na przykład mogę kupić coś używanego dla dziecka (chodzi o ubranie), ale nigdy w życiu nie założyłabym moim dzieciom używanych butów...

Capri 5-10 minut od zagotowania wody wystarczy :)

Zebrra jeżeli chodzi o buty też mam takie zdanie :-) a ubranka moga być używane... poza bielizną tzn koszulki - podkoszulki, body i gatki oczywiście :-)

Bielizna i buty to zbyt osobiste rzeczy, by kupować używane.

Zebrra, dzięki jeszcze raz. Już ostatnie pytanie, obiecuję :) A kiedy wszystko sterylizować? Przed samym użyciem czy mozna wcześniej? I jesli wczesniej to kiedy? Tzn teraz czy tuż przed spodziewanym terminem porodu???

Zaszalałam...
Właśnie kupiłam laktator: LAKTATOR AVENT ISIS MEGA ZESTAW +GRATISY timur00 (189491249) - Aukcje internetowe Allegro
I mam pytanie: czy warto coś jeszcze do niego dokupić? Może jeszcze jakieś dodatkowe butelki
AVENT 260ml NAJTAŃSZE BUTELKI AVENT timur00...... (190842351) - Aukcje internetowe Allegro
albo podgrzewacz także z Aventu?
PODGRZEWACZ AVENT EXPRESS + GWARANCJA + 2 PREZENTY (190843522) - Aukcje internetowe Allegro
Jakbyście mogły to zerknijcie na przedmioty tego sprzedawcy i doradzcie mi co jeszcze kupić :happy:

Zamówiłam także majtki poporodowe
ORYGINALNE - WIELORAZOWE MAJTKI POPORODOWE+GRATIS (190846871) - Aukcje internetowe Allegro
i zastanawiam się co jeszcze? :confused:

reklama
Anna moim zdaniem wystarczy... ja nie kupowałabym już dodatkowych butelek ani podgrzewacza - o tym juz pisałyśmy wystarczy garnek i woda:-) Co do butelek jak bedziesz karmić piersią to wystarczy Ci jedna do podania ewentualnie jakiejs herbatki z koperku itp

Do góry