reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Dziewczyny doradźcie mi coś..
Mamy mieszkanie dwupokojowe jeden to sypialnia i pokój dzieci w jednym a drugi to mały salonik z aneksem kuchennym..
w salonie siedzimy cały czas..
w sypialni będzie łóżeczko małego też oczywiście..
i teraz moje pytanie co wstawić do salonu? jakieś małe łużeczko turystyczne kosz mojżesza? co jest lepsze?? przy nati nie mieliśmy czegoś takiego bo położyłam ją na łóżku i był spokoj cały czas na oku i wg albo jak spała do łóżeczka w sypialni i już..
ale teraz boje się troszkę o Natusię że podejdzie niechcący zrobi krzywdę.. albo usiądzie na małego albo zrzuci.. rożne są przypadki.. a ja nie wiem jak ona będzie reagować na braciszka...

Ania// z jednej strony brałabym kosz mojżesza, ale na krótko on starczy, a dwa Natka może go przewrócić. Więc chyba lepiej łóżeczko turystyczne :)

Zależy ile masz miejsca, bo łóżeczko trochę zajmuje powierzchni- choć uważam, że to lepsza wersja niż kosz na 2-3 miesiące. A łóżeczko potem jak kojec traktujesz. Ja też się zastanawiam gdzie w ciągu dnia małego kłaść będę, ale myślę, że gondola na początku mi jako kołyska zrobi, a potem będę myślała.

Ania// teraz jak joani o tej gondoli napisała to przypomniało mi się, że ja np dużo Dominika w foteliku trzymałam i Nela nic mu nie robiła. A jemu wygodnie w nim było. Potem siedział w bujaczku, a spać zanosiłam do łóżeczka :)

No właśnie w sumie i fotelik i bujaczek mamy a i w wózku też może być na początku :) o tym nie pomyślałam.. dobrze że Was mam :):*
A miejsce .. no właśnie i tu kiepsko.. na biedę miejsce by się znalazło ale.. wiadomo im więcej miejsca do biegania tym lepiej :)

W sumie nie pomyślałam do tej pory że jak pójdę na parter np do kuchni na dłużej to mały zostanie na piętrze w sypialni, ale czy to problem duży, może rozwiązaniem jest niania? hm.
A tu dzisiejsze łupy z Tesco, nie mogłam się oprzeć tym śpioszkom w kropki jest z takiego welurku milutkiego.
n56692.jpg

i dwa komplety bluzeczka i spodenki z Myszką Miki
14ipssw.jpg

reklama
Do góry