reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

viltutti no ja wlasnie sie zastaawiam tez nad ta krwią pepowinowa :/ sama nie wiem

agutka fajny wozek :)

patuska czekamy na fotki.

Dagmar - moj tez nie da ubrac takiej capki, a juz na pewno nie na główke syna :) a co do szafy - super.

Kocyki piore w okolo 40 stopni.

kurcze dziewczyny, a smoczki i butelki jak najlepiej wygotowac? ja nie mam sterylizatora narazie bo mam 2 butelki :) i wiecej nie planuje poki ci. Mam butelki Lovi - one nie sa szklane tylko takie ani to plastikowe ani nie wiem co. I nie wiem czy moge je tak wrzatkiem zalac. Poradzcie cos :szok:

reklama
viltutti no ja wlasnie sie zastaawiam tez nad ta krwią pepowinowa :/ sama nie wiem

agutka fajny wozek :)

patuska czekamy na fotki.

Dagmar - moj tez nie da ubrac takiej capki, a juz na pewno nie na główke syna :) a co do szafy - super.

Kocyki piore w okolo 40 stopni.

kurcze dziewczyny, a smoczki i butelki jak najlepiej wygotowac? ja nie mam sterylizatora narazie bo mam 2 butelki :) i wiecej nie planuje poki ci. Mam butelki Lovi - one nie sa szklane tylko takie ani to plastikowe ani nie wiem co. I nie wiem czy moge je tak wrzatkiem zalac. Poradzcie cos :szok:

rozkładasz i wszystko tzn. denko, butlę i smoczek wrzucasz do gotującej się wody. Wyciągasz i suszysz :)

Piękne Dagmar poukładane :-) ja niestety nie mogę jeszcze sobie wszystkiego poukładać bo szwagierkę ulokowaliśmy w małej pokoju i wszystko jest na łóżeczku poukładane prawie do sufitu heheh :-) ale jak tylko się wyprowadzi to będę szaleć i układać po swojemu :-)

Madzikim czapeczka boska też się nad nią zastanawiałam ale kupiłam w końcu inny komplet z apaszką zdjecie wcześniej wstawiłam :-) ale ten kpl mnie rozczulił PIĘKNY :-) aaa i mój A. tez nie wiedział o takich zakupach a potem po fakcie jak paczka przyszła mówiłam że to miała być niespodzianka hihi :-p

Dziewczyny doradźcie proszę zakupiła do kąpieli małej Oilatum Baby 2w1 i nie wiem czy dobrze zrobiłam :-( po pierwsze ten płyn nie pachnie bo jest bezzapachowy no i podobno tak nawilża że już się nie stosuje żadnego kremu ani oliwki i się zastanawiam to jak dzidzia będzie pachnieć ? zastanawiam się nad kupieniem zestawu w Rossmannie Babydream ale nie mogę nigdzie doczytać od kiedy można go stosować u maluszków, czy od pierwszego dnia ? a może macie jakieś inne propozycje ?

A kolejna moja prośba brzmi czy któraś z Was zakupiła może na allegro pieluszki tetrowe zwykłe białe ale takie grubsze i może polecić sprzedawcę ? bo kupiłam tylko takie cieniutkie zwykłe. Bardzo proszę o pomoc :-)

A ja dzisiaj podjechałam jeszcze do hurtowni i dokupiłam kilka drobiazgów: poduszkę do karmienia, 2 pieluszki podszyte ceratką, 2 pieluszki tetrowe kolorowe, jeszcze jedną pieluszkę flanelową i taki przewijak przenośny do torby do przewijania małej w gościnie :-)

Zapomniałam fotki wstawić :-p
CAM00418.jpg

Załączniki

• CAM00418.jpg
    CAM00418.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 116
Mamuśki moje drogie jakie kupujecie kosmetyki dla skarbów małych i co zamierzacie kupić lub co macie już zakupione i jakich firm?
Zastanawiam się nad wyborem karuzeli do łóżeczka ale nie wiem jaką wybrać dylemat jak ich mało :-D:-D:-D

ja kupilam hippa - jest taka seria bez tych wszystkich parabenów, oleju mineralnego itp. Kupilam mleczko po kąpieli (zamiast oliwki) i szampon i plyn do kapieli 2 w 1. Narazie tyle. Zobacze co jeszcze bede potrzebowala ale to w praniu wyjdzie :) to wtedy tez w miare mozliwosci chce hippa.

