reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Joani to CI się okazja trafiła, no, no, no.
Ja też zamówiłam sobie butelkę TT tę większą, z rurką, antykolkową. W ogóle ceny butelek na Allegro a w sklepie to po prostu kosmos, taka rozbieżność. Oczywiście na all duuużo taniej, nawet dodając przesyłkę.

reklama
Jaki proszek do prania dla niemowląt polecacie? Stoję właśnie nad dylematem i nie wiem.. Tak samo mam wątpliwość, czy używa się płynu do płukania? Matko... czemu oni tego nie uczą w szkole :/

co do wózków i fotelików nie wypowiem się co jest lepsze, co gorsze bo sama mam graco quatro gdzie jest jedynie fotelik i spacerówka, a w nią wkładana miękka gondola. Przy synu to się sprawdziło bo urodził się w kwietniu więc pierwszy miesiąc-dwa przejeździł w tej usztywnianej gondolce wsadzanej do spacerówkii już później spacerówka tylko,że mam naprawdę w niej sztywne oparcie i rozkłada się całkiem na płasko. Teraz będę musiała jakoś przełknąć to, że Ada od razu "pójdzie" do spacerówki bo mnie po prostu nie stać na drugi wózek i nie mam gdzie go trzymać, a jak kupowałabym to pewnie x-landera. Mała w zimie nie zmieści się już do wkładu bo on jest naprawdę wąski... nie wlezie mi w grubym kombinezonie tam :baffled: no nic, będę musiała coś kombinować. Teraz myślę, że jakbym miała kupować pierwszy wózek to postawiłabym na gondolę jednak ale to wszystko zależy w jakim okresie rodzi się dziecko.

a ja wczoraj pojechałam do koleżanki, która ma trójkę brzdąców... dwóch chłopców i jedną córę (w różnym wieku) i patrzcie ile mi spakowała po małej rzeczy :szok:było 5 kartonów ! jak to wszystko rozpakowałam w domu to najpierw ja przez godzinę zbierałam szczękę z podłogi, a później mój mąż jak wrócił z pracy i to zobaczył :-p moja Ada ubrana do dwóch lat ! większość ciuszków w rozmiarze 68-80 ale po swoim Szymku mam te malusieńkie więc już nic kupować nie trzeba ;) ledwo do szafy upchałam :rofl2: ale jak mi teraz Adunia zrobi niespodziankę i urodzi się chłopcem to chyba się powieszę :rofl2:ubranka cudne ! większość smykowych w idealnym stanie, niektóre nawet z metkami :-)
Zobacz załącznik 629583

co do butelek to ja wszystkie po Szymku zostawiłam z Dr. Browna z odpowietrznikami ;) mam chyba 3 czy 4 małe i dwie duże. Dokupię tylko nowe smoczki, a butelki wyparzę bo pewnie i tak jak przy małym nic z mojego cycowania nie będzie tym bardziej, że za swoje żylaki muszę się zabrać od razu, a wtedy nie mogę karmić.

Marciątko dla mnie lovela mleczko jest jednak nie do pobicia ;) pięknie pachną ubranka. Po płynie do płukania sporo dzieci ma „atrakcje” skórne więc ja jestem zdania że lepiej poprzestać na samym mleczku czy proszku ;)

A ja mam JELP żel do prania hipoalergiczny dla niemowląt i płyn do płukania też JELP, mam nadzieję, że syn nie będzie miał od tego żadnej reakcji alergicznej:) O takie:
jelp-gel-fresh-1l_b.jpgjelp-plyn-do-plukania-sensitive-1-litry.jpg
Używała może któraś?

Elleni wow ale wyprawka:-D Ja też tyle dostałam od kuzynki mojego Męża:D

Załączniki

• jelp-gel-fresh-1l_b.jpg
    jelp-gel-fresh-1l_b.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 52
  • jelp-plyn-do-plukania-sensitive-1-litry.jpg
    jelp-plyn-do-plukania-sensitive-1-litry.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 98
a jaka jest różnica między proszkiem a mleczkiem?
my w domu tylko proszku dajemy i pranie jest czyste :) ale może przy niemowlakach są jakieś inne zasady?

elleni pokaźna szafa się przyda supeer ;-)

Mi Ł. kupil jakieś proszki dla dzieci w Niemczech. Najpierw zobaczę co to będzie i zastanowię się czy coś dokupić. Niemieckie proszki dobre to może alergii dzidziuś nie będzie miał.

reklama
Mi do wybierania proszkow daleko ale pochwale sie ze kupilam pierwsze ubranka :) no nie umiem ich tu wkleic no! o jest :)1402998776732.jpg

Załączniki

• 1402998776732.jpg
    1402998776732.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 85
Ostatnia edycja:
Do góry