reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Zrobiłam zdjęcie, ale ono nie oddaje urody ciuszków, bo usiłowałam zmieścić je na nim wszystkie. Lepiej będzie, jak po prostu wypiszę, co kupiłam:
- 5 x body z krótkim rękawem
- rozpinane body z krótkim rękawem
- body z długim rękawem
- koszulka z długim rękawem i wywijanymi niedrapkami
- termometr do wanienki
- pieluchy flanelowe
- pieluchy tetrowe
- niedrapki
- gatki poporodowe.
Pierwsze, ekhem, KOTY za płoty :-):-).

ja też już pierwsze koty za płoty, po tym jak "zrobiłyście" wielkie oczy, że jeszcze nic nie mam, torche kupiłam, troche dostałam, a jutro jadę coś kupić dla siebie do karmienia do szpitala
nie potrafiłam nic kupowac, bo w poprzedniej ciąży jak kupiłam sobie właśnie koszulę do karmienia, to prawie zaraz wylądowałam w szpitalu...
poza tym ...hmmm...nie wiem, mój mąż bardziej roztkliwia sie nad tymi ciuszkami niż ja, może potrzebuję czasu, na początku znajomości mąż mówił o mnie szwedzka lodówka, a teraz mnie nie może odkleić od siebie:-D

Mila, Jazztina no to witamy wreszcie w klubie ;)

Ja dziś zrobiłam kolejne zakupy, tym razem u tej polecanej thea222. I ani jednego ciuszka - w tej materii na razie basta! ;-)

Jazztina, lepsza chyba szwedzka lodówka niż pospolita zimna flądra (moja koleżanka tak usłyszała o sobie, ale jakoś przy lepszym "grzejniku" potrafiła się rozgrzać ;-):-D)

No i fajnie dziewczyny...
Jazztina głowa do góry ja w pierwszej ciązy tez kupiłam spioszki i kaftanik dośc wczesnie i stało się.... no a skoro tak to lodówka nie jesteś... ;-)

Capri, niezłe te skarpetki. Dziecko musi w nich wyglądać jak młody św.Mikołaj na haju ;-):-) Cudne.

He he!!! :-D Dobre porównanie :-) Kupiłam czerwone, choc były inne w ładnych pastelowych kolorach, bo jak moja siostra załozyła swojej małej czerwone skarpetki (takie zwykłe, bez grzechotki), to była nimi strasznie zaiteresowana i tak fajnie łapała sie za stópki :-) Czerwony chyba bardziej niż inne kolory przykuwa uwagę dziecka.

Grubelku, o tym sklepie Rotacja wiem. Zaglądałam tam juz kiedyś. Na Jarotach mieszkałam kiedyś, teraz na drugim końcu miasta.

Patina, sliczne te bodziaczki :tak:

Zebrra, czekam na fotki ogrodniczek i pajaca :-)

reklama
natila - śliczne ubranka :-)

Czy możecie mi powiedzieć czy coś mam jeszcze dokupić? :confused:

buciki - 3 szt.
skarpetki - 11 szt.
rajstopy - 1 szt.
czapki - 7 szt.
drapki - 2 szt.
śliniaczek - 1 szt.

(56)
kaftanik - 7 szt.
śpiochy - 4 szt.
body - 1szt.
koszulka - 1 szt.

(62)
kaftanik - 3 szt.
koszulka - 5 szt.
body z długim rękawem - 3 szt.
body z krótkim rękawem - 3 szt.
dresik - 2 szt.
spodnie z bluzą z kapturem - 1 szt.
półśpiochy – 3 szt.
pajacyk ciepły - 1 szt.
śpiochy - 3 szt.
rampers - 3 szt.
spodnie - 1 szt.
majtki na pieluchę - 1 szt.

Przepraszam, ale nie chce mi się zrobić zdjęć, może zrobię foto przed praniem :happy:

A dziś do mnie przyszła paczka - i mam foto z allegro więc się pochwalę:

Do góry