reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

a ja mam ochraniacz od kolezanki, ale nie wiem, cze zakladac, bo nie wiem co dziecko moze sobie zrobic o szczebelki jak jest taki male, szczegolnie, ze bede miec lozeczko obok lozka wiec chce go widziec, sama nie wiem...

reklama
Patuśka śliczna ta pościel :tak:

Madziolina
ja również stwierdziłam, że chyba jednak zrezygnuję z ochraniacza, w każdym razie na początek.
Mam 2, bo dostałam, ale dam na wstrzymanie ;-)
Rożek chyba jednak kupię jeszcze jeden, bo nie chcę też używać pościeli (a przy starszej używałam od początku).
Zapatulę w rożek i będę spokojna.

Pisałam już na głównym ale napiszę tez tutaj, że w Tesco są ciuszki przecenione o 30%.
Kupiłam 5-pak body z długim rękawem na 56, akurat tych mi jeszcze brakowało, a cena była kusząca.
W ogóle wszystko kusi i ciężko przejść obok :-D

Myśmy uznali z M, że boimy się, że córeczka będzie nóżki wpychać między szczebelki, więc wypróbujemy.
Jakby się nie sprawdził, to zawsze można zdjąć. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że to stwarza zagrożenie... Że dzidzia może się przydusić czy coś.

A ja uświadomiwszy sobie, że pewnie pod koniec marca mnie rozpakują weszłam na podforum dla mam z marca iiii naczytałam się o kombinezonach dla dzieciaczków i w spanikowałam:szok:
weszłam na allegro i kupiłam, na szczęście tylko 16 zł razem z przesyłką wiec nawet jak się nie przyda, albo raz użyty będzie to nie szkoda (zdjęcie z allegro)
3882423468.jpg

a wy w czym planujecie malucha ze szpitala przywieźć?

Załączniki

• 3882423468.jpg
    3882423468.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 76
Moi_pas fajny ten kombinezon i za super cenę :tak:
Ja mam całkiem podobny i jak będzie zimno to ubiorę malutką w niego, a pod spód body, pajac i na to kombinezon.
Jakoś trudno mi uwierzyć, że może być ciepło nawet w kwietniu. Jak przypomnę sobie ubiegłoroczny weekend majowy brrrr :baffled: było 7-10 stopni a my rozpoczynaliśmy sezon wędkarski na rybach (pod namiotem).

No właśnie Edysiek mi się najpierw ubzdurało, że to przecież wiosna także luzik. no i mam jakaś bluzę ciepłą, pajac welurowy, spodenki. ale potem poczytałam o tych kombinezonach i stwierdziłam, ze trzeba jednak nabyć - raz że wygodniej, łatwiej tak malucha ubrać, no i nie chcę się pogodą martwić na koniec, wolę być przygotowana:-D

Moi_pas wlasnie dzisiaj pomyslalam o tym samym i tez weszlam na allegro w poszukiwaniu kombinezonu i tez mi sie rzucil w oczy taki jak kupilas. Cena rzeczywiscie super. Ja mam termin na 19 kwietnia wiec moze nie bedzie tak zle. Ale jakis taki polarowy z kapturkiem na pewno kupie. Tylko zastanawiam sie caly czas nad rozmiarem 56 czy 62??? W sumie dlugo go nie bede uzywala wiec moze 56 wystarczy? Mam wrazenie ze kombinezony zawsze sa troche wieksze niz normalna rozmiarowka i mysle ze jak dzidzia bedzie troche wieksza to i tak sie zmiesci. No nie wiem Poczekam jeszcze z zakupem.

Marcia mi też się wydaje, że kombinezon sam w sobie jest zawsze ciut większy, no i raczej założysz go może kilka razy. Ja ciągle mam nadzieję, że w tym roku wiosna przyjdzie szybciej i będzie ciepło jak malutka pojawi się na świecie.

Musiałam ręcznie przeprać body, bo wszystko mam wyprane a przecież kilku sztuk nie wrzucę do pralki.

reklama
Ja również korzystając z Waszych rad kupiłam na początek po 1 opakowaniu białych pampersów, w rozmiarze 1 i 2. Potem wypróbujemy Dadę.
Pieluch tetrowych mam 15, flanelowych to nawet nie pamiętam, ile kupiłam, czy 5 czy 10, są miluśkie w dotyku:)
A jutro przychodzi kurier z koszulami do karmienia, poduszką-rogalem też do karmienia i zestawem butelek Tommy Tippee.
Czekam jeszcze na pościel i ochraniacz na łóżeczko takie, jak niżej, z tym że ochraniacz zdecydowałam, że będzie lepszy na całą długość łóżeczka.

Zobacz załącznik 605408

No to poszalałaś :)
Misie urocze :)

a ja mam ochraniacz od kolezanki, ale nie wiem, cze zakladac, bo nie wiem co dziecko moze sobie zrobic o szczebelki jak jest taki male, szczegolnie, ze bede miec lozeczko obok lozka wiec chce go widziec, sama nie wiem...

nic obie nie zrobi :)
My zakładamy, żeby dać jej troszkę intymności i odgrodzić od tej gonitwy w domu i TV
:)
A ja uświadomiwszy sobie, że pewnie pod koniec marca mnie rozpakują weszłam na podforum dla mam z marca iiii naczytałam się o kombinezonach dla dzieciaczków i w spanikowałam:szok:
weszłam na allegro i kupiłam, na szczęście tylko 16 zł razem z przesyłką wiec nawet jak się nie przyda, albo raz użyty będzie to nie szkoda (zdjęcie z allegro)
Zobacz załącznik 605458

a wy w czym planujecie malucha ze szpitala przywieźć?

Śliczny- ja planowo idę pod nóż 16 marca. Jeśli się uda, będzie super a ja i tak w marcu jeszcze zacznę cisnąć, żeby gdzieś koło 25ego dopiero ciąć :)

Moi_pas wlasnie dzisiaj pomyslalam o tym samym i tez weszlam na allegro w poszukiwaniu kombinezonu i tez mi sie rzucil w oczy taki jak kupilas. Cena rzeczywiscie super. Ja mam termin na 19 kwietnia wiec moze nie bedzie tak zle. Ale jakis taki polarowy z kapturkiem na pewno kupie. Tylko zastanawiam sie caly czas nad rozmiarem 56 czy 62??? W sumie dlugo go nie bede uzywala wiec moze 56 wystarczy? Mam wrazenie ze kombinezony zawsze sa troche wieksze niz normalna rozmiarowka i mysle ze jak dzidzia bedzie troche wieksza to i tak sie zmiesci. No nie wiem Poczekam jeszcze z zakupem.

weź pod uwagę, że musisz tam wpakować dziecko już ubrane- ja uważam, że jeśli urodzisz w terminie 56 nie ma sensu.

Do góry