reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Joani to CI się okazja trafiła, no, no, no.
Ja też zamówiłam sobie butelkę TT tę większą, z rurką, antykolkową. W ogóle ceny butelek na Allegro a w sklepie to po prostu kosmos, taka rozbieżność. Oczywiście na all duuużo taniej, nawet dodając przesyłkę.

reklama
Jaki proszek do prania dla niemowląt polecacie? Stoję właśnie nad dylematem i nie wiem.. Tak samo mam wątpliwość, czy używa się płynu do płukania? Matko... czemu oni tego nie uczą w szkole :/

co do wózków i fotelików nie wypowiem się co jest lepsze, co gorsze bo sama mam graco quatro gdzie jest jedynie fotelik i spacerówka, a w nią wkładana miękka gondola. Przy synu to się sprawdziło bo urodził się w kwietniu więc pierwszy miesiąc-dwa przejeździł w tej usztywnianej gondolce wsadzanej do spacerówkii już później spacerówka tylko,że mam naprawdę w niej sztywne oparcie i rozkłada się całkiem na płasko. Teraz będę musiała jakoś przełknąć to, że Ada od razu "pójdzie" do spacerówki bo mnie po prostu nie stać na drugi wózek i nie mam gdzie go trzymać, a jak kupowałabym to pewnie x-landera. Mała w zimie nie zmieści się już do wkładu bo on jest naprawdę wąski... nie wlezie mi w grubym kombinezonie tam :baffled: no nic, będę musiała coś kombinować. Teraz myślę, że jakbym miała kupować pierwszy wózek to postawiłabym na gondolę jednak ale to wszystko zależy w jakim okresie rodzi się dziecko.

a ja wczoraj pojechałam do koleżanki, która ma trójkę brzdąców... dwóch chłopców i jedną córę (w różnym wieku) i patrzcie ile mi spakowała po małej rzeczy :szok:było 5 kartonów ! jak to wszystko rozpakowałam w domu to najpierw ja przez godzinę zbierałam szczękę z podłogi, a później mój mąż jak wrócił z pracy i to zobaczył :-p moja Ada ubrana do dwóch lat ! większość ciuszków w rozmiarze 68-80 ale po swoim Szymku mam te malusieńkie więc już nic kupować nie trzeba ;) ledwo do szafy upchałam :rofl2: ale jak mi teraz Adunia zrobi niespodziankę i urodzi się chłopcem to chyba się powieszę :rofl2:ubranka cudne ! większość smykowych w idealnym stanie, niektóre nawet z metkami :-)
Zobacz załącznik 629583

co do butelek to ja wszystkie po Szymku zostawiłam z Dr. Browna z odpowietrznikami ;) mam chyba 3 czy 4 małe i dwie duże. Dokupię tylko nowe smoczki, a butelki wyparzę bo pewnie i tak jak przy małym nic z mojego cycowania nie będzie tym bardziej, że za swoje żylaki muszę się zabrać od razu, a wtedy nie mogę karmić.

Marciątko dla mnie lovela mleczko jest jednak nie do pobicia ;) pięknie pachną ubranka. Po płynie do płukania sporo dzieci ma „atrakcje” skórne więc ja jestem zdania że lepiej poprzestać na samym mleczku czy proszku ;)

A ja mam JELP żel do prania hipoalergiczny dla niemowląt i płyn do płukania też JELP, mam nadzieję, że syn nie będzie miał od tego żadnej reakcji alergicznej:) O takie:
jelp-gel-fresh-1l_b.jpgjelp-plyn-do-plukania-sensitive-1-litry.jpg
Używała może któraś?

Elleni wow ale wyprawka:-D Ja też tyle dostałam od kuzynki mojego Męża:D

Załączniki

• jelp-gel-fresh-1l_b.jpg
    jelp-gel-fresh-1l_b.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 53
  • jelp-plyn-do-plukania-sensitive-1-litry.jpg
    jelp-plyn-do-plukania-sensitive-1-litry.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 99
a jaka jest różnica między proszkiem a mleczkiem?
my w domu tylko proszku dajemy i pranie jest czyste :) ale może przy niemowlakach są jakieś inne zasady?

elleni pokaźna szafa się przyda supeer ;-)

Mi Ł. kupil jakieś proszki dla dzieci w Niemczech. Najpierw zobaczę co to będzie i zastanowię się czy coś dokupić. Niemieckie proszki dobre to może alergii dzidziuś nie będzie miał.

reklama
Mi do wybierania proszkow daleko ale pochwale sie ze kupilam pierwsze ubranka :) no nie umiem ich tu wkleic no! o jest :)1402998776732.jpg

Załączniki

• 1402998776732.jpg
    1402998776732.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 87
Ostatnia edycja:
Do góry