reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

L-oka super zakupki.
Ja mam w planach kupić leżaczek, ale to jak malutka się urodzi.

A śpiworki mam 2, właśnie się suszą na słoneczku :-)
Mój mąż nie wiedział co to :rofl2:, bo przy Angeli nie używałam.
Zresztą ona nie odróżni pajaca od śpioszków ;-)
Za to córcia już się trochę nauczyła, segregowałyśmy ciuszki to jej tłumaczyłam co jest co i już chyba załapała :-)

reklama
Edysiek hahah mój też nie odróżnia jednego od drugiego..i jak kazałam mu składać rzeczy małej po prasowaniu i był wielce zdziwiony, że pajacyki i półśpioszki mają zakryte stópki i się zastanawiał o co chodzi..

Chciałam się pochwalić tym co mam, ale tyle tego jest, że nie dam rady. Jak już skończę pranie i prasowanie to tylko wrzucę kilka fotek.
A na razie pranie w trakcie i wszystko leży i czeka na prasowanie i układanie.

Na razie poskładane są tylko rożek, śpiworki, ocieplany pajac i komplecik z grubego polaru.

WP_001139a.jpgWP_001157a.jpg

Załączniki

• WP_001157a.jpg
    WP_001157a.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 91
  • WP_001139a.jpg
    WP_001139a.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 84

Przeanalizowałam wszystkie za i przeciw i wczoraj zamówiłam dokładnie ten sam leżaczek. Tym bardziej, ze jeszcze, któraś z dziewczyn też go zakupiła :-)

Edysiek czy dla dzieciaczka trzeba kupić, aż tyle śpiworków, czy ty po prostu je preferujesz i dlatego ich tyle masz?

Laski, a ja nadal nic nie zbieram, nie kombinuję, nie kompletuję. Jakos ogarniam jedynie bieżące sprawy domowo-ciuchowe i logistyczne. Może w końcu się nakręcę przez Wasze skarby dla Waszych dzieci. Ale ja to jestem zupełnie dziwna. Do porodu trzeciego dziecka torbę do szpitala przygotowałam 5 dni po terminie... Następnego dnia wylądowałam w szpitalu :-D

DJMka - mam identyczny. Jedyna rzecz jaka mi została po starszych. No jeszcze łóżeczko, ale nie wiem ile przetrwa i czy w ogóle się nadaje, muszę je wyciągnąć i sprawdzić :-)
Tak sie prezentował mój najmłodszy w tym leżaczku gdy miał miesiąc i dwa dni. Ale to duży gość był :-)

Załączniki

• Arturo1m2dni.jpg
    Arturo1m2dni.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 64
Jotemka ja przy Młodym nie miałam leżaczka, bo jakoś nie wydawał mi się potrzebny. Korzystaliśmy z fotelika w domu. Teraz stwierdziłam, że się przyda. Ten, co chcę nie jest FP, ale jest podobny.

Pisałyście o chustach. Ja mam po synku i zamierzam używać. Jak dla mnie rewelacyjny wynalazek, mimo że na osiedlu budziliśmy kontrowersje :tak::-)

Jotemka ja nie mogłam się doczekać, aż zacznę przeglądać ciuszki :-)
A teraz jeszcze córa mnie goni :tak: wczoraj przyszła ze szkoły i od razy spytała czy zaczęłam robić miejsce na ubranka dla siostrzyczki :-D

Ja mam kilka rzeczy po niej, ciuszków to nie za wiele, ale też. I właśnie ten rożek mam po niej i zastanawiam się czy kupować drugi, bo sama nie wiem czy jest ona tak niezbędny :huh:
Natomiast łóżeczko jest jeszcze moje :-) tylko materace były wymieniane przy każdym dziecku, które korzystało. Ale też trzeba je w końcu znieść i sprawdzić czy się nada.

DJMka też mi się podoba ten leżaczek :tak: Z początku zastanawiałam się nad używanym, ale jak znalazłam ten to stwierdziłam, że nie taki drogi. No chyba, że naprawdę jakaś okazja się trafi ;-)
Ja także mam zamiar kupić dopiero jak malutka będzie na świecie.

A nad chustą się zastanawiałam, ale sama nie wiem. U mnie nie ma żadnej szkoły chustowania. Niby są filmiki w sieci, ale czy z nich da się nauczyć wiązać i wszystkiego innego :baffled:

reklama
Super leżaczek :-)
Ja się zastanowię nad kupnem takiego urządzenia dopiero po porodzie. Teraz najważniejsze to łóżeczko + osprzęt i wózek:-)

A ja odebrałam paczuszkę: coś dla mnie i dla maluszka. Laktator + woreczki do pzrechowywania mleka + krem do sutków- gorąco polecany przez moją koleżankę :-) JAk sie obsługiwać laktatorem będę rozgryzać bliżej kwietnia;-)

2014-01-13 12.05.47.jpg

Załączniki

• 2014-01-13 12.05.47.jpg
    2014-01-13 12.05.47.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 52
Do góry