reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Ja się śmieję, że chcę mieć syna księdza. Piękne życie, zero zmartwień , multum kasy. To tak w temacie homo ;)

Znalazłam na komórce zdjęcie z okresu przedświątecznego szału prania i prasowania:)

Teraz sobie wyobraźcie, że okazuje się, że Emilka jest chłopcem...

Zobacz załącznik 605043

E tam - nie będzie źle. Kupisz parę męskich ciuchów żeby rodzinie pokazywać, a po domu będzie wycierał różowości:-D Suisiak mu od tego nie odpadnie:-D

A ot moje wczorajsze zakupy

Dużo bodziaków, bo miałam trzy sztuki. Dopiero mnie koleżanka uświadomiła, że pierwsze się body zakłada na dzieciaka a później śpiochy więc zaszalałam wczoraj

3.jpg 4.jpg 5.jpg

6.jpg 7.jpg

Jeszcze jeden śpioszek w komplecie z czapeczką

1.jpg

I dodatkowe śliniaki dla małego plujka

2.jpg

Oprócz tego maluch został zaopatrzony w akcesoria do manicure, szczoteczkę do włosów i grzebyk, kocyk oddychający, dodtakowy ręczniczek, gąbkę do kąpieli (taką podpierającą pod pleckami) , podkład nieprzemakający do łóżeczka ( na wymianę, gdyby do prania poszedł ten co jest w komplecie z materacykiem), prześcieradła, łóżeczko i materac. Niestety z braku miejsca nie damy teraz rady złożyć łóżeczka, sprawdziliśmy tylko każdą część czy nie jest uszkodzana. Pokaże tylko jakie wybraliśmy - proste nam się najbardziej podobało

valencia-antique-2.jpg

Materacyk sprężynowy - Obaby 120 x 60cm Spring Cot Mattress: Amazon.co.uk: Baby. Był u nas w sklepie w mieście. Obmacany. Zakupiony. Zapowiada się super - mam nadzieję, że maleństwu będzie wygodnie:-)

Mamusia dostała podkłady poporodowe. staniki do karmienia, koszulki na ramiączkach rozpinane z przodu do spania i karmienia, a zamiast szlafroka, których nienawidzę, kupiłam sobie większego rozmiaru, rozpinaną do samego dołu taką koszulę po domu, wychodzi mi do połowy uda więc będzie git do szpitala.

No i został tylko wózek:tak: No i oczywiście pranie ale to poczekam aż dojdą mi koszule z Polski i hurtem już będę prała:-)

Załączniki

• 3.jpg
    3.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 91
  • 4.jpg
    4.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 93
  • 5.jpg
    5.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 77
  • 6.jpg
    6.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 86
  • 7.jpg
    7.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 86
  • 1.jpg
    1.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 74
  • 2.jpg
    2.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 71
  • valencia-antique-2.jpg
    valencia-antique-2.jpg
    54,8 KB · Wyświetleń: 91
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, cudowne skarby. Aż powoli zazdraszczam ;-) Szalejecie, oj szalejecie
Patuśka, no rzeczywiscie zaróżowiło się zdecydowanie :-)
Kroczek - piękny rożek - ja kupię pewnie Glucka, mo moje dzieci są duże zazwyczaj i sprawdza sie dodatkowo taka tasiemka do zawiązywania poza samym rzepem.
madzikm - no to żeś zaszalała, nie powiem :-)
moi-pas, Evelinka, fajny ten wózek :-) Muszę zobaczyć na żywca, pomacać, zobaczyć wielkość gondoli, chyba się w końcu z tym ruszę...

Znalazłam na komórce zdjęcie z okresu przedświątecznego szału prania i prasowania:)

Teraz sobie wyobraźcie, że okazuje się, że Emilka jest chłopcem...

Zobacz załącznik 605043

wow..no to widze ze chlopiec od najmlodszych lat polubi kolor rozowy :-) ja mam teraz juz wszystkie ciuszki, i moze nie kazdy niebieski,a le sporo z samochodzikami itp. Mam nadzieje, że nasz Mikołaj już nie zmieni płci.

