reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Jotemka śliczny ten rożek :tak:! Ja mam dwa miekkie więc nie będę kupować... zastanawiam się tylko czy nie kupić jednego usztywnianego żeby np. dać małego w nim babci na ręce czy komukolwiek, bo inaczej to się jakoś póki co trochę boję jak o tym pomyślę:szok: A tak wogóle to co myślicie o tym żeby na początku dziecko zawijać w rożek do spania? Nie za ciasno oczywiście, ale zastanawiam się czy to nie jest lepsze rozwiązanie do spania niż kołderka przy takim maleństwie?

L-oka no piękne te zakupy masz!!!:tak::-) Ja bym się strasznie cieszyła, jakby ktokolwiek z mojej rodziny tak oszalał i chciał mi wszystko nowe kupić... Niestety póki co wszystko co ma Kubuś to sami mu kupujemy, no poza ubrankami które dostaliśmy od koleżanki... Ale może to i lepiej, nie muszę nikomu z niczego się tłumaczyć i zawdzięczać nic ;-)... Może dziadkowie się trochę rozkręcą po porodzie i zaczną coś inwestować w wnuka :-D:tak:...
L-oka tylko mogłabyś opisać co to tam masz w tej wanience porozkładane bo z tym mam największy problem co kupić z rzeczy pielęgnacyjnych :szok::sorry2::happy2:?

w wanience to zestaw akcesoriów prawie kompletny :
1. kosmetyki Hippa - ponoc są wydajne i zawierają mało niepotrzebnych substancji. Kolezanka mi je poleciła wiec spróbuje. Sa tam m.in. mleczko do pielęgnacji ciała, krem na twarz i do ciała, krem na odparzenia z cynkiem i szampon z mleczkiem do kąpieli 2w1.
2. gruszka do nosa
3. szczoteczka i grzebyczek do wlosów
4. chusteczki nawilzone - tez hippa
5. patyczki do uszu dla niemowląt
6. zestaw do paznokci
7. dwie butelki
8. smoczek z tasiemką i etui
to chyba wiekszość :)

jak bedzie cos potrzebne to przeciez zawsze mozna dokupic :) dzisiaj takie czasy ze jak kasa tylko jest to nie ma zniczym problemu..no prawie z niczym :)

L-oka, nie nie, na razie Emilka jeszcze nie zrobiła nam niespodzianki:) Oficjalnie siusiaka brak. Ale jeszcze się wszystko może okazać:)
Widzę, że Hipp rządzi:) mnie troszkę odstraszyły ceny i zdecydowałam się na kilka kosmetyków z serii Babydream i Linomag krem A+E.
aa, ja juz myslalam ze sie zmienilo :) no to trzymam kciuki zeby juz pozostała Emilką :)

Przeglądałam jakie są dostępne rożki z Glucka. Poczekam jeszcze aż się oferta powiększy - w weekend widziałam ładniejsze, ale póki co ten do mnie przemawia: GLUCK ROŻEK WIĄZANY MARYNARSKI WZÓR USZTYWNIANY (3868294404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Bardzo ładny rożek :)
Jotemka śliczny ten rożek :tak:! Ja mam dwa miekkie więc nie będę kupować... zastanawiam się tylko czy nie kupić jednego usztywnianego żeby np. dać małego w nim babci na ręce czy komukolwiek, bo inaczej to się jakoś póki co trochę boję jak o tym pomyślę:szok: A tak wogóle to co myślicie o tym żeby na początku dziecko zawijać w rożek do spania? Nie za ciasno oczywiście, ale zastanawiam się czy to nie jest lepsze rozwiązanie do spania niż kołderka przy takim maleństwie?

my w ogole mielismy nie kupować rozka..ale w zestawie z poscielą i łózeczkiem byl wiec sie przyda. Na pewno mąż skorzysta - on sie boi że nie da rady potrzymać malucha na rekach bez tego :) jak to stwierdził - "czemu to dziecko rodzi sie nie gotowe?" :-D faceci, najlepiej zeby mały juz sam sie załatwiał, mówil i mial kości jak my :) wiec na pewno bedzie mu łatwiej w takim rozku na poczatku. A poza tym planuje - jesli beda jeszcze zimne dni - uzywac go do wózeczka..no ale zobaczymy :) moze do spania rózniez na poczatku posłuży.

Ja nie wiem ale wydaje mi się że dziecku nie jest wygodnie jak jest tskie opatulone:)) Ja wiem że ono przyzwyczajone bo w brzuchu w końcu też pozwijane jak wąż ale jakoś tak obstawiam tradycyjną pościel ewentualnie śpiworek:))

E tam - nie będzie źle. Kupisz parę męskich ciuchów żeby rodzinie pokazywać, a po domu będzie wycierał różowości:-D Suisiak mu od tego nie odpadnie:-D

A ot moje wczorajsze zakupy

Dużo bodziaków, bo miałam trzy sztuki. Dopiero mnie koleżanka uświadomiła, że pierwsze się body zakłada na dzieciaka a później śpiochy więc zaszalałam wczoraj

Zobacz załącznik 605069 Zobacz załącznik 605070 Zobacz załącznik 605071

Zobacz załącznik 605072 Zobacz załącznik 605073

Jeszcze jeden śpioszek w komplecie z czapeczką

Zobacz załącznik 605074

I dodatkowe śliniaki dla małego plujka

Zobacz załącznik 605075

Oprócz tego maluch został zaopatrzony w akcesoria do manicure, szczoteczkę do włosów i grzebyk, kocyk oddychający, dodtakowy ręczniczek, gąbkę do kąpieli (taką podpierającą pod pleckami) , podkład nieprzemakający do łóżeczka ( na wymianę, gdyby do prania poszedł ten co jest w komplecie z materacykiem), prześcieradła, łóżeczko i materac. Niestety z braku miejsca nie damy teraz rady złożyć łóżeczka, sprawdziliśmy tylko każdą część czy nie jest uszkodzana. Pokaże tylko jakie wybraliśmy - proste nam się najbardziej podobało

Zobacz załącznik 605077

Materacyk sprężynowy - Obaby 120 x 60cm Spring Cot Mattress: Amazon.co.uk: Baby. Był u nas w sklepie w mieście. Obmacany. Zakupiony. Zapowiada się super - mam nadzieję, że maleństwu będzie wygodnie:-)

Mamusia dostała podkłady poporodowe. staniki do karmienia, koszulki na ramiączkach rozpinane z przodu do spania i karmienia, a zamiast szlafroka, których nienawidzę, kupiłam sobie większego rozmiaru, rozpinaną do samego dołu taką koszulę po domu, wychodzi mi do połowy uda więc będzie git do szpitala.

No i został tylko wózek:tak: No i oczywiście pranie ale to poczekam aż dojdą mi koszule z Polski i hurtem już będę prała:-)

to trzeba pod spiochy body???

Body to podstawa :tak:
Zakłada się je pod śpiochy czy pod pajaca. Kiedyś ubierało się koszulki ale bodziaki wygodniejsze. Można pod kaftanik czy bluzeczkę założyć albo samo w zupełności wystarczy.

reklama
kołderek się boję, naczytałam się, że dziecko się może nakryć i udusić więc nie dałabym małej ani sobie spać bo bym ciągle nad nią stała, bo albo się udusi albo odkryje i zmarznie a tu mam pewność, że będzie bezpieczna i przykryta, jeszcze jak ją ułożę w tę poduszkę stabilizacyjną to będzie pod kontrolą ;)

Do góry