reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
zebra - dzięki za cenne informacje :-) a kiedy to najlepiej zacząć wszystko prać? Zostało mi niby 7-8 tyg. a sporo rzeczy muszę wyprać, boję się tylko prasowania (nie mogę utrzymać żelazka w ręku bo po chwili drętwieje mi dłoń :baffled:) wczoraj to się prawie załamałam jak prasowałam 4 koszulki męża :baffled:

Nie zgodzę się z tym, przede wszystkim proszki dla dzieci są mniej perfumowane i są delikatniejsze, co ma duże znaczenie dla skóry naszych maluchów, zwłaszcza, że teraz niestety wiele z nich ma skłonności do alergii i podrażnień. Dziecko ma dużo delikatniejszą skórę niż my, dlatego warto przynajmniej przez kilka miesięcy prać w proszkach przeznaczonych dla niemowląt... Potem trzeba stopniowo "przechodzić" na "dorosłe" proszki...
Poza tym jeśli już mowa o kosztach, to proszki przeznaczone dla niemowląt są groższe i tańsze... Najwyższa półka to lovela i jelp (chociaż opinie o ich skuteczności są różne), a trochę niżej nasze polskie proszki, myślę, że nie ustępują tym zachodnim: bobas, dzidziuś, cypisek.
Na naszym forum jest wątek dotyczący najlepszych proszków i tam zdecydowanie "wygrywa" dzidziuś (niestety nigdzie nie mogę go dostać...)

Buuuuuu...... napisałam długaśnego posta i mi go wcięło.

Krótko: zgadzam się z Zebrą, przynajmniej na początek wolę mieć ubranka uprane w proszku dla dzieci.

Alkmena, dobrze że napisałaś o laktatorze. Jeszcze go nie mam!
Bierzecie go ze sobą już do szpitala???

A to moje wczorajsze zakupy :-)

Capri - ale śliczne sukieneczki!!! Będziesz mieć małą strojnisię :-D

Właśnie - laktator bierzecie do szpitala? Mam nadzieję, że położne pokażą jak go używać!

zebra - proszek do prania "Dzidziuś" jest podobno dostępny w sieciach sklepów "Polo Market", będę tam pewnie w ciągu 2 tyg. więc zobaczę czy są :-) w razie czego mogę Tobie kupić :)

ew. tutaj: http://www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=2278
ale trzeba doliczyć koszty wysyłki

capri i Anna - ja wezmę laktator bo różnie może być... a lepiej mieć niż nie mieć :-) co do używania to mam nadzieję, że sobie jakoś poradzę... nie jest trudny w obsłudze ale zastanawiam się jak przy pompowaniu można odciągnąć dużo mleka... tzn AŻ TAK będzie z nas ciekło?? :confused: koleżanka miała elektryczny Aventu i mówi, ze zupełnie jej się nie przydał... nie potrafiła wycisnąć więcej niż ok. 1cm na jego dnie... mam nadzieję, że ja nie będę miała takiego problemu :happy:

Wiecie co ja kupiłam płyn do prania i płukania z serii "Dzidziuś" ale w sklepie Społem :-):-):-):-)

A co do laktatora to też będę brała do szpitala choć niby u mnie nie potrzeba ;-)

reklama
Do góry