reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Dagmar pieknie masz! :)

Agunia, mam tak samo z ta lekka zazdroscia o roze ;) U mojego brata sa 4 dziewczny, mam nadzieje ze u nas dla rownowagi nie beda sie teraz rodzili sami chlopcy ;D Ogromnie ciesze sie z syna, ale nastepna zamawiam kobitke ;)

Madzikm, dzieki za przestroge, skoro tak to faktycznie sie wstrzymam z zakupem.

Co do spiworka ja na razie nie planuje kupowac, mysle ze ocieplany kombinezon, na to kocyk i zapinana na gore gondoli derka powinna wystarczyc. Jesli okaze sie ze jednak jest siarczysty mroz to zawsze sie zdarzy taki spiworek zamowic, albo wyslac meza do sklepu.

reklama
Jouluatto - ja jednak nie kupię tego organizera. Poszukałam opinii i niestety są bardzo niepozytywne. Ponoć wystarczy włożyć do niego parę pieluch i jakiś krem i już odpada od łóżeczka bo jest jakoś na rzepy zapinany i w ogóle nie trzymają.
Dagmar - piękny sznurek :-)

Ooo masz... nie byłam na tyle chytra żeby zapoznać się z opiniami :-/ ale wierzę w to, że można go przy odrobinie pomysłowości i sprytu jakoś go porządnie zamocować. Jak trzeba będzie, to mi mąż gwoździem przybije ;)

Co do różu to ja tam (na szczęście :) nie zazdroszczę. Nasz mały na naprawdę niewiele błękitnych ubranek, więc jakby miała być córka to miałaby konieczne minimum różowości. Niestety, naprawdę nie lubię tych typowo dziecięcych wzorków i kolorków które wyglądają jakby ktoś wyrzygał się tęczą :-)
Najładniejsze ubranka naszego małego wg mnie to czarne i białe... Będzie pingwinek ;)

Ostatnia edycja:
A ja nie mogę tu zaglądać bo się stresuje tylko:-D bo ja poza kilkoma drobiazgami i masą ubranek nie mam nic:)) Ani wózka ( stoi u szwagierki na strychu) ani łóżeczka ( nie kupione jeszcze) , ani pościeli, materacyka, kosmetyków, pampersów dosłownie nic:)) Zaczyna mnie to stresować bo nie wiem od czego zacząć a poza tym cały czas mam wrażenie, że mam czas:)) Ostatnio uprałam torby które będę pakować i doszłam do wniosku że nie mam co w nie spakować:))

Mi dziś przyszła paczka- tzn. pampki, kremy, butelka, smoczek, podkłady, wkładki do karmienia, majty z siatki itp.
W sumie jeszcze wanienka, płyn do kompki, koszule do szpitala i mogę powiedzieć, że jestem gotowa na poród.

Jeszcze karuzelki etc. ale jak nie zdążę- bo z kasą już krucho- to kupię jak mała już będzie

Ja również zakup sterylizatora i podgrzewacza odkładam na czas przyszły.

Dagmar, jako mama rosnocęgo w brzuszku chłopca i właścicielka detali w typowo męskim wydaniu rozdziawiam szeroko usta na te wszystkie różowości, ale jako kobietę łechce mnie ten kolor i muszę przyznać, że lekko serce mi piknęło z zazdrości :-)

A tak w ogóle to kupujecie do gondoli śpiworki, bo nie wiem czy jest sens skoro rodzimy w kwietniu, a jakby na to nie patrzeć jest to koszt co najmniej 100 zł, które można wykorzystać inaczej. Ale z drugiej strony nie chciałabym, aby Mały mi marzł. Zupełnie nie wiem co robić.

