reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Viltutti, Rila bardzo dziękuję za opinię tak też myślałam że chyba nie bardzo z tym Oilatum :-) no nic kupię nowe kosmetyki babydream albo hippo :-)

reklama
Ja też się zgadzam co do tych emolientów, kupiłam tylko mydełko Bambino i krem do buźki Babydream, do pupci Linomag A+E i mam w razie czego próbki Sudocremu, jakby jakieś zaczerwienienie się pojawiło. Do kąpieli może kilka kropli oleju ze słodkich migdałów, bo akurat mam dużą buteleczkę, ale pewnie od czasu do czasu. Hipp ma fajne kosmetyki, ale kurcze, drogie, przynajmniej w Rossmanie, może jak te moje się nie sprawdzą, to się skuszę.

Wrzucam obiecane sukieneczki :-) ta czerwona to duża mi się wydaje, tak na oko co najmniej 68, ale ta fioletowa jest taka śliczna, maleńka, na 56:) Może się sprawdzi na pierwsze spacerki, jak się pójdę pochwalić córcią na uczelnię:)

20140219_204950.jpg20140219_204858.jpg

Załączniki

• 20140219_204950.jpg
    20140219_204950.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 75
  • 20140219_204858.jpg
    20140219_204858.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 83
patuśka- śliczne sukienusie, a kosmetyki Hipp był ostatnio w Lidlu i tańsze niż w ossmanie.

Dagmar- zwarta i gotowa, super garderoba dla Lusi.
Mąż się ostatnio dziwił jak to jest że najmłodsze i najmniejsze a sama zajmuje całą szafę:tak:

Vilutti-zgadzam się absolutnie z opinią o emolientach.

Widzę że moda na sówki panuje. Mi też się podobają a ta pieluszka super.

ja z kosmetyków dla małej mam na razie sudocream:sorry2:aaa no i 2 próbki płynu Johnson i 2 balsamu. kosmetyczne zakupy jeszcze przede mną.

Dziewczyny śliczne zakupy!'

Patusia sukieneczki cudne :)
Dagmar jestem pod wrażeniem szafy Lusi piknie :)
szafa i komoda naszego skarbka leży w pudłach w salonie i czeka aż ktoś się nad nią zlituje i złoży, oby szybko bo czas ucieka ;-)

Ja mam kosmetyki hippa z lidla, linomag do pupci, sudocrem i tak musi być zawsze pod ręką to jest w domciu i jeszcze jakiś delikatny płyn do kąpieli ale nie pamiętam nazwy :sorry:.
Wszystko poprane i wyprasowane ale dopiero doczytałam że przecież smoczki i butelki trzeba wyparzyć :eek: skleroza nie boli hehe

Aaaaaa wlasnie spojrzalam na moj suwaczek i sie troche przerazilam!!!! Zaraz stuknie mi 32t!!! I wejde w 33!!!! Dwa miesiace do terminu brzmi jakos tak lepiej niz 8 tygodni!!!! A biorac pod uwage granice 38 tygodni to zostalo tylko 6!!!!!! Oj musze sie w koncu ogarnac. Niech mnie ktos kopnie w tylek zebym sie w koncu przygotowala na ten porod!!!

Super zakupy dziewczyny!

Evelinka- ja kupiłam Hippa tzn dostałam wszystkie składowe które były dostępne do kąpieli i po kąpieli :-) nie planowałam kupować wszystkich bo po co mi i mleczko nawilżające i oliwka ale jak dostałam to nie narzekam. Nie był to prezent w ciemno bo dawno zdecydowałam się na tą serię ze względu na fajny skład bez tony niepotrzebnych dodatków. I ceny też przystępne.
Jeśli chodzi o emolienty jestem tego samego zdania co Viltutti.
A do pupy a raczej dwóch Sudocrem ;-)

prrrr sudocrem jak już się zaczerwienia- nie wcześniej

Ja też się zgadzam co do tych emolientów, kupiłam tylko mydełko Bambino i krem do buźki Babydream, do pupci Linomag A+E i mam w razie czego próbki Sudocremu, jakby jakieś zaczerwienienie się pojawiło. Do kąpieli może kilka kropli oleju ze słodkich migdałów, bo akurat mam dużą buteleczkę, ale pewnie od czasu do czasu. Hipp ma fajne kosmetyki, ale kurcze, drogie, przynajmniej w Rossmanie, może jak te moje się nie sprawdzą, to się skuszę.

Wrzucam obiecane sukieneczki :-) ta czerwona to duża mi się wydaje, tak na oko co najmniej 68, ale ta fioletowa jest taka śliczna, maleńka, na 56:) Może się sprawdzi na pierwsze spacerki, jak się pójdę pochwalić córcią na uczelnię:)

Zobacz załącznik 611270Zobacz załącznik 611271

cudne są :) No piękne :)

Aaaaaa wlasnie spojrzalam na moj suwaczek i sie troche przerazilam!!!! Zaraz stuknie mi 32t!!! I wejde w 33!!!! Dwa miesiace do terminu brzmi jakos tak lepiej niz 8 tygodni!!!! A biorac pod uwage granice 38 tygodni to zostalo tylko 6!!!!!! Oj musze sie w koncu ogarnac. Niech mnie ktos kopnie w tylek zebym sie w koncu przygotowala na ten porod!!!

kopię cię- boli? Jak nie boli to i tak działa :p

Dagmar- wiem, tzn czytałam gdzieś, słyszałam i przyswoiłam :-)
A takie pytanie czy jakieś pudry, zasypki i inne cuda są niezbędne? Bo rozumiem że jak pupa zaczerwieniona to sudocrem, ewentualnie wietrzenie i powinno pomóc? Bo jakbym na krem czymś posypała to przecież mi się kluski zrobią?

Pokopmy się nawzajem!!! Tylko, ze ja po terminie rodzę. Nie zdziwię się, gdy jako jedyna będę majówką...

reklama
Dagmar- wiem, tzn czytałam gdzieś, słyszałam i przyswoiłam :-)
A takie pytanie czy jakieś pudry, zasypki i inne cuda są niezbędne? Bo rozumiem że jak pupa zaczerwieniona to sudocrem, ewentualnie wietrzenie i powinno pomóc? Bo jakbym na krem czymś posypała to przecież mi się kluski zrobią?

Kilka w miarę nowych sztuk bachorków w rodzinie mam i u żadnego nie widziałam zasypki, to pierwsze. Po drugie, nie umiem ogarnąć mózgiem co to miałoby czynić, a po trzecie położna w szkole rodzenie mówiła że się już nie używa.

A co do sudokremu (podobnie jak emolienty moje ukochane ;-)) ja postrzegam to też bardziej jako środek leczniczy niż zapobiegający. To też jest jak na mój gust nieco zbyt silny środek na start i ja zacznę dupinę smarować jakimś kremem do pupy a jak nie da rady to tym cudokremem ;) Aktualnie mam dostany krem do pośladków z firmy Mixa. Zobaczymy :)

Do góry