reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

viltutti no ja wlasnie sie zastaawiam tez nad ta krwią pepowinowa :/ sama nie wiem

agutka fajny wozek :)

patuska czekamy na fotki.

Dagmar - moj tez nie da ubrac takiej capki, a juz na pewno nie na główke syna :) a co do szafy - super.

Kocyki piore w okolo 40 stopni.

kurcze dziewczyny, a smoczki i butelki jak najlepiej wygotowac? ja nie mam sterylizatora narazie bo mam 2 butelki :) i wiecej nie planuje poki ci. Mam butelki Lovi - one nie sa szklane tylko takie ani to plastikowe ani nie wiem co. I nie wiem czy moge je tak wrzatkiem zalac. Poradzcie cos :szok:

reklama
viltutti no ja wlasnie sie zastaawiam tez nad ta krwią pepowinowa :/ sama nie wiem

agutka fajny wozek :)

patuska czekamy na fotki.

Dagmar - moj tez nie da ubrac takiej capki, a juz na pewno nie na główke syna :) a co do szafy - super.

Kocyki piore w okolo 40 stopni.

kurcze dziewczyny, a smoczki i butelki jak najlepiej wygotowac? ja nie mam sterylizatora narazie bo mam 2 butelki :) i wiecej nie planuje poki ci. Mam butelki Lovi - one nie sa szklane tylko takie ani to plastikowe ani nie wiem co. I nie wiem czy moge je tak wrzatkiem zalac. Poradzcie cos :szok:

rozkładasz i wszystko tzn. denko, butlę i smoczek wrzucasz do gotującej się wody. Wyciągasz i suszysz :)

Piękne Dagmar poukładane :-) ja niestety nie mogę jeszcze sobie wszystkiego poukładać bo szwagierkę ulokowaliśmy w małej pokoju i wszystko jest na łóżeczku poukładane prawie do sufitu heheh :-) ale jak tylko się wyprowadzi to będę szaleć i układać po swojemu :-)

Madzikim czapeczka boska też się nad nią zastanawiałam ale kupiłam w końcu inny komplet z apaszką zdjecie wcześniej wstawiłam :-) ale ten kpl mnie rozczulił PIĘKNY :-) aaa i mój A. tez nie wiedział o takich zakupach a potem po fakcie jak paczka przyszła mówiłam że to miała być niespodzianka hihi :-p

Dziewczyny doradźcie proszę zakupiła do kąpieli małej Oilatum Baby 2w1 i nie wiem czy dobrze zrobiłam :-( po pierwsze ten płyn nie pachnie bo jest bezzapachowy no i podobno tak nawilża że już się nie stosuje żadnego kremu ani oliwki i się zastanawiam to jak dzidzia będzie pachnieć ? zastanawiam się nad kupieniem zestawu w Rossmannie Babydream ale nie mogę nigdzie doczytać od kiedy można go stosować u maluszków, czy od pierwszego dnia ? a może macie jakieś inne propozycje ?

A kolejna moja prośba brzmi czy któraś z Was zakupiła może na allegro pieluszki tetrowe zwykłe białe ale takie grubsze i może polecić sprzedawcę ? bo kupiłam tylko takie cieniutkie zwykłe. Bardzo proszę o pomoc :-)

A ja dzisiaj podjechałam jeszcze do hurtowni i dokupiłam kilka drobiazgów: poduszkę do karmienia, 2 pieluszki podszyte ceratką, 2 pieluszki tetrowe kolorowe, jeszcze jedną pieluszkę flanelową i taki przewijak przenośny do torby do przewijania małej w gościnie :-)

Zapomniałam fotki wstawić :-p
CAM00418.jpg

Załączniki

• CAM00418.jpg
    CAM00418.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 124
Mamuśki moje drogie jakie kupujecie kosmetyki dla skarbów małych i co zamierzacie kupić lub co macie już zakupione i jakich firm?
Zastanawiam się nad wyborem karuzeli do łóżeczka ale nie wiem jaką wybrać dylemat jak ich mało :-D:-D:-D

ja kupilam hippa - jest taka seria bez tych wszystkich parabenów, oleju mineralnego itp. Kupilam mleczko po kąpieli (zamiast oliwki) i szampon i plyn do kapieli 2 w 1. Narazie tyle. Zobacze co jeszcze bede potrzebowala ale to w praniu wyjdzie :) to wtedy tez w miare mozliwosci chce hippa.

