Ja też słyszałam że białe Pampersy dla noworodków najdelikatniejsze i najbardziej chłonne. Większość znajomych z nich korzystało i wszyscy byli zadowoleni. Ja też zamierzam w takie zainwestować razem z chusteczkami. Tylko nievza dużo na początek żeby się upewnić że Maluszki je zaakceptują:-) Witajcie
reklama
Smoczki kupię po 2 dla Dzidziusia w razie czego. Pewnie 1 z firmy Avent (znowu opinie znajomych) a 2 to nie wiem.
A co do leżaczków i huśtawek to sama nie wiem co lepsze. Natomiast doczytałam że nie są wskazane dla niemowląt poniżej 3 miesiąca, bo źle na kręgosłup wpływają. No chyba że się na płasko rozkładają, ale z tego co znalazłam wynika że to rzadkość.
A co do leżaczków i huśtawek to sama nie wiem co lepsze. Natomiast doczytałam że nie są wskazane dla niemowląt poniżej 3 miesiąca, bo źle na kręgosłup wpływają. No chyba że się na płasko rozkładają, ale z tego co znalazłam wynika że to rzadkość.
ja smoczka nie zamierzam kupować wcale, moja mama miała ze mną ogromny problem bo nie chciałam się odzwyczaić wiec wolę tego uniknąć ze swoją córcią a leżaczek kupiłam taki (polecony z resztą przez Jouluatto) i rozkłada się na płasko, ma materacyk, jak byłam u mamy to pooglądałam i wygląda na prawdę super Tiny Love, Wielofunkcyjny Leżaczek - Bujaczek - Łóżeczko 3w1, kolor brązowo-kremowy, do 18 kg - Tiny Love - Świat niemowlaka - Smyk.com
Viltutti
Fanka BB :)
Ja uważam, że dziecko jeśli potrzebuje, to powinno doić smoka ile potrzebuje. To już rodziców problem, jeśli nie potrafią odzwyczaić, w pewnym wieku dziecko i tak przestanie z niego korzystać. My mamy 2 takie: Smoczki uspokajające Pure™ 0-3 miesiące | Tommee Tippee przezroczyste zupełnie.
Co do bujaczka: jakiś czas temu wyhaczyliśmy w promocji w smyku taki: Huśtawka hybrydowa ślimaczek Bright Starts 7177 :: Zabawki Bright Starts i nasz pies twierdzi, że jest super. Zobaczymy co Olek na to
Dzisiaj pokupowaliśmy końcówkę dupereli:
Smiki, Wanienka, kolor White, N265d9 - Smiki - Świat niemowlaka - Smyk.com
Kocyk dwuwarstwowy drukowany KCSN-17 - F.H. "BOBAS" Dariusz Broczkowski
Co do bujaczka: jakiś czas temu wyhaczyliśmy w promocji w smyku taki: Huśtawka hybrydowa ślimaczek Bright Starts 7177 :: Zabawki Bright Starts i nasz pies twierdzi, że jest super. Zobaczymy co Olek na to
Dzisiaj pokupowaliśmy końcówkę dupereli:
Smiki, Wanienka, kolor White, N265d9 - Smiki - Świat niemowlaka - Smyk.com
Kocyk dwuwarstwowy drukowany KCSN-17 - F.H. "BOBAS" Dariusz Broczkowski
madzikm76
Maluszek się dziś wzbogacił o chusteczki i pampersy. Kupiłam białe rozmiar 1 - jest napisane 2-5 kg sztuk 23. I mam pytanie: czy to będzie dobry rozmiar dla noworodka nawet jak dziecko będzie ponad 4kg? I czy wystarczy mi taka mała paczka do szpitala i jak się sprawdzą to wtedy mąż dokupi takie same bądź rozmiar większe jeżeli dziecko będzie duże???
Zrobiliśmy także zamówienie z polskiej apteki: mąż chciał jakieś lekarstwa to ja się podpięłam i zamówiłam dla siebie majteczki siatkowe, wkładki laktacyjne i trochę kosmetyków dla maluszka (jakoś mam zaufanie do niektórych polskich firm )
Zamówiłam także koszulki do porodu i karmienia na allegro (teściowa mi je podeśle a i tak wyjdzie mi taniej niż kupