reklama
Jotemka śliczny ten rożek ! Ja mam dwa miekkie więc nie będę kupować... zastanawiam się tylko czy nie kupić jednego usztywnianego żeby np. dać małego w nim babci na ręce czy komukolwiek, bo inaczej to się jakoś póki co trochę boję jak o tym pomyślę A tak wogóle to co myślicie o tym żeby na początku dziecko zawijać w rożek do spania? Nie za ciasno oczywiście, ale zastanawiam się czy to nie jest lepsze rozwiązanie do spania niż kołderka przy takim maleństwie?
L-oka no piękne te zakupy masz!!!:-) Ja bym się strasznie cieszyła, jakby ktokolwiek z mojej rodziny tak oszalał i chciał mi wszystko nowe kupić... Niestety póki co wszystko co ma Kubuś to sami mu kupujemy, no poza ubrankami które dostaliśmy od koleżanki... Ale może to i lepiej, nie muszę nikomu z niczego się tłumaczyć i zawdzięczać nic ;-)... Może dziadkowie się trochę rozkręcą po porodzie i zaczną coś inwestować w wnuka ...
L-oka tylko mogłabyś opisać co to tam masz w tej wanience porozkładane bo z tym mam największy problem co kupić z rzeczy pielęgnacyjnych ?
w wanience to zestaw akcesoriów prawie kompletny :
1. kosmetyki Hippa - ponoc są wydajne i zawierają mało niepotrzebnych substancji. Kolezanka mi je poleciła wiec spróbuje. Sa tam m.in. mleczko do pielęgnacji ciała, krem na twarz i do ciała, krem na odparzenia z cynkiem i szampon z mleczkiem do kąpieli 2w1.
2. gruszka do nosa
3. szczoteczka i grzebyczek do wlosów
4. chusteczki nawilzone - tez hippa
5. patyczki do uszu dla niemowląt
6. zestaw do paznokci
7. dwie butelki
8. smoczek z tasiemką i etui
to chyba wiekszość
jak bedzie cos potrzebne to przeciez zawsze mozna dokupic dzisiaj takie czasy ze jak kasa tylko jest to nie ma zniczym problemu..no prawie z niczym
aa, ja juz myslalam ze sie zmienilo no to trzymam kciuki zeby juz pozostała EmilkąL-oka, nie nie, na razie Emilka jeszcze nie zrobiła nam niespodzianki Oficjalnie siusiaka brak. Ale jeszcze się wszystko może okazać
Widzę, że Hipp rządzi mnie troszkę odstraszyły ceny i zdecydowałam się na kilka kosmetyków z serii Babydream i Linomag krem A+E.
Przeglądałam jakie są dostępne rożki z Glucka. Poczekam jeszcze aż się oferta powiększy - w weekend widziałam ładniejsze, ale póki co ten do mnie przemawia: GLUCK ROŻEK WIĄZANY MARYNARSKI WZÓR USZTYWNIANY (3868294404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Bardzo ładny rożek
Jotemka śliczny ten rożek ! Ja mam dwa miekkie więc nie będę kupować... zastanawiam się tylko czy nie kupić jednego usztywnianego żeby np. dać małego w nim babci na ręce czy komukolwiek, bo inaczej to się jakoś póki co trochę boję jak o tym pomyślę A tak wogóle to co myślicie o tym żeby na początku dziecko zawijać w rożek do spania? Nie za ciasno oczywiście, ale zastanawiam się czy to nie jest lepsze rozwiązanie do spania niż kołderka przy takim maleństwie?
my w ogole mielismy nie kupować rozka..ale w zestawie z poscielą i łózeczkiem byl wiec sie przyda. Na pewno mąż skorzysta - on sie boi że nie da rady potrzymać malucha na rekach bez tego jak to stwierdził - "czemu to dziecko rodzi sie nie gotowe?" faceci, najlepiej zeby mały juz sam sie załatwiał, mówil i mial kości jak my wiec na pewno bedzie mu łatwiej w takim rozku na poczatku. A poza tym planuje - jesli beda jeszcze zimne dni - uzywac go do wózeczka..no ale zobaczymy moze do spania rózniez na poczatku posłuży.
kroczek_k
Nowy rok, nowa nadzieja
Ja nie wiem ale wydaje mi się że dziecku nie jest wygodnie jak jest tskie opatulone) Ja wiem że ono przyzwyczajone bo w brzuchu w końcu też pozwijane jak wąż ale jakoś tak obstawiam tradycyjną pościel ewentualnie śpiworek)
madziolina_p
Fanka BB :)
Znalazłam na komórce zdjęcie z okresu przedświątecznego szału prania i prasowania
Teraz sobie wyobraźcie, że okazuje się, że Emilka jest chłopcem...
