reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Pościel firmy Motherhood :-) można łatwo znaleźć w sklepach tylko trzeba popatrzeć na ich stronie, bo na allegro w tych samych cenach :) Pościel 4-elementowa | motherhood.pl

a wczoraj w zakupowym szale i z wizją mojego szpitalowania kupiliśmy już ostatnie akcesoria dla Olka
TERMOMETR DOUSZNY BRAUN 4520 DO UCHA +21 KAPTURKÓW (3883226225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ELEKTRONICZNA NIANIA PHILIPS AVENT SCD505 SCD 505 (3865845262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

w naszym wypadku niania to konieczność, bo mamy 4 piętrowy dom więc nie ma opcji żebym usłyszała płacz np. w kuchni jak mały będzie spał w sypialni.

u nas niania bardzo się sprawdzała. Spokojnie mogłam zamknąć się z starszymi rozdartymi w innym pokoju a Kaj miał zamknięte drzwi i nie bałam się, że płacze

Witajcie :)

Dagmar super ta kołyska. My chcemy zamowic łózeczko takie:
http://www.ppm.com.pl/obrazek.php?s=uploads/kproduktow/174.jpg&w=600&h=400&t=jpg

a dzisiaj przyszly paczuszki z ubrankami. Ponizej zdjecia:
Zobacz załącznik 604406Zobacz załącznik 604407Zobacz załącznik 604408

siuper te ubranka- aż miło się patrzy i łóżeczko też mi się podoba- ale ma jedną wadę. Brak szuflady :D
Mam lekkiego rypka na tym punkcie :D

reklama
Dagmar, fajne łóżeczko:) myśmy kupili używane, więc nie wstawiam fotek, bo w sumie jest takie zwyczajne.
Viltutti, pościel bomba! Prześliczna. Ale aż tyle kasiory raczej nie przeznaczę na coś, co może zostać bezlitośnie obsikane :no: Zamówię jakąś z allegro, razem z ochraniaczem.
L-oka piękne ciuszki:)

Dziewczyny... A powiedzcie, można bez problemu zwykłego ręcznika używać, takiego jak dla dorosłych? Bośmy na ślub dostali kilkanaście ręczników w różnych rozmiarach i chciałam je przeznaczyć dla córy.

patuska ja mysle ze nie powinno byc problemu z normalnym recznikiem :) ja zamierzam kupic tylko jeden taki dziecięcy, bardziej taki do owinięcia jak sie wyjmie z wanny bo mam reczniki raczej prostokątne a tu potrzebny kwadratowy, a tak poza tym to tez chce normalnych uzywac.

Dziewczyny śliczne to wszystko co kupujecie, ubranka pościele itp. Ja tym razem tak nie szaleję bo dużo rzeczy mam po Alanie. Myślę że tak dopiero na lato zacznę sie zaopatrywać w sukienki letnie dla małej.
Oczywiście muszę kupić wózek i łóżeczko ale to jeszcze bo na razie z kasą ciężko. Na początek mam kosz mojżesza więc myślę że gdzieś do maja styknie a potem kupię coś używanego.

patuśka- ja dla Alana ręczniki kupowałam w Tesco zwykłe dla dorosłych a mały tylko leżał na ręczniku a ja go wycierałam pieluchą tetrową bo cienka i dokładnie weszła w każdą fałdkę. też mam jeszcze kilka kompletów ślubnych reczników i pewnie wezmę do małej.

Viltutti- a dla mnie właśnie szuflada pod łózeczkiem to strata miejsca są bardzo płytkie i strasznie się w nich kurz zbiera. w szkocji miałam łózeczko bez szuflady i spokojnie wciskałam tam plastikowe pojemniki np z ciuszkami albo z zabawkami. a Polsce z kolei miałam szufladę i tylko pampki tam miałam i torbę od wózka. widać dla każdego coś innego.

Dokładnie! Ja wstępnie zdecydowałam się na kosmetyki Hipp. Oliwka z tej firmy jako jedyna znaleziona przeze mnie nie jest na bazie parafiny.

L-oka cudne zakupy! :) Nad wiekszoscia tych rzeczy sama sie zastanawialam, ale po upraniu i podliczeniu tego co juz mam okazalo sie ze w sumie poza kilkoma parami spodenek i kaftanikow nic wiecej nam nie potrzeba, przynajmniej z tych najmniejszych rozmiarow. I tak sie obawiam, czy nie za duzo mamy rzeczy w rozmiarze 56 ;)

Ja reczniki planuje kupic w Ikeii, cenowo wypadaja korzystnie i sa ze 100% bawelny. http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30194836/

Co do niani zastanawiamy sie nad wersja z kamera, np Avent 600.

Maz teraz jedzie na tydzien do swoich rodzicow, ma za zadanie kupic w Niemczech materac do lozeczka i rozpoznac kwestie ceny laktatorow ;)

reklama
Anacona, śliczny ten otulacz! :) W ogole bardzo fajny ten sklep, ktory podlinkowalas, dzieki ;)
Jak bedziemy juz mieli w domu lozeczko, to bede kombinowac z zawieszeniem tych kart, moze na cos razem wpadniemy ;)

A ja dzis dostalam paczuszke z Allegro z drobiazgami dla maluszka :)

Zobacz załącznik 604272

Cudne drobiażdżki:-) Czapeczka wymiata:tak:

Dagmar - śliczna kołyska!!:tak: I wypakowana po brzegi widzę :-) Oj ja się nie mogę doczekać jak maleństwo się pojawi, upewnię się że nic nie dynda między nóżkami, i jak się rzucę na te wszystkie sukieneczki, sweterki spodenki i inne cudeńka dla dziewczynki to mąż chyba będzie mi musiał kartę zabrać:-D:-D

My dzisiaj poczyniliśmy niemal ostatnie zakupy;
Organizator na łóżeczko za Care - Nappy Change Organiser - Munchkin
Zestaw pościeli http://www.motherhood.cz/fotky13474..._povleceni_motherhood_modro-zelene_tecky1.jpg
i pozostałe pierdoły typu aspirator, obcinacze, kosmetyki, pampki itp

Viltutti - bardzo mi się podoba ten organizer:tak::tak: Chyba się skuszę, bo u mnie przez to, że mieszkamy na wynajmowanym mieszkaniu i nie możemy się pozbyć umeblowania, które już tu jest, mamy problem z miejscem. Właśnie ostatnio się zastanawiałam, gdzie będę trzymać takie podręczne rzeczy dla maluszka do przewijania i to rozwiązanie było by dla mnie super. A zauważyłam na zdjęciu na Amazon że ten organizer w jakiś sposób jest podpięty do komody więc byłoby idealnie
http://www.amazon.co.uk/Munchkin-11...=8-1&keywords=Munchkin+Nappy+Change+Organiser

Wogóle to wszystkie zakupy piękne. Już nie mogę się doczekać jak zaprezentujemy nasze maleństwea w tych ślicznościach, ale też jestem za tym, ze nogi mają być razem jak najdłużej:-D

Te koszulki nocne w zwierzaki są okrutne, ale do szpitala dynda mi to i powiewa, czy na cycach widnieje mi misiek, kotek czy inne drukowane paskudztwo. Jedyne co to mogę się w nich w szpitalu w Irlandii trochę wyróżniać:-D

My jedziemy po łóżeczko w sobotę. Mamy upatrzone w dwóch sklepach, jedziemy oglądnąć, obmacać i zakupić od razu hurtem z materacykiem i prześcieradłami:-) Jak zakupimy i złożymy to się pochwalimy:tak:

Do góry