reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

A podgrzewacz i sterylizator do butelek, to przydatne jest, czy nie za bardzo?
Jest dziś na promocji na allegro:
podgrzewacz do butelek AUTO/DOM LCD tylko u nas! (3879689166) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A tu patrzcie, jakie kocyki śliczne!
CARTERS KOC DZIECIĘCY- NIEMOWLĘCY - 21 WZORÓW (3872310441) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

My zakup sterylizatora i podgrzewacza zostawiliśmy na przyszłość. Bo jak mały będzie mocno cyckowy i tylko raz na jakiś czas będzie korzystał z butli to myślę że świetnie poradzimy sobie z garem i wrzątkiem. No a jeśli z jakichś względów będzie butelkowy to czym prędzej zaopatrzymy się w sprzęt z tomee teepee bo mamy już butle z tej firmy to będzie tak najprościej.

reklama
Patuśka- jak dziecię będzie cycowe to na zazie zbędny zakup. Ja do Alana też kupiłam i czekało ok 6-7 miesięcy na użycie, podgrzewacz super się sprawdza na noc u mnie stał na szafce nocnej w butli odmierzona woda w pojemniczku odmierzone mleko i tylko zmieszałam razem nakarmiłam i spać. ale to było jak kończyłam karmić piersią czyli ok 9 miesiąca.
sterylizator mam tomme tippe do mikrofali.

Ale mam frajdę- zobaczcie jakie mam piękne sznurki w łazience :D

DSCI0747.jpgDSCI0748.jpg od lewej ręczniczek z kapturkiem, śpiworek, poszewka na kołderkę, becik-rożek, ochraniacz i teterki.
Jakie o wszystko śliczne :) no i jak pachnie proszkiem dla dzieci :)

Załączniki

• DSCI0747.jpg
    DSCI0747.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 50
  • DSCI0748.jpg
    DSCI0748.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 45
A ja nie mogę tu zaglądać bo się stresuje tylko:-D bo ja poza kilkoma drobiazgami i masą ubranek nie mam nic:)) Ani wózka ( stoi u szwagierki na strychu) ani łóżeczka ( nie kupione jeszcze) , ani pościeli, materacyka, kosmetyków, pampersów dosłownie nic:)) Zaczyna mnie to stresować bo nie wiem od czego zacząć a poza tym cały czas mam wrażenie, że mam czas:)) Ostatnio uprałam torby które będę pakować i doszłam do wniosku że nie mam co w nie spakować:))

Ja również zakup sterylizatora i podgrzewacza odkładam na czas przyszły.

Dagmar, jako mama rosnocęgo w brzuszku chłopca i właścicielka detali w typowo męskim wydaniu rozdziawiam szeroko usta na te wszystkie różowości, ale jako kobietę łechce mnie ten kolor i muszę przyznać, że lekko serce mi piknęło z zazdrości :-)

A tak w ogóle to kupujecie do gondoli śpiworki, bo nie wiem czy jest sens skoro rodzimy w kwietniu, a jakby na to nie patrzeć jest to koszt co najmniej 100 zł, które można wykorzystać inaczej. Ale z drugiej strony nie chciałabym, aby Mały mi marzł. Zupełnie nie wiem co robić.

A ja nie mogę tu zaglądać bo się stresuje tylko:-D bo ja poza kilkoma drobiazgami i masą ubranek nie mam nic:)) Ani wózka ( stoi u szwagierki na strychu) ani łóżeczka ( nie kupione jeszcze) , ani pościeli, materacyka, kosmetyków, pampersów dosłownie nic:)) Zaczyna mnie to stresować bo nie wiem od czego zacząć a poza tym cały czas mam wrażenie, że mam czas:)) Ostatnio uprałam torby które będę pakować i doszłam do wniosku że nie mam co w nie spakować:))

nie martw sie, ja oprocz ubranek i kilku drobiazgow tez nic nie mam, ale wozek mam i koszyk :-)

Ja również zakup sterylizatora i podgrzewacza odkładam na czas przyszły.

Dagmar, jako mama rosnocęgo w brzuszku chłopca i właścicielka detali w typowo męskim wydaniu rozdziawiam szeroko usta na te wszystkie różowości, ale jako kobietę łechce mnie ten kolor i muszę przyznać, że lekko serce mi piknęło z zazdrości :-)

A tak w ogóle to kupujecie do gondoli śpiworki, bo nie wiem czy jest sens skoro rodzimy w kwietniu, a jakby na to nie patrzeć jest to koszt co najmniej 100 zł, które można wykorzystać inaczej. Ale z drugiej strony nie chciałabym, aby Mały mi marzł. Zupełnie nie wiem co robić.

ja tez sie zastanawiam nad spiworkiem, to zalezy jaka bedzie pogoda. Ale mozna ubrac grubiej, przykryc i zalozyc na wozek ten material i chyba bedzie ok, choc moze ja sie na jeden skusze :-)

reklama
Jouluatto - ja jednak nie kupię tego organizera. Poszukałam opinii i niestety są bardzo niepozytywne. Ponoć wystarczy włożyć do niego parę pieluch i jakiś krem i już odpada od łóżeczka bo jest jakoś na rzepy zapinany i w ogóle nie trzymają.
Dagmar - piękny sznurek :-)

Do góry