Mamuśki moje drogie jakie kupujecie kosmetyki dla skarbów małych i co zamierzacie kupić lub co macie już zakupione i jakich firm?
Zastanawiam się nad wyborem karuzeli do łóżeczka ale nie wiem jaką wybrać dylemat jak ich mało :-D:-D:-D

Ja mam krem Bambino ochronny na spacery, do pupy krem Bephanten i zasypkę Altek, oliwkę z Hippa i delikatne mydełko w piance Skarb Matki. Zobaczymy jak sie kosmetyki sparwdzą bo to pierwszy bobas więc postawiłam na kosmetyki ze sparwdzonymi opiniami:tak:

Piękne Dagmar poukładane :-) ja niestety nie mogę jeszcze sobie wszystkiego poukładać bo szwagierkę ulokowaliśmy w małej pokoju i wszystko jest na łóżeczku poukładane prawie do sufitu heheh :-) ale jak tylko się wyprowadzi to będę szaleć i układać po swojemu :-)

Madzikim czapeczka boska też się nad nią zastanawiałam ale kupiłam w końcu inny komplet z apaszką zdjecie wcześniej wstawiłam :-) ale ten kpl mnie rozczulił PIĘKNY :-) aaa i mój A. tez nie wiedział o takich zakupach a potem po fakcie jak paczka przyszła mówiłam że to miała być niespodzianka hihi :-p

Dziewczyny doradźcie proszę zakupiła do kąpieli małej Oilatum Baby 2w1 i nie wiem czy dobrze zrobiłam :-( po pierwsze ten płyn nie pachnie bo jest bezzapachowy no i podobno tak nawilża że już się nie stosuje żadnego kremu ani oliwki i się zastanawiam to jak dzidzia będzie pachnieć ? zastanawiam się nad kupieniem zestawu w Rossmannie Babydream ale nie mogę nigdzie doczytać od kiedy można go stosować u maluszków, czy od pierwszego dnia ? a może macie jakieś inne propozycje ?

A kolejna moja prośba brzmi czy któraś z Was zakupiła może na allegro pieluszki tetrowe zwykłe białe ale takie grubsze i może polecić sprzedawcę ? bo kupiłam tylko takie cieniutkie zwykłe. Bardzo proszę o pomoc :-)

A ja dzisiaj podjechałam jeszcze do hurtowni i dokupiłam kilka drobiazgów: poduszkę do karmienia, 2 pieluszki podszyte ceratką, 2 pieluszki tetrowe kolorowe, jeszcze jedną pieluszkę flanelową i taki przewijak przenośny do torby do przewijania małej w gościnie :-)

Zobacz załącznik 611244

Bo mężowie uważam to nie o wszystkim powinni wiedzieć:-D
Zakupki super, zastanawia mnie co to jest to w Sówki bo jam mam komletnego fioła na punkcie sówek:cool2:

Madzikim to flanelowa pieluszka :-) a w sówki mam jeszcze pościel z baldachimem, naklejka na ścianie ma sówki i dzisiaj nad łóżeczko tez zakupiłam ozdoby 3D drewniane 3 sówki w różnych kolorach jak przyjdą to się pochwalę :-) tez "chyba" mam fioła na sówki :-)

No ja mam krem do pupy z ziajki a płyn z rosmana no i sudocrem w razie w..
Oliatum kupię jeśli coś się zacznie dziać.

A ja już karuzelkę mam :D
Za grosze i popraną (tzn elementy pluszowe wyprałam)

Zobacz załącznik 611244

super zakupy.
Ta babeczka u której kupowałam kolor ma te grube tetry.

to są te 140g
LUX MAXI GRUBE PIELUSZKI PIELUCHY TETROWE 80x80 (3913354776) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Źle zrobiłaś :cool2: Oilatum to emolient. Emolienty pierwotnie były stosowane na zasadzie leków np. przy atopowym zapaleniu skóry. A nie wiem co się matkom usrało że namiętnie stosują to dzieciom na "dzień dobry", nie pozwalając skórze niemowlaczka poprawnie pracować tylko mumifikują je ;) Owszem, są to dobre kosmetyki jeśli OKAŻE się że dziecko MA suchą skórę, a stosując je profilaktycznie upośledza się jej poprawne funkcjonowanie :D I po odstawieniu emolientu zaczyna się dopiero historia z suchą skórą :D
I tyle mojego wymądrzania się ;) :p
Kup całą serię z Babydream (wyjdzie i tak taniej niż pojedynczy emolient ;) i myj śmiało od początku maluszka :-)

reklama
Super zakupy dziewczyny!

Evelinka- ja kupiłam Hippa tzn dostałam wszystkie składowe które były dostępne do kąpieli i po kąpieli :-) nie planowałam kupować wszystkich bo po co mi i mleczko nawilżające i oliwka ale jak dostałam to nie narzekam. Nie był to prezent w ciemno bo dawno zdecydowałam się na tą serię ze względu na fajny skład bez tony niepotrzebnych dodatków. I ceny też przystępne.
Jeśli chodzi o emolienty jestem tego samego zdania co Viltutti.
A do pupy a raczej dwóch Sudocrem ;-)

Do góry