reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Marika właśnie w piątek kupowaliśmy Pampersy i specjalnie patrzyłam na cene tych Happy w takiej samej ilości i dlatego tak pisze że cenowo tak samo... :-) chętnie bym przetestowała bo wiele mam pisze czy mówi że są lepsze od pampersów... tylko że pieluchy są w wiekszych paczkach i co ja ptem zrobie jak mi nie będa pasowały... :wściekła/y: nie lubie kupować i wywalać... Zresztą tak samo było z chusteczkami długo się decydowałam na próbowanie innych teraz nie żałuje bo wiem że opinie o Bambino są prawdziwe niektóre mówią nawet o tym że są lepsze niż Pampersy... nie zaprzeczam... :-)
Zebrra ja tez nie eksperymentowałabym z pieluchami... :no: chodzi tu nie tylko o odparzenia ale i o przeciekanie solidność wykonania i materiałów...niby wszystkie takie same...ale... przynajmiej mi jakos nie pasuja te wynalazki pod nazwą sieci marketów... :no: Co innego Huggies-y czy Happy poza tym jeżeli chodzi o oszczędnośc to na allegro można kupić dużo taniej pieluchy pampers oczywiście zamawiając kilka opakowań (opakowania sa większe niż w Polsce) i wtedy nawet z kosztem przesyłki jest to opłacalne, tyle tylko że trzeba jednorazowo wyłożyć większą kase na pieluchy.:-)

reklama
Ja z kolei wychodzę z założenia, że jeśli nie spróbuję, nie będę wiedziała co jest lepsze, dlatego nie piszę, że lepsze są pampersy od rossmannowych, bo po prostu tych drugich nmie próbowałam, ale widziałam jak wyglądają i uwazam, że warto spróbować..
Co do wielkości opakowań, to np. happy pakowane są również w małe opakowania i spokojnie można sobie wypróbować...

O pieluchach przeczytałam co najmniej trzy długasne wątki i bezwzględnie wygrywają cien z lidla... ja niestety nie mam tego sklepu blisko...

Zebrra dla mnie małe opakowanie to 5-10 szt a w aptekach niestety tylko pampersy albo huggies-y na sztuki. Nie warto (przynajmniej dla mnie) kupowac op 20 szt użyc 5 i stwierdzić że wolę inne pieluchy bo te się nie sprawdzają... :-) nawet w szpitalu (nie wiem jak w Waszych?) dostałam dwa pudełka z różnymi pierdołami w tym pieluchy (tzw próbki) tylko pampersy i huggies-y a inne firmy niestety promować sie nie chcialy...

jeszcze co do pieluch - to Pampers1 nie mają ściągacza na pleckach, a Huggies'y1 mają:dry:
A u nas niedługo otworzą Rossmana, Lidl'a też mam blisko, ale testowanie innych pieluch niż Pamp. i Hugg. zacznę jak dzidziuś będzie większy i o ile nie będę zadowolona z powyższych, albo cena tamtych będzie powalająca :-)

zebrra - a tu lampka którą wczoraj w Lidlu za ok.14zł kupiłam:

Rossmana mam w Olsztynie to przy najblizszej okazji kupie... i potestuje... ;-) :tak:
A lampeczka fajna A były inne wzory? np Kubusiowe... też bym taką chciała.... tylko Puchatkową właśnie...

Grubelku - ja nie wiem pewnie były, ja miałam do wyboru 2, z czego ta druga jakaś różowiasta była :baffled: te lampki musiały być w Lidlu wcześniej a ja jakieś zabłąkane 2sztuki znalazłam :-p

reklama
Szkoda myslałam że to może jakaś nowa dostawa... :baffled: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: bo nam się właśnie taka popsuła i bede musiała kupic nową, a cena o której piszesz jest bardzo okazyjna.... :-)

Do góry