Mamuśki moje drogie jakie kupujecie kosmetyki dla skarbów małych i co zamierzacie kupić lub co macie już zakupione i jakich firm?
Zastanawiam się nad wyborem karuzeli do łóżeczka ale nie wiem jaką wybrać dylemat jak ich mało :-D:-D:-D

Ja mam krem Bambino ochronny na spacery, do pupy krem Bephanten i zasypkę Altek, oliwkę z Hippa i delikatne mydełko w piance Skarb Matki. Zobaczymy jak sie kosmetyki sparwdzą bo to pierwszy bobas więc postawiłam na kosmetyki ze sparwdzonymi opiniami:tak:

Piękne Dagmar poukładane :-) ja niestety nie mogę jeszcze sobie wszystkiego poukładać bo szwagierkę ulokowaliśmy w małej pokoju i wszystko jest na łóżeczku poukładane prawie do sufitu heheh :-) ale jak tylko się wyprowadzi to będę szaleć i układać po swojemu :-)

Madzikim czapeczka boska też się nad nią zastanawiałam ale kupiłam w końcu inny komplet z apaszką zdjecie wcześniej wstawiłam :-) ale ten kpl mnie rozczulił PIĘKNY :-) aaa i mój A. tez nie wiedział o takich zakupach a potem po fakcie jak paczka przyszła mówiłam że to miała być niespodzianka hihi :-p

Dziewczyny doradźcie proszę zakupiła do kąpieli małej Oilatum Baby 2w1 i nie wiem czy dobrze zrobiłam :-( po pierwsze ten płyn nie pachnie bo jest bezzapachowy no i podobno tak nawilża że już się nie stosuje żadnego kremu ani oliwki i się zastanawiam to jak dzidzia będzie pachnieć ? zastanawiam się nad kupieniem zestawu w Rossmannie Babydream ale nie mogę nigdzie doczytać od kiedy można go stosować u maluszków, czy od pierwszego dnia ? a może macie jakieś inne propozycje ?

A kolejna moja prośba brzmi czy któraś z Was zakupiła może na allegro pieluszki tetrowe zwykłe białe ale takie grubsze i może polecić sprzedawcę ? bo kupiłam tylko takie cieniutkie zwykłe. Bardzo proszę o pomoc :-)

A ja dzisiaj podjechałam jeszcze do hurtowni i dokupiłam kilka drobiazgów: poduszkę do karmienia, 2 pieluszki podszyte ceratką, 2 pieluszki tetrowe kolorowe, jeszcze jedną pieluszkę flanelową i taki przewijak przenośny do torby do przewijania małej w gościnie :-)

Zobacz załącznik 611244

Bo mężowie uważam to nie o wszystkim powinni wiedzieć:-D
Zakupki super, zastanawia mnie co to jest to w Sówki bo jam mam komletnego fioła na punkcie sówek:cool2:

Madzikim to flanelowa pieluszka :-) a w sówki mam jeszcze pościel z baldachimem, naklejka na ścianie ma sówki i dzisiaj nad łóżeczko tez zakupiłam ozdoby 3D drewniane 3 sówki w różnych kolorach jak przyjdą to się pochwalę :-) tez "chyba" mam fioła na sówki :-)

No ja mam krem do pupy z ziajki a płyn z rosmana no i sudocrem w razie w..
Oliatum kupię jeśli coś się zacznie dziać.

A ja już karuzelkę mam :D
Za grosze i popraną (tzn elementy pluszowe wyprałam)

Zobacz załącznik 611244

super zakupy.
Ta babeczka u której kupowałam kolor ma te grube tetry.

to są te 140g
LUX MAXI GRUBE PIELUSZKI PIELUCHY TETROWE 80x80 (3913354776) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Źle zrobiłaś :cool2: Oilatum to emolient. Emolienty pierwotnie były stosowane na zasadzie leków np. przy atopowym zapaleniu skóry. A nie wiem co się matkom usrało że namiętnie stosują to dzieciom na "dzień dobry", nie pozwalając skórze niemowlaczka poprawnie pracować tylko mumifikują je ;) Owszem, są to dobre kosmetyki jeśli OKAŻE się że dziecko MA suchą skórę, a stosując je profilaktycznie upośledza się jej poprawne funkcjonowanie :D I po odstawieniu emolientu zaczyna się dopiero historia z suchą skórą :D
I tyle mojego wymądrzania się ;) :p
Kup całą serię z Babydream (wyjdzie i tak taniej niż pojedynczy emolient ;) i myj śmiało od początku maluszka :-)

reklama
Super zakupy dziewczyny!

Evelinka- ja kupiłam Hippa tzn dostałam wszystkie składowe które były dostępne do kąpieli i po kąpieli :-) nie planowałam kupować wszystkich bo po co mi i mleczko nawilżające i oliwka ale jak dostałam to nie narzekam. Nie był to prezent w ciemno bo dawno zdecydowałam się na tą serię ze względu na fajny skład bez tony niepotrzebnych dodatków. I ceny też przystępne.
Jeśli chodzi o emolienty jestem tego samego zdania co Viltutti.
A do pupy a raczej dwóch Sudocrem ;-)

Do góry