Zobacz załącznik 605043
o ja! no to niezle!
madziolina_p
Fanka BB :)
E tam - nie będzie źle. Kupisz parę męskich ciuchów żeby rodzinie pokazywać, a po domu będzie wycierał różowości Suisiak mu od tego nie odpadnie
A ot moje wczorajsze zakupy
Dużo bodziaków, bo miałam trzy sztuki. Dopiero mnie koleżanka uświadomiła, że pierwsze się body zakłada na dzieciaka a później śpiochy więc zaszalałam wczoraj
Zobacz załącznik 605069 Zobacz załącznik 605070 Zobacz załącznik 605071
Zobacz załącznik 605072 Zobacz załącznik 605073
Jeszcze jeden śpioszek w komplecie z czapeczką
Zobacz załącznik 605074
I dodatkowe śliniaki dla małego plujka
Zobacz załącznik 605075
Oprócz tego maluch został zaopatrzony w akcesoria do manicure, szczoteczkę do włosów i grzebyk, kocyk oddychający, dodtakowy ręczniczek, gąbkę do kąpieli (taką podpierającą pod pleckami) , podkład nieprzemakający do łóżeczka ( na wymianę, gdyby do prania poszedł ten co jest w komplecie z materacykiem), prześcieradła, łóżeczko i materac. Niestety z braku miejsca nie damy teraz rady złożyć łóżeczka, sprawdziliśmy tylko każdą część czy nie jest uszkodzana. Pokaże tylko jakie wybraliśmy - proste nam się najbardziej podobało
Zobacz załącznik 605077
Materacyk sprężynowy - Obaby 120 x 60cm Spring Cot Mattress: Amazon.co.uk: Baby. Był u nas w sklepie w mieście. Obmacany. Zakupiony. Zapowiada się super - mam nadzieję, że maleństwu będzie wygodnie:-)
Mamusia dostała podkłady poporodowe. staniki do karmienia, koszulki na ramiączkach rozpinane z przodu do spania i karmienia, a zamiast szlafroka, których nienawidzę, kupiłam sobie większego rozmiaru, rozpinaną do samego dołu taką koszulę po domu, wychodzi mi do połowy uda więc będzie git do szpitala.
No i został tylko wózek No i oczywiście pranie ale to poczekam aż dojdą mi koszule z Polski i hurtem już będę prała:-)
to trzeba pod spiochy body???
Edysiek
odkrywca
Body to podstawa
Zakłada się je pod śpiochy czy pod pajaca. Kiedyś ubierało się koszulki ale bodziaki wygodniejsze. Można pod kaftanik czy bluzeczkę założyć albo samo w zupełności wystarczy.
Zakłada się je pod śpiochy czy pod pajaca. Kiedyś ubierało się koszulki ale bodziaki wygodniejsze. Można pod kaftanik czy bluzeczkę założyć albo samo w zupełności wystarczy.
madzik, loka poszalałyście obie!! piękne zakupy!
kroczek, edysiek spokojnie ja też w tyle za dziewczynami, mam tylko ciuszki i wózek
oby tylko Lilka nie wywinęła numeru jeszcze raz i z powrotem nie okazała się chłopcem..
ja rożka nie kupuje wcale, będę małą owijała w kocyk a do spania najpierw jej kupuję Hetty Gro-swaddle | Baby Girl swaddle wrap | The Gro Company a potem po trzecim miesiącu się przerzucamy do tego Hetty Baby Grobag | Baby Girl Sleep Bag | The Gro Company
kroczek, edysiek spokojnie ja też w tyle za dziewczynami, mam tylko ciuszki i wózek
oby tylko Lilka nie wywinęła numeru jeszcze raz i z powrotem nie okazała się chłopcem..
ja rożka nie kupuje wcale, będę małą owijała w kocyk a do spania najpierw jej kupuję Hetty Gro-swaddle | Baby Girl swaddle wrap | The Gro Company a potem po trzecim miesiącu się przerzucamy do tego Hetty Baby Grobag | Baby Girl Sleep Bag | The Gro Company
reklama
kołderek się boję, naczytałam się, że dziecko się może nakryć i udusić więc nie dałabym małej ani sobie spać bo bym ciągle nad nią stała, bo albo się udusi albo odkryje i zmarznie a tu mam pewność, że będzie bezpieczna i przykryta, jeszcze jak ją ułożę w tę poduszkę stabilizacyjną to będzie pod kontrolą
Podziel się: