reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Grubelku, wiem, że to nie ten temat, ale mówię Ci: szykuj się na poród 29 czerwca (Mariusz sobie życzy, żebym wtedy urodziła i mówi, że tak właśnie będzie) ;-):-):-D:-D:-D:-D:-D a można rodzić w podkolanówkach? ;-):-D:-)

reklama
Ankami można! Jak Ty zakładasz to ja też....:-D :-D :-D tylko jakies odswietne sobie kupie... A czemu 29 czerwca tak długo mam czekać... :confused: Ja juz ok 15 moge... a temat o zakupach przecież ... no o podkolanówkach vel skarpetkach z motylkami ;-)

Grubelek, to ja też jakieś wystrzałowe sobie znajdę na tę specjalną okazję ;-):-D
Maniek chce wcześniej, może być i połowa czerwca, ale ja "wyprosiłam" końcówkę, żeby dziecko było bardziej donoszone. Tylko musi być piątek, żeby Mario sobie urlopu nie marnował, bo chce wziąć jak najwięcej jak już będziemy we troje :-);-):-D

A tak z innej beczki: zastanawiałam się ostatnio, w czym dzidziuś urodzony w lipcu, czyli prawdopodobnie w upały, śpi, jeśli zamiast kołderki decydujemy się kupić mu śpiworek. Body z długim (czy krótkim) rękawem, gołe nóżki i skarpetki? Pajacyk (z długim czy krótkim rękawem?) zakrywający całe nóżki? Coś innego?
I jeszcze jedno pytanko: czy maluszka smaruje się kremem z filtrem już od pierwszych lipcowych spacerów? Można?

Mila, w wersji dla gina czy dla publiczności? ;-) Ale zaręczam, że w moim przypadku nie chciałabyś tego oglądać, więc chyba Ci oszczędzę :-D:-);-)

Mila, jeśli wychodzimy na słońce z dzieckiem, to koniecznie trzeba posmarować je kremem z filtrem (wczoraj na szkole rodzenia akurat o tym mówili). Babeczka, która wczoraj mówiła o pielęgnacji noworodka, stwierdziła, że w upały nawet nie trzeba dziecka przykrywać na spacerach, może być w samym body i skarpetkach. Do spania, jeśli jest naprawdę ciepło, też nie można za grubo ubierać dziecka. Body z długim rękawem i delikatne przykrycie mają podobno wystarczyć. Albo śpioszki.

reklama
Do góry