reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Viltutti zauroczona jestem tą pościelą!! Jakiej to firmy?
Dagmar, no to teraz już faktycznie spokojnie możesz czekać tzn nienerwowo :-)
Edysiek, ja staram się jak najdłuzej korzystać z 1 z tego powodu, ze one dobrze chłoną. Mimo, że moje dzieci są dość duze to 3 tygodnie jadę na 1kach. Też tych białych, uważam je za genialne. Kiedy nie było tych białych a jedynie zielone, to lepsze były Huggisa, a teraz też nastawiam się na białe.

reklama
Viltutti zauroczona jestem tą pościelą!! Jakiej to firmy?
Dagmar, no to teraz już faktycznie spokojnie możesz czekać tzn nienerwowo :-)
Edysiek, ja staram się jak najdłuzej korzystać z 1 z tego powodu, ze one dobrze chłoną. Mimo, że moje dzieci są dość duze to 3 tygodnie jadę na 1kach. Też tych białych, uważam je za genialne. Kiedy nie było tych białych a jedynie zielone, to lepsze były Huggisa, a teraz też nastawiam się na białe.

Pościel firmy Motherhood :-) można łatwo znaleźć w sklepach tylko trzeba popatrzeć na ich stronie, bo na allegro w tych samych cenach :) Pościel 4-elementowa | motherhood.pl

a wczoraj w zakupowym szale i z wizją mojego szpitalowania kupiliśmy już ostatnie akcesoria dla Olka
TERMOMETR DOUSZNY BRAUN 4520 DO UCHA +21 KAPTURKÓW (3883226225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ELEKTRONICZNA NIANIA PHILIPS AVENT SCD505 SCD 505 (3865845262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

w naszym wypadku niania to konieczność, bo mamy 4 piętrowy dom więc nie ma opcji żebym usłyszała płacz np. w kuchni jak mały będzie spał w sypialni.

Witajcie :)

Dagmar super ta kołyska. My chcemy zamowic łózeczko takie:
http://www.ppm.com.pl/obrazek.php?s=uploads/kproduktow/174.jpg&w=600&h=400&t=jpg

a dzisiaj przyszly paczuszki z ubrankami. Ponizej zdjecia:
20140116_100851.jpg20140116_101126.jpg20140116_101447.jpg

Załączniki

• 20140116_100851.jpg
    20140116_100851.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 90
  • 20140116_101126.jpg
    20140116_101126.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 90
  • 20140116_101447.jpg
    20140116_101447.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 89
Viltutti pościel faktycznie jest cudna. Też ją widziałam u siebie w sklepie, ale my na początek będziemy mieć kosz mojżesza więc na razie nie jest nam potrzebna, ale później na pewno kupią motherhood, bo nie dość, że jest ładna, to jeszcze świetna w dotyku. A z porządnych i bardzo fajnych w dotyku rzeczy widziałam jeszcze przecudne kocyki firmy cambrass i właśnie zastanawiam się czy je kupić.

L-oka dresiki są cudne, gdzie je kupiłaś?

Aaaaaa.... no i mam jeszcze jedno pytanie. Jakiej firmy kupujecie ręczniczki? I czy lepiej żeby miały 100% bawełny jak np baby ono, czy też trochę domieszki jak np canpol? Bo mi się wydaje, że te drugie są bardzie miękkie.

Ja kupiłam 100% bawełny bo mam bzika żeby nie było sztucznych domieszek (które rzeczywiście często so milunie). Ile ja się kocyka naszukałam żeby był z samej bawełny. Oczywiście mówię o poszukiwaniach internetowych bo leżę i leżę :baffled:
L-oka- w śliczne te rzeczy! Z jakiego sklepu/aukcji?

Aaaaaa.... no i mam jeszcze jedno pytanie. Jakiej firmy kupujecie ręczniczki? I czy lepiej żeby miały 100% bawełny jak np baby ono, czy też trochę domieszki jak np canpol? Bo mi się wydaje, że te drugie są bardzie miękkie.

Ja też jestem zwolenniczką 100%bawełny, może są nieco mniej miłe niż z domieszkami, ale myślę że nic lepiej nie wchłonie wody. Zawsze można dolać więcej płynu do płukania i już są milutkie ;)

A tak swoją drogą, popatrzcie sobie na bloga, gdzie babka analizuje skład chemiczny różnych produktów do pielęgnacji dziecka. Naprawdę się można zdziwić, bo doszłam do wniosku że im tańsze i pozornie badziewniejsze tym lepsze.
Proszę: Sroka o....: analiza

Piękne te wasze ciuszki i przybory dla maluszków dziewczyny :-) My musimy się wstrzymać do lutego z zakupami bo ciężko z kasą :-( ale właśnie dostaliśmy telefon że jest już do odbioru wózek i nosidełko więc w weekend odbierze mąż :-)

reklama
ubranka sa wszystkie ze smyka. Polecam jednak kupic w sklepie internetowym. W poblizu mam normalny sklep i poszlam porównac ceny to mimo promocji i tak w necie jest taniej. Dostalam jeszcze na maila dodatkowy rabat 20% od cen wyprzedazowych, takze najdrozsze rzeczy to chyba byly dresiki - ok 30 zł. W sumie w regularnej cenie nie zdecydowalabym sie na takie drogie rzeczy, ale skoro jest wyprzedaz.. :) ponizej linki do ubranek dla was - latwiej bedzie kupic :)
Cool Club, Pajac chłopięcy, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Body chłopięce z długim rękawem, rozmiar 74 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Dres chłopięcy, Auta, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Pajac chłopięcy, Dumbo, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Komplet chłopięcy, rozmiar 56 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Piżama chłopięca, Kubuś Puchatek i Przyjaciele, rozmiar 74 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Półśpiochy chłopięce, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com

Do góry