reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Fakt "1" sa malutkie co i dla mnie było szokiem ale Julka przy wadze 3700 i 56 cm wygladała śmiesznie w za duzych "2"... a ja sie na nich nie zawiodłam co do przeciekania jak mąż przyniósł mi "2" do szpitala i założyłam jej to po pierwszej smółce poszedł kupić druga paczkę "1"... :-)
Błagam nie piszcie tylko o dużych dzieciach......

No właśnie Capri - nie mam pojęcia jak i w co zapakuję się do szpitala! Myślałam o jakiejś większej (ale bez przesady) torbie. A wy jakie macie? Jakoś nie mogę w sklepach nic namierzyć, popatrzę jeszcze na allegro.

wracam jeszcze do pieluch bo rozpakowałam moje zapasy i możecie zobaczyć prawie na żywo :-) :

fot.1
przód: Huggies 1, Pampers 1, Pampers 2
fot.2
tył: Huggies 1 (widać gumeczkę, ale jest super delikatna, bawelniana), Pampers 1 (bez ściągacza), Pampers 2 (bez ściągacza)

Po dokładnym obmacaniu w/w pieluch stwierdzam, że:
- Huggies sa najbardziej mięciutkie i jakby najmniejsze,ale wkład absorbujący mają gruby ;-)
- Pampers 1 oraz Huggies 1 są o wiele /ok. 100%/ grubsze niż Pampers 2 /chodzi mi o grubość wyściółki pochłaniającej siuśki i kupki/ ;-)
- Pampers 2 są o ok. 2cm dłuższe niż Pamp. 1, a szerokość ta sama, - Pamp 1 i Pamp 2 są całe wykonane z innego materiału :confused:.
- Huggiesy mają rzepy, a Pampersy więcej taśmy klejącej + mały rzep :dry: ja się nie znam co jest lepsze.

szkoda, że się w nie nie mieszczę, bo nie musiałabym biegać co chwilkę po tym arbuzie do kibelka hehe i sprawdziła bym pojemność :-p

teraz namieszałaś mi w głowie hihihihi, najładniejsze to huggies-ale dla kupy to nie ma znaczenia byle nie przeciekało:laugh2::laugh2::laugh2:

Marika, dokładnie tak :))

Dziewczyny, a czy kupujecie jakąś maść na bolące brodawki (np. PureLan albo inną)? Czy zawsze po pierwszych karmieniach brodawki bolą i są spękane? Te maści nie są tanie i nie wiem czy taki zakup to konieczność?

I jeszcze pytanie odnośnie pielęgnacji pępuszka: co lepsze -zwykłe waciki i spirytus czy takie coś? STERYLNE GAZIKI dezynfekujące LEKO do pępusia (188152593) - Aukcje internetowe Allegro

Acha, i co z matą antyposlizgową do wanienki?

Przepraszam, że mam taki nawał pytań. Przegladam różne strony w necie i wychodzi na to, ze nadal wielu rzeczy mi brakuje, tylko które z nich są naprawdę niezbędne?

Capri maść na brodawki obowiązkowo-nawet nie wiesz jak to cudo potrafi pomóc..polecam bepanthen
BEPANTHEN maść 30g

a gaziki leko miałam są sztywne takie....ale jak będziesz miała w domu z 5 sztuk to nie zaszkodzi-i się nie zmarnuje;-)

reklama
Do góry