reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
. Kupiłam:
- 2x pieluszki Huggies 1 /Pampers 1 kupiłam już wcześniej/, tak w razie 'w' kuzynka rok temu rodziła w czerwcu i mówi że jej mała od pampersów się odparzała latem, a od Huggies'ów nie, wiec mam. Ale wcześniej miała synka /z marca/ i nie odparzał się od pampersów. A po porównaniu to wygląda na to, że Huggies są krótsze trochę, wiec chyba będą dobre na gojący się pępuszek:confused: Ale i tak Wszystko wyjdzie 'w praniu' :dry:

dokładnie Pastela, ja używałam huggies pieluchy-i mam podzieloną opinię najmniejszy rozmiar był ok, większy przeciekał-gumki były kiepskie..następny rozmiar tez przeciekał...zmieniłam na happy cudo!!! i mokre chusteczki też polecam happy-nie są złe i nie są drogie;-)

Ja Oliwi tylko mogłam pampersy bo po innych sie odparzał a juz nie mówie tych teskowych ,rosmanowych to dopiero masakra a jak starsza była to przemakały :no:i tez sie odparzał a pamperski i huggies były super . Tak że są podzielone opinie;-)

Oliwko może tak trafiałam na przeciekające huggies-y -nie wiem ale aż taki pech? teraz kupie pampersy na początek..a co do odparzeń na szczęście nie wiem co to:) tzn nigdy nie miałyśmy na szczęście z tym do czynienia..:tak: a co do takich tanich pampersów byle jakich firm to bym w życiu nie kupiła-chyba że straszna bieda by mnie przycisnęła....nie mam zaufania do takich wynalazków..podobnie jak ty.

Ja również tylko Pampersy, huggies-y niestety rozczarowały mnie :no: a wilgotne chusteczki polecam Bambino i Pampers :tak: Co do Happy nie używałam... chyba boję sie spróbować... to jednak pieluchy ale słyszałam same pozytywne opinie na ich temat tylko nie wiem jak u Was ale w Olsztynie cena jest taka sama jak Pampersów... :happy: co do chłonności itd nie wiem...

My używaliśmy pampersów - były ok, huggies-ów - w ogóle się u nas nie sprawdziły, a jak Wika była starsza to happy - dla nas świetne. Teraz robiłam wywiad i najbardziej polecane są (oprócz pampersów i huggies-ów) cien z lidla, fioletowe z rossmanna, jakieś z tesco, ale nie pamiętam jakie i jeszcze jedne z biedronki.
Rossmannowe oglądałam i wyglądają tak samo jak pampersy, na pewno ich spróbujemy.
Lidlowe też oglądałam i też wyglądają tak jak pampersy, dodatkowo mają jakiś pasek, który zmienia kolor jak pieluszka jest mokra...

Tak naprawdę wszystko zależy od skóry dziecka... Każde inaczej reaguje na inne pieluchy...

Grubelku wiesz co powiem tak nam zawsze wszyscy mówili że ceny są podobne pampersów do happy-wkurzało mnie to bo tych happy zawsze było dużo więcej jeśli chodzi o ilość sztuk i cena była mimo wszystko niższa jak za pampersy...teraz nie wiem jak to cenowo stoi-będę się orientować.

Zebrra racja kiedyś gdzieś na targu kumpela kupowała pampersy takie tanie nieznanej firmy-były do niczego dlatego boje się takich eksperymentów ale trzeba próbować..pielucha i tak wędruje do kosza ,a kasa za pieluchy do czyjegoś portfela-czasami dziecku może być wygodniej w takich pieluchach z rossmana niż w np huggisach..

Marika, ale te rossmannowe naprawdę w niczym nie ustępują pampersom, są z takiego materiału jak bawełna (wiesz o czym mówię) i dodatkowo mają ściągacz na pleckach (czego w większych rozmiarach pampersów nie ma...)

reklama
Do góry