reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Alkmena tak od mamo-tato:-) , a pościel księżyc na niebie też zamówiłam tylko że dla mojej Julki jako dodatkową do takiego kompletu na zmianę tzn z niebieskim baldachimem bo normalnie to ma kremową w żyrafki... :-) (ale nakręciłam...)

Oliwko ta zielona jest taka wesoła... no i łóżeczko mam żółto-seledynowe myślę że bedzie pasowało.... Poza tym mój mąż bardzo lubi taki kolor... a nie ukrywam że i mi się spodobał... :-)

Anna ja dla Julki mam trzy zmiany powłoczek+baldachim, ochraniacz itd... i jeszcze jeden komplet baldachim +powłoczki tylko w innym kolorze (niebieskie) ale myslę że Zebrra ma rację 2 na poczatek wystarczą... Mi się juz tego trochę nazbierało przez ten ponad rok dlatego mam więcej... Dla syneczka też na początek dwa komplety....:tak: właśnie zielone :-)

A prześcieradła też zamówiłam zielone jabłuszko i super że będzie pasowało... ;-) :-D

Niusia jest już wątek o kosmetykach tam możesz poczytać od początku...

reklama
W takim razie chyba jeszcze dokupię komplecik od mamo-tato. Bardzo podoba mi się od nich pościel. A jeszcze pytanie - czy będziecie tą pościel prać przed założeniem do łóżeczka?? Wszystko jest szczelnie zapakowane ale chyba lepiej przeprać?

U nas deszczowa sobota :-(

Anna jasne, że trzeba uprać, tak jak wszystkie rzeczy dla malucha... przecież nie wiesz, przez czyje ręce to przechodziło, kto to szył, kto pakował...

oliwka29 - nie dość, ze tanie to i chyba najładniejsze i najlepiej wykonane :-)ostatnio widziałam w sklepie pościel z Drewexu za 185zł :szok:(chyba 4 el.)

Grubelku - ja początkowo chciałam "błękitne serduszka" ale mężowi spodobała się "księżyc na niebie" i zamówiliśmy... na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach :-)

zebra - miałam właśnie się Ciebie spytać czy prać pościel czy nie... :happy: czy ochraniacz też uprać? I prześcieradła? Aaaa.... a pieluchy tetrowe i flanelowe też? :confused:

Grubelku, Alkmena, ja też zamówiłam pościel mamo-tato :-) jest ładniutka. Kupiłam 10-elementową, ale na razie mam tylko jedną zmianę.

Alkmena, ja będę prała wszystko, ale dopiero jak się doczekam swojej szafy (coś mi się ten stolarz ociąga:baffled: ). Pościel niby czysta, ale... tak jak pisze Zeberka, nie wiadomo przez czyje ręce przeszła, a dodatkowo ja nie lubię tego "fabrycznego" zapachu, wolę jak jest pięknie pachnące wszystko :-)

Dziś kupiłam brakujące kapcie i klapki pod prysznic do szpitalnej torby. Wydaje mi się, ze mam wszystko poza maścią na brodawki, ale to się dopiero okaże jak zacznę się pakować razem z listą w ręku i będę wszystko kolejno wykreślać.

Dla dzidzi wyprawkę nadal kompletuję. Jutro wkleje nowe nabytki dla Małej :-)

capri - ja do szpitala na razie nic nie mam (no może oprócz laktatora i wkładek laktacyjnych... torba i szlafrok dopiero przyjdą z allegro)... już niewiele czasu zostało :-) My z mężem planujemy kupić wszystko na początku czerwca :happy: Z listy wyprawkowej zostały nam do kupienia duże rzeczy (łóżeczko, fotelik, wanienka, przewijak) i kosmetyki... no i przygotowanie dla mnie torby do szpitala. Ubranek na razie nie kupuję... chyba mam juz wszystko co potrzebne dla malucha.

Dzwoniłam dziś do sklepu w sprawie łóżeczka, wanienki, przewijaka, fotelika i tylko łóżeczko z materacem jest droższe o 15zł a pozostałe rzeczy są tańsze niż na allegro... dodatkowo przy płatności gotówką jest 3% rabatu :-D

Alkmena jeśli chodzi o pranie, to dla malucha pierzemy absolutnie wszystko z czym będzie miał bezpośredni kontakt, ochraniacz i prześcieradła oczywiście też...

Wczoraj znajome - już matki - namawiały mnie abym nie używała specjalnych proszków dla dziecka tylko te normalne. Jedna z nich prała w Persilu, druga chyba w Vezirze i dzieci nie miały uczuleń, mówiły, żeby nie przyzwyczajać dzieci do specjalnych proszków.
Co o tym sądzicie?
Ja ze szkoły rodzenia wyniosłam przekonanie, że lepiej stosować proszki dla dzieci przynajmniej przez pierwsze miesiące. Ja sama chyba pierwsze pranie zrobię w płatkach mydlanych. Tylko nie wiem czy do tego użyć jakiś płyn do zmiękczania?

reklama
Anna ja tez od początku prałam w vizirze i nic nie bylo ,bo jak z poczatku przyzwyczaisz do dzieciecego to potem juz innego proszku moze nie tolerowac,;-)

Do góry