Oj dziękuję- w takim razie życzę ci, żeby następna była córeczka.
Ja nie kupuję, mam taki ocieplany kombinezonik i kocyk a wózek kupię na pewno z przykryciem- wystarczy

Ooo masz... nie byłam na tyle chytra żeby zapoznać się z opiniami :-/ ale wierzę w to, że można go przy odrobinie pomysłowości i sprytu jakoś go porządnie zamocować. Jak trzeba będzie, to mi mąż gwoździem przybije ;)

Co do różu to ja tam (na szczęście :) nie zazdroszczę. Nasz mały na naprawdę niewiele błękitnych ubranek, więc jakby miała być córka to miałaby konieczne minimum różowości. Niestety, naprawdę nie lubię tych typowo dziecięcych wzorków i kolorków które wyglądają jakby ktoś wyrzygał się tęczą :-)
Najładniejsze ubranka naszego małego wg mnie to czarne i białe... Będzie pingwinek ;)

hahaha takie samo miałam podejście 11 lat temu. Potem jak rodziłam chłopców to żal mi było braku tego różu i tych sukieneczek i spódniczek, których nie było.
Teraz sobie odbije ze zdwojoną mocą- będę rzygać tęczą a co :D

Wiecie - ja tez fanka rozowego nie jestem, ale niektore rzeczy dla dziewczynek sa tak piekne, ze az mnie sciska jak na nie patrze:tak: Zrobilby sie teraz psikus jakby jednak chlopak u mnie byl, bo naprawde sie nastawilam na te sukienusie:-)

Oj ja też trochę zazdroszczę tych różowości i sukieneczek! Ale tylko trochę :-) staram się już tego nie roztrząsać.

Co do śpiworka to ja nie miałam i jakoś przeżyłam. Tylko że Tymek sierpniowy. Ale na zimę też nie mieliśmy. Jak było zimno to był grubiej ubrany, ocieplany kombinezon, okryty szczelnie kocykiem i to okrycie na wózek i dawaliśmy radę. Także teraz też nie zamierzam kupować.

Loka piękne zakupki, ja dostałam zakaz wchodzenia na stronę smyka od męża...:blink:

dagmar piękny sznurek :D

kroczek nie przejmuj się kochana ja też jeszcze nie mam łóżeczka, otulaczy (bo pościeli nie chcę za dużo się naczytałam), kocyków, prześcieradeł, pampków ani wielu rzeczy poza ciuszkami :p częśc pokupuje teraz jak pojadę do Pl a resztę pod koniec lutego :) zdążymy ;) :-)

organizer chyba sobie podaruje bo właśnie się obawiam, że nie będzie się trzymał albo ja będę go odczepiać co chwilę jak będę po coś sięgać. właśnie zastanawiam się na podgrzewaczem i sterylizatorem bo chcę karmić piersią a z drugiej strony nie wiem jak długo będzie mi to dane i jak sobie pomyślę że będę miała tutaj kupić to chyba jednak się zaopatrze wcześniej w Polsce..

Po waszych komentarzach uznałam, że jednak też nie kupię śpiworka do gondoli. Spożytkuję te 100 zł zupełnie inaczej i będę z tego miała większą frajdę.

Agunia ja tez nie kupuje spiworka do wózka typowego. Kupie za to kocyk eden cieplejszy + okrycie do wózka mam grubsze wiec myślę że damy rade. Poza tym ja mam termin ok polowy kwietnia wiec zanim wyjde z wózkiem to nie bedie wczesniej jak weekend majowy :) no to moze juz tak siarczystych morzów raczej nie bedzie.

Dagmar przesliczne te rzeczy :) ja w ogole uwielbiam takie rzeczy dla Maluchów :) niezaleznie od koloru i płci, wszystko jest piekne. Ja tez niedlugo pewnie dostane szlaban na smyka i tesco :D bo co tam jade to musze chociaz kupic czapeczke albo skarpeteczki :-D

Torby zadnej jeszcze nie mam spakowanej. Dziewczyny a jaka tą torbę bierzecie i czy pakujecie 2? dla siebie jedna i dla Malucha drugą? Czy moge razemw jedną wszystko wziac? nie mam pojecia jak to zorganizowac :)

reklama
Do góry