reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Jest :)) udało mi się spakować do mojej torby szlafrok, ręcznik i jedną koszulę:))

A tak poważnie to ja nie mam dużej torby więc biorę dwie mniejsze:))

reklama
Ja planuje dwie torby, jedna dla mnie druga dla maluszka. Bedzie mi sie latwiej polapac, i nie bede musiala wszystkiego rozgrzebywac jak mi sie np niedrapka jedna gdzies zapodzieje:-)

Agunia ja tez nie kupuje spiworka do wózka typowego. Kupie za to kocyk eden cieplejszy + okrycie do wózka mam grubsze wiec myślę że damy rade. Poza tym ja mam termin ok polowy kwietnia wiec zanim wyjde z wózkiem to nie bedie wczesniej jak weekend majowy :) no to moze juz tak siarczystych morzów raczej nie bedzie.

Dagmar przesliczne te rzeczy :) ja w ogole uwielbiam takie rzeczy dla Maluchów :) niezaleznie od koloru i płci, wszystko jest piekne. Ja tez niedlugo pewnie dostane szlaban na smyka i tesco :D bo co tam jade to musze chociaz kupic czapeczke albo skarpeteczki :-D

Torby zadnej jeszcze nie mam spakowanej. Dziewczyny a jaka tą torbę bierzecie i czy pakujecie 2? dla siebie jedna i dla Malucha drugą? Czy moge razemw jedną wszystko wziac? nie mam pojecia jak to zorganizowac :)

Ja jedną- sobie tylko kosmetyki, ręcznik, bieliznę, podpaski, wkładki, podklady i kapcie, klapki i koszulki a dla dzidzi 12 pampków i chusteczki, krem.
Koniec.
Potem mąż przywozi w paczce pampki i ubranka zabiera koszule z porodu i gra :)

No a kombinezon i fotelik przywozi jak po mnie przyjeżdża :)

a ja mam jeszcze pytanie, bo planuje małą na początek kłaść do spania w otulaczu i tak się zastanawiam czy czasem nie powinnam kupić czegoś takiego no bo jak to dziecię włożę w takim kokonie do łóżeczka na prześcieradło i heja? doświadczone mamusie pomogą? Red Castle, Teddycal, Wkład zabezpieczający z misiem, kolor różowy - Red Castle - Świat niemowlaka - Smyk.com

ooo rany, tylko nie to :O
kupiłam przy Kaju, masakra. Lepiej kocyk zwinąć i za plecki dać

Ja dopóki nie zawitałam na to forum miałam kilka ubranek, ale się tak przy was zmobilizowałam że pozamawiałam jakieś pierwsze artykuły które nie są ubraniami :-)

Ja sterylizator do mikrofali i 2x podgrzewacz ze względów organizacyjnych (bliźniaki) na pewno kupuję. Mimo że chcę karmić piersią to na cuda nie liczę przy dwójce. Nie wiem tylko jakiej firmy.

Mam też problem z termometrem. Chcę taki nad podczerwień do ucha/czoła lub bezdotykowy tylko nie wiem jaki model i firma? Jest tego tyle, że oszaleć można. A opinii złych to się zliczyć nie da. A tu trzeba od 100 zł i więcej dać. Help!

Ninka ja nie wiem jak ta stabilizacyjna, wygląda fajnie ale jak ma służyć tylko do podpierania maluszka za pleckami to może rzeczywiście tak jak pisała Dagmar wystarczy kocyk.
Ja zamówiłam z poofi poduszkę do karmienia i kocyk :) z Kubą męczyłam się ze zwykłym "jaśkiem" i to była katastrofa bolały mnie ręce, kręgosłup i wszystko co możliwe a ta z poofi ma świetne opinie i się skusiłam. Może dzisiaj będzie to wrzucę fotki :)

W ogóle zauważyłam że bzikuję przez naszego maluszka, mąż mówi że zablokuje mi możliwość robienia zakupów przez internet :-D
ale co zrobić, z Kubą byłam zdana na łaskę innych "teściowej" bo nie miałam takiego dostępu do netu, bez samochodu i co kupili to było, teraz się nie dam i wszystko chcę ogarnąć sama przed porodem :)

Ostatnia edycja:
Dziewki! Przyszło mi łóżeczko i organizer :) jak mąż wróci z pracy ok 18 to zagonię go do składania :happy: normalnie jaram się jak nienormalna. Obiecuję wieczorem wrzucić foty Olkowego barłogu :-)

reklama
vilitutti misie na łóżeczku znośne? czekamy na foty! napisz koniecznie jak z tym organizerem, czy się trzyma.

Ancona właśnie chcę tą do spania do podpierania bo się boję, że mi się przekręci jakoś..a do karmienia też się chyba skuszę na poofi jak już będę zamawiać bo zapowiadają się świetnie i mają dobre opinie :p czekam na fotki :) zakaz na zakupy przez internet mam na razie na smyka bo mąż jeszcze nie ogarnął, że nie tylko stamtąd zamawiam :p

Do góry