reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Alkmena tak od mamo-tato:-) , a pościel księżyc na niebie też zamówiłam tylko że dla mojej Julki jako dodatkową do takiego kompletu na zmianę tzn z niebieskim baldachimem bo normalnie to ma kremową w żyrafki... :-) (ale nakręciłam...)

Oliwko ta zielona jest taka wesoła... no i łóżeczko mam żółto-seledynowe myślę że bedzie pasowało.... Poza tym mój mąż bardzo lubi taki kolor... a nie ukrywam że i mi się spodobał... :-)

Anna ja dla Julki mam trzy zmiany powłoczek+baldachim, ochraniacz itd... i jeszcze jeden komplet baldachim +powłoczki tylko w innym kolorze (niebieskie) ale myslę że Zebrra ma rację 2 na poczatek wystarczą... Mi się juz tego trochę nazbierało przez ten ponad rok dlatego mam więcej... Dla syneczka też na początek dwa komplety....:tak: właśnie zielone :-)

A prześcieradła też zamówiłam zielone jabłuszko i super że będzie pasowało... ;-) :-D

Niusia jest już wątek o kosmetykach tam możesz poczytać od początku...

reklama
W takim razie chyba jeszcze dokupię komplecik od mamo-tato. Bardzo podoba mi się od nich pościel. A jeszcze pytanie - czy będziecie tą pościel prać przed założeniem do łóżeczka?? Wszystko jest szczelnie zapakowane ale chyba lepiej przeprać?

U nas deszczowa sobota :-(

Anna jasne, że trzeba uprać, tak jak wszystkie rzeczy dla malucha... przecież nie wiesz, przez czyje ręce to przechodziło, kto to szył, kto pakował...

oliwka29 - nie dość, ze tanie to i chyba najładniejsze i najlepiej wykonane :-)ostatnio widziałam w sklepie pościel z Drewexu za 185zł :szok:(chyba 4 el.)

Grubelku - ja początkowo chciałam "błękitne serduszka" ale mężowi spodobała się "księżyc na niebie" i zamówiliśmy... na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach :-)

zebra - miałam właśnie się Ciebie spytać czy prać pościel czy nie... :happy: czy ochraniacz też uprać? I prześcieradła? Aaaa.... a pieluchy tetrowe i flanelowe też? :confused:

Grubelku, Alkmena, ja też zamówiłam pościel mamo-tato :-) jest ładniutka. Kupiłam 10-elementową, ale na razie mam tylko jedną zmianę.

Alkmena, ja będę prała wszystko, ale dopiero jak się doczekam swojej szafy (coś mi się ten stolarz ociąga:baffled: ). Pościel niby czysta, ale... tak jak pisze Zeberka, nie wiadomo przez czyje ręce przeszła, a dodatkowo ja nie lubię tego "fabrycznego" zapachu, wolę jak jest pięknie pachnące wszystko :-)

Dziś kupiłam brakujące kapcie i klapki pod prysznic do szpitalnej torby. Wydaje mi się, ze mam wszystko poza maścią na brodawki, ale to się dopiero okaże jak zacznę się pakować razem z listą w ręku i będę wszystko kolejno wykreślać.

Dla dzidzi wyprawkę nadal kompletuję. Jutro wkleje nowe nabytki dla Małej :-)

capri - ja do szpitala na razie nic nie mam (no może oprócz laktatora i wkładek laktacyjnych... torba i szlafrok dopiero przyjdą z allegro)... już niewiele czasu zostało :-) My z mężem planujemy kupić wszystko na początku czerwca :happy: Z listy wyprawkowej zostały nam do kupienia duże rzeczy (łóżeczko, fotelik, wanienka, przewijak) i kosmetyki... no i przygotowanie dla mnie torby do szpitala. Ubranek na razie nie kupuję... chyba mam juz wszystko co potrzebne dla malucha.

Dzwoniłam dziś do sklepu w sprawie łóżeczka, wanienki, przewijaka, fotelika i tylko łóżeczko z materacem jest droższe o 15zł a pozostałe rzeczy są tańsze niż na allegro... dodatkowo przy płatności gotówką jest 3% rabatu :-D

Alkmena jeśli chodzi o pranie, to dla malucha pierzemy absolutnie wszystko z czym będzie miał bezpośredni kontakt, ochraniacz i prześcieradła oczywiście też...

Wczoraj znajome - już matki - namawiały mnie abym nie używała specjalnych proszków dla dziecka tylko te normalne. Jedna z nich prała w Persilu, druga chyba w Vezirze i dzieci nie miały uczuleń, mówiły, żeby nie przyzwyczajać dzieci do specjalnych proszków.
Co o tym sądzicie?
Ja ze szkoły rodzenia wyniosłam przekonanie, że lepiej stosować proszki dla dzieci przynajmniej przez pierwsze miesiące. Ja sama chyba pierwsze pranie zrobię w płatkach mydlanych. Tylko nie wiem czy do tego użyć jakiś płyn do zmiękczania?

reklama
Anna ja tez od początku prałam w vizirze i nic nie bylo ,bo jak z poczatku przyzwyczaisz do dzieciecego to potem juz innego proszku moze nie tolerowac,;-)

Do góry