reklama
Alkmena
mama 2007 i 2015
Pastela uśmiałam się jak głupia mąż stanął nade mną i zastanawiał się do którego wariatkowa mnie zawieźć
Będziemy w sklepie we wtorek i dokupię resztę - dzięki :-)
Będziemy w sklepie we wtorek i dokupię resztę - dzięki :-)
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
joł
a ja mam strategiczne pytanie! I prosze o odp bo zamierzam wkrotce dokonac zakupu!
Otoz, jezeli mam lozeczko 120x60 to posciel do niego mam kupowac w tym samym rozmiarze czy ciut wieksza? np 135x80? zeby moc owinac jakos malucha...????
Poza tym maluszek moze od razu spac pod kolderka? nie grozi mu przyduszenie???
czy lepiej spiworek???
prosze o wsparcie
a ja mam strategiczne pytanie! I prosze o odp bo zamierzam wkrotce dokonac zakupu!
Otoz, jezeli mam lozeczko 120x60 to posciel do niego mam kupowac w tym samym rozmiarze czy ciut wieksza? np 135x80? zeby moc owinac jakos malucha...????
Poza tym maluszek moze od razu spac pod kolderka? nie grozi mu przyduszenie???
czy lepiej spiworek???
prosze o wsparcie
Grubelek
mamy lipcowe'07
Magdalenko wymiar pościeli zależy od Twojej decyzji...ja też mam łóżeczko 120x60 a kołderke 135x100 czyli tą większą bo są jeszcze 120x90 poduszki są takie same 40x60... a o spaniu malucha już pisałyśmy jedne uważają że w spiworku inne że można czymś nakryć.
Grubelku - mam pytanie, czy w HB też są ubranka na takie maleństwa po urodzeniu czy tylko na troszkę większe maluszki??? Ja niestety muszę leżeć, ale może uda mi się niedługo zorganizować jakiś nielegalny wypad i dlatego muszę wcześniej zaplanować trasę!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Grubelek
mamy lipcowe'07
Niusia ty też z Olsztyna?????????????? Ja w HB kupiłam kilka malutkich ciuszków (nie jest to może super wybór bo wiadomo pojedyńcze sztuki... i są tam tez ubrania dla dorosłych) ale sporo tego tam jest głównie bluzeczki spodenki... i cudeńka dla dziewczynek... sukienusie i takie różne... Ja kupowałam dla chłopczyka i wydawało mi sie że dla dziewczynek więcej... mnie iteresowały rozmiary 56/62 letnie i 62/68 jesienne... A i obok jest komis dziecięcy jakby ktoś miał ochotę ;-) i strasznie duzo tam ciuszków nie wiem jakich bo za bardzo nie miałam czasu na grzebanie....
hehe robię właśnie zakupy u thea222, polowałam na te pieluszki flanelowe co polecała m.in. zebrra i właśnie zgarnęłam komplecik 5szt. - był tylko jeden, mam etui na smoczek nuby, łapki niedrapki, Zebrra Ty chyba kupiłaś dozownik do lekarstw, przyda się? bo patrzę co jeszcze kupić
Grubelek
mamy lipcowe'07
Pastelo ja uważam że dozownik warto mieć bo różnie to bywa... ja kupiłam dla Julki ale mi się nie przydał (naszczęście! :-) ) Julka poprostu nie chorowała... tylko ostatnio troche sie podziębiła i wapno jej podawałam ale to juz łyżeczką.... a dozownik mam - bedzie dla drugiego... oby nie był potrzebny!
zebrra
Potrójna mama :)
Pastelo myślę, że dozownik jak najbardziej się przyda
reklama
Podziel się: