reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Viltutti zauroczona jestem tą pościelą!! Jakiej to firmy?
Dagmar, no to teraz już faktycznie spokojnie możesz czekać tzn nienerwowo :-)
Edysiek, ja staram się jak najdłuzej korzystać z 1 z tego powodu, ze one dobrze chłoną. Mimo, że moje dzieci są dość duze to 3 tygodnie jadę na 1kach. Też tych białych, uważam je za genialne. Kiedy nie było tych białych a jedynie zielone, to lepsze były Huggisa, a teraz też nastawiam się na białe.

reklama
Viltutti zauroczona jestem tą pościelą!! Jakiej to firmy?
Dagmar, no to teraz już faktycznie spokojnie możesz czekać tzn nienerwowo :-)
Edysiek, ja staram się jak najdłuzej korzystać z 1 z tego powodu, ze one dobrze chłoną. Mimo, że moje dzieci są dość duze to 3 tygodnie jadę na 1kach. Też tych białych, uważam je za genialne. Kiedy nie było tych białych a jedynie zielone, to lepsze były Huggisa, a teraz też nastawiam się na białe.

Pościel firmy Motherhood :-) można łatwo znaleźć w sklepach tylko trzeba popatrzeć na ich stronie, bo na allegro w tych samych cenach :) Pościel 4-elementowa | motherhood.pl

a wczoraj w zakupowym szale i z wizją mojego szpitalowania kupiliśmy już ostatnie akcesoria dla Olka
TERMOMETR DOUSZNY BRAUN 4520 DO UCHA +21 KAPTURKÓW (3883226225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ELEKTRONICZNA NIANIA PHILIPS AVENT SCD505 SCD 505 (3865845262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

w naszym wypadku niania to konieczność, bo mamy 4 piętrowy dom więc nie ma opcji żebym usłyszała płacz np. w kuchni jak mały będzie spał w sypialni.

Witajcie :)

Dagmar super ta kołyska. My chcemy zamowic łózeczko takie:
http://www.ppm.com.pl/obrazek.php?s=uploads/kproduktow/174.jpg&w=600&h=400&t=jpg

a dzisiaj przyszly paczuszki z ubrankami. Ponizej zdjecia:
20140116_100851.jpg20140116_101126.jpg20140116_101447.jpg

Załączniki

• 20140116_100851.jpg
    20140116_100851.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 93
  • 20140116_101126.jpg
    20140116_101126.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 93
  • 20140116_101447.jpg
    20140116_101447.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 92
Viltutti pościel faktycznie jest cudna. Też ją widziałam u siebie w sklepie, ale my na początek będziemy mieć kosz mojżesza więc na razie nie jest nam potrzebna, ale później na pewno kupią motherhood, bo nie dość, że jest ładna, to jeszcze świetna w dotyku. A z porządnych i bardzo fajnych w dotyku rzeczy widziałam jeszcze przecudne kocyki firmy cambrass i właśnie zastanawiam się czy je kupić.

L-oka dresiki są cudne, gdzie je kupiłaś?

Aaaaaa.... no i mam jeszcze jedno pytanie. Jakiej firmy kupujecie ręczniczki? I czy lepiej żeby miały 100% bawełny jak np baby ono, czy też trochę domieszki jak np canpol? Bo mi się wydaje, że te drugie są bardzie miękkie.

Ja kupiłam 100% bawełny bo mam bzika żeby nie było sztucznych domieszek (które rzeczywiście często so milunie). Ile ja się kocyka naszukałam żeby był z samej bawełny. Oczywiście mówię o poszukiwaniach internetowych bo leżę i leżę :baffled:
L-oka- w śliczne te rzeczy! Z jakiego sklepu/aukcji?

Aaaaaa.... no i mam jeszcze jedno pytanie. Jakiej firmy kupujecie ręczniczki? I czy lepiej żeby miały 100% bawełny jak np baby ono, czy też trochę domieszki jak np canpol? Bo mi się wydaje, że te drugie są bardzie miękkie.

Ja też jestem zwolenniczką 100%bawełny, może są nieco mniej miłe niż z domieszkami, ale myślę że nic lepiej nie wchłonie wody. Zawsze można dolać więcej płynu do płukania i już są milutkie ;)

A tak swoją drogą, popatrzcie sobie na bloga, gdzie babka analizuje skład chemiczny różnych produktów do pielęgnacji dziecka. Naprawdę się można zdziwić, bo doszłam do wniosku że im tańsze i pozornie badziewniejsze tym lepsze.
Proszę: Sroka o....: analiza

Piękne te wasze ciuszki i przybory dla maluszków dziewczyny :-) My musimy się wstrzymać do lutego z zakupami bo ciężko z kasą :-( ale właśnie dostaliśmy telefon że jest już do odbioru wózek i nosidełko więc w weekend odbierze mąż :-)

reklama
ubranka sa wszystkie ze smyka. Polecam jednak kupic w sklepie internetowym. W poblizu mam normalny sklep i poszlam porównac ceny to mimo promocji i tak w necie jest taniej. Dostalam jeszcze na maila dodatkowy rabat 20% od cen wyprzedazowych, takze najdrozsze rzeczy to chyba byly dresiki - ok 30 zł. W sumie w regularnej cenie nie zdecydowalabym sie na takie drogie rzeczy, ale skoro jest wyprzedaz.. :) ponizej linki do ubranek dla was - latwiej bedzie kupic :)
Cool Club, Pajac chłopięcy, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Body chłopięce z długim rękawem, rozmiar 74 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Dres chłopięcy, Auta, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Pajac chłopięcy, Dumbo, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Komplet chłopięcy, rozmiar 56 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Piżama chłopięca, Kubuś Puchatek i Przyjaciele, rozmiar 74 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Cool Club, Półśpiochy chłopięce, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com

Do góry