reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Marika właśnie w piątek kupowaliśmy Pampersy i specjalnie patrzyłam na cene tych Happy w takiej samej ilości i dlatego tak pisze że cenowo tak samo... :-) chętnie bym przetestowała bo wiele mam pisze czy mówi że są lepsze od pampersów... tylko że pieluchy są w wiekszych paczkach i co ja ptem zrobie jak mi nie będa pasowały... :wściekła/y: nie lubie kupować i wywalać... Zresztą tak samo było z chusteczkami długo się decydowałam na próbowanie innych teraz nie żałuje bo wiem że opinie o Bambino są prawdziwe niektóre mówią nawet o tym że są lepsze niż Pampersy... nie zaprzeczam... :-)
Zebrra ja tez nie eksperymentowałabym z pieluchami... :no: chodzi tu nie tylko o odparzenia ale i o przeciekanie solidność wykonania i materiałów...niby wszystkie takie same...ale... przynajmiej mi jakos nie pasuja te wynalazki pod nazwą sieci marketów... :no: Co innego Huggies-y czy Happy poza tym jeżeli chodzi o oszczędnośc to na allegro można kupić dużo taniej pieluchy pampers oczywiście zamawiając kilka opakowań (opakowania sa większe niż w Polsce) i wtedy nawet z kosztem przesyłki jest to opłacalne, tyle tylko że trzeba jednorazowo wyłożyć większą kase na pieluchy.:-)

reklama
Ja z kolei wychodzę z założenia, że jeśli nie spróbuję, nie będę wiedziała co jest lepsze, dlatego nie piszę, że lepsze są pampersy od rossmannowych, bo po prostu tych drugich nmie próbowałam, ale widziałam jak wyglądają i uwazam, że warto spróbować..
Co do wielkości opakowań, to np. happy pakowane są również w małe opakowania i spokojnie można sobie wypróbować...

O pieluchach przeczytałam co najmniej trzy długasne wątki i bezwzględnie wygrywają cien z lidla... ja niestety nie mam tego sklepu blisko...

Zebrra dla mnie małe opakowanie to 5-10 szt a w aptekach niestety tylko pampersy albo huggies-y na sztuki. Nie warto (przynajmniej dla mnie) kupowac op 20 szt użyc 5 i stwierdzić że wolę inne pieluchy bo te się nie sprawdzają... :-) nawet w szpitalu (nie wiem jak w Waszych?) dostałam dwa pudełka z różnymi pierdołami w tym pieluchy (tzw próbki) tylko pampersy i huggies-y a inne firmy niestety promować sie nie chcialy...

jeszcze co do pieluch - to Pampers1 nie mają ściągacza na pleckach, a Huggies'y1 mają:dry:
A u nas niedługo otworzą Rossmana, Lidl'a też mam blisko, ale testowanie innych pieluch niż Pamp. i Hugg. zacznę jak dzidziuś będzie większy i o ile nie będę zadowolona z powyższych, albo cena tamtych będzie powalająca :-)

zebrra - a tu lampka którą wczoraj w Lidlu za ok.14zł kupiłam:

Rossmana mam w Olsztynie to przy najblizszej okazji kupie... i potestuje... ;-) :tak:
A lampeczka fajna A były inne wzory? np Kubusiowe... też bym taką chciała.... tylko Puchatkową właśnie...

Grubelku - ja nie wiem pewnie były, ja miałam do wyboru 2, z czego ta druga jakaś różowiasta była :baffled: te lampki musiały być w Lidlu wcześniej a ja jakieś zabłąkane 2sztuki znalazłam :-p

reklama
Szkoda myslałam że to może jakaś nowa dostawa... :baffled: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: bo nam się właśnie taka popsuła i bede musiała kupic nową, a cena o której piszesz jest bardzo okazyjna.... :-)

Do góry