E tam - nie będzie źle. Kupisz parę męskich ciuchów żeby rodzinie pokazywać, a po domu będzie wycierał różowości:-D Suisiak mu od tego nie odpadnie:-D

A ot moje wczorajsze zakupy

Dużo bodziaków, bo miałam trzy sztuki. Dopiero mnie koleżanka uświadomiła, że pierwsze się body zakłada na dzieciaka a później śpiochy więc zaszalałam wczoraj

Zobacz załącznik 605069 Zobacz załącznik 605070 Zobacz załącznik 605071

Zobacz załącznik 605072 Zobacz załącznik 605073

Jeszcze jeden śpioszek w komplecie z czapeczką

Zobacz załącznik 605074

I dodatkowe śliniaki dla małego plujka

Zobacz załącznik 605075

Oprócz tego maluch został zaopatrzony w akcesoria do manicure, szczoteczkę do włosów i grzebyk, kocyk oddychający, dodtakowy ręczniczek, gąbkę do kąpieli (taką podpierającą pod pleckami) , podkład nieprzemakający do łóżeczka ( na wymianę, gdyby do prania poszedł ten co jest w komplecie z materacykiem), prześcieradła, łóżeczko i materac. Niestety z braku miejsca nie damy teraz rady złożyć łóżeczka, sprawdziliśmy tylko każdą część czy nie jest uszkodzana. Pokaże tylko jakie wybraliśmy - proste nam się najbardziej podobało

Zobacz załącznik 605077

Materacyk sprężynowy - Obaby 120 x 60cm Spring Cot Mattress: Amazon.co.uk: Baby. Był u nas w sklepie w mieście. Obmacany. Zakupiony. Zapowiada się super - mam nadzieję, że maleństwu będzie wygodnie:-)

Mamusia dostała podkłady poporodowe. staniki do karmienia, koszulki na ramiączkach rozpinane z przodu do spania i karmienia, a zamiast szlafroka, których nienawidzę, kupiłam sobie większego rozmiaru, rozpinaną do samego dołu taką koszulę po domu, wychodzi mi do połowy uda więc będzie git do szpitala.

No i został tylko wózek:tak: No i oczywiście pranie ale to poczekam aż dojdą mi koszule z Polski i hurtem już będę prała:-)

Piękne te zakupy :)

Ja tez sie pochwale moim wczorajszym wypadem z rodzinką na zakupy. Już mamy prawie wszystko , łózeczko zamówione i wózek w trakcie negocjacji :) jeszcze tylko jakies drobiazgi, lampka czy termometr i teraz zostanie pranie i prasowanie :)
Poniżej kilka fotek z zakupów :)

20140120_083750.jpg20140120_083948.jpg20140120_084238.jpg20140120_084346.jpg20140120_084452.jpg20140120_084614.jpg

a łóżeczko kupilismy w komplecie z poscielą, materacem itp.
http://web.jagoda4kids.pl/primooo/p6cz180misnadrabincekremowy.jpg

Załączniki

• 20140120_083750.jpg
    20140120_083750.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 80
  • 20140120_083948.jpg
    20140120_083948.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 88
  • 20140120_084238.jpg
    20140120_084238.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 94
  • 20140120_084346.jpg
    20140120_084346.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 87
  • 20140120_084452.jpg
    20140120_084452.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 76
  • 20140120_084614.jpg
    20140120_084614.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Ale szalejecie z zakupami.
Ja mam tylko ciuszki na razie :szok:

Patuśka u mnie też sporo różowości, ale część ubranek mam też po chrześniaku więc jest też trochę niebieskiego.
Ja ogólnie lubię kolorowe ciuszki, ale body nie wiem czemu najbardziej podobają mi się białe z jakąś aplikacją.

L-oka, Madzik śliczności :-)

Do góry