reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Dagmar pieknie masz! :)

Agunia, mam tak samo z ta lekka zazdroscia o roze ;) U mojego brata sa 4 dziewczny, mam nadzieje ze u nas dla rownowagi nie beda sie teraz rodzili sami chlopcy ;D Ogromnie ciesze sie z syna, ale nastepna zamawiam kobitke ;)

Madzikm, dzieki za przestroge, skoro tak to faktycznie sie wstrzymam z zakupem.

Co do spiworka ja na razie nie planuje kupowac, mysle ze ocieplany kombinezon, na to kocyk i zapinana na gore gondoli derka powinna wystarczyc. Jesli okaze sie ze jednak jest siarczysty mroz to zawsze sie zdarzy taki spiworek zamowic, albo wyslac meza do sklepu.

reklama
Jouluatto - ja jednak nie kupię tego organizera. Poszukałam opinii i niestety są bardzo niepozytywne. Ponoć wystarczy włożyć do niego parę pieluch i jakiś krem i już odpada od łóżeczka bo jest jakoś na rzepy zapinany i w ogóle nie trzymają.
Dagmar - piękny sznurek :-)

Ooo masz... nie byłam na tyle chytra żeby zapoznać się z opiniami :-/ ale wierzę w to, że można go przy odrobinie pomysłowości i sprytu jakoś go porządnie zamocować. Jak trzeba będzie, to mi mąż gwoździem przybije ;)

Co do różu to ja tam (na szczęście :) nie zazdroszczę. Nasz mały na naprawdę niewiele błękitnych ubranek, więc jakby miała być córka to miałaby konieczne minimum różowości. Niestety, naprawdę nie lubię tych typowo dziecięcych wzorków i kolorków które wyglądają jakby ktoś wyrzygał się tęczą :-)
Najładniejsze ubranka naszego małego wg mnie to czarne i białe... Będzie pingwinek ;)

Ostatnia edycja:
A ja nie mogę tu zaglądać bo się stresuje tylko:-D bo ja poza kilkoma drobiazgami i masą ubranek nie mam nic:)) Ani wózka ( stoi u szwagierki na strychu) ani łóżeczka ( nie kupione jeszcze) , ani pościeli, materacyka, kosmetyków, pampersów dosłownie nic:)) Zaczyna mnie to stresować bo nie wiem od czego zacząć a poza tym cały czas mam wrażenie, że mam czas:)) Ostatnio uprałam torby które będę pakować i doszłam do wniosku że nie mam co w nie spakować:))

Mi dziś przyszła paczka- tzn. pampki, kremy, butelka, smoczek, podkłady, wkładki do karmienia, majty z siatki itp.
W sumie jeszcze wanienka, płyn do kompki, koszule do szpitala i mogę powiedzieć, że jestem gotowa na poród.

Jeszcze karuzelki etc. ale jak nie zdążę- bo z kasą już krucho- to kupię jak mała już będzie

Ja również zakup sterylizatora i podgrzewacza odkładam na czas przyszły.

Dagmar, jako mama rosnocęgo w brzuszku chłopca i właścicielka detali w typowo męskim wydaniu rozdziawiam szeroko usta na te wszystkie różowości, ale jako kobietę łechce mnie ten kolor i muszę przyznać, że lekko serce mi piknęło z zazdrości :-)

A tak w ogóle to kupujecie do gondoli śpiworki, bo nie wiem czy jest sens skoro rodzimy w kwietniu, a jakby na to nie patrzeć jest to koszt co najmniej 100 zł, które można wykorzystać inaczej. Ale z drugiej strony nie chciałabym, aby Mały mi marzł. Zupełnie nie wiem co robić.

Oj dziękuję- w takim razie życzę ci, żeby następna była córeczka.
Ja nie kupuję, mam taki ocieplany kombinezonik i kocyk a wózek kupię na pewno z przykryciem- wystarczy

Ooo masz... nie byłam na tyle chytra żeby zapoznać się z opiniami :-/ ale wierzę w to, że można go przy odrobinie pomysłowości i sprytu jakoś go porządnie zamocować. Jak trzeba będzie, to mi mąż gwoździem przybije ;)

Co do różu to ja tam (na szczęście :) nie zazdroszczę. Nasz mały na naprawdę niewiele błękitnych ubranek, więc jakby miała być córka to miałaby konieczne minimum różowości. Niestety, naprawdę nie lubię tych typowo dziecięcych wzorków i kolorków które wyglądają jakby ktoś wyrzygał się tęczą :-)
Najładniejsze ubranka naszego małego wg mnie to czarne i białe... Będzie pingwinek ;)

hahaha takie samo miałam podejście 11 lat temu. Potem jak rodziłam chłopców to żal mi było braku tego różu i tych sukieneczek i spódniczek, których nie było.
Teraz sobie odbije ze zdwojoną mocą- będę rzygać tęczą a co :D

Wiecie - ja tez fanka rozowego nie jestem, ale niektore rzeczy dla dziewczynek sa tak piekne, ze az mnie sciska jak na nie patrze:tak: Zrobilby sie teraz psikus jakby jednak chlopak u mnie byl, bo naprawde sie nastawilam na te sukienusie:-)

Oj ja też trochę zazdroszczę tych różowości i sukieneczek! Ale tylko trochę :-) staram się już tego nie roztrząsać.

Co do śpiworka to ja nie miałam i jakoś przeżyłam. Tylko że Tymek sierpniowy. Ale na zimę też nie mieliśmy. Jak było zimno to był grubiej ubrany, ocieplany kombinezon, okryty szczelnie kocykiem i to okrycie na wózek i dawaliśmy radę. Także teraz też nie zamierzam kupować.

Loka piękne zakupki, ja dostałam zakaz wchodzenia na stronę smyka od męża...:blink:

dagmar piękny sznurek :D

kroczek nie przejmuj się kochana ja też jeszcze nie mam łóżeczka, otulaczy (bo pościeli nie chcę za dużo się naczytałam), kocyków, prześcieradeł, pampków ani wielu rzeczy poza ciuszkami :p częśc pokupuje teraz jak pojadę do Pl a resztę pod koniec lutego :) zdążymy ;) :-)

organizer chyba sobie podaruje bo właśnie się obawiam, że nie będzie się trzymał albo ja będę go odczepiać co chwilę jak będę po coś sięgać. właśnie zastanawiam się na podgrzewaczem i sterylizatorem bo chcę karmić piersią a z drugiej strony nie wiem jak długo będzie mi to dane i jak sobie pomyślę że będę miała tutaj kupić to chyba jednak się zaopatrze wcześniej w Polsce..

Po waszych komentarzach uznałam, że jednak też nie kupię śpiworka do gondoli. Spożytkuję te 100 zł zupełnie inaczej i będę z tego miała większą frajdę.

Agunia ja tez nie kupuje spiworka do wózka typowego. Kupie za to kocyk eden cieplejszy + okrycie do wózka mam grubsze wiec myślę że damy rade. Poza tym ja mam termin ok polowy kwietnia wiec zanim wyjde z wózkiem to nie bedie wczesniej jak weekend majowy :) no to moze juz tak siarczystych morzów raczej nie bedzie.

Dagmar przesliczne te rzeczy :) ja w ogole uwielbiam takie rzeczy dla Maluchów :) niezaleznie od koloru i płci, wszystko jest piekne. Ja tez niedlugo pewnie dostane szlaban na smyka i tesco :D bo co tam jade to musze chociaz kupic czapeczke albo skarpeteczki :-D

Torby zadnej jeszcze nie mam spakowanej. Dziewczyny a jaka tą torbę bierzecie i czy pakujecie 2? dla siebie jedna i dla Malucha drugą? Czy moge razemw jedną wszystko wziac? nie mam pojecia jak to zorganizowac :)

reklama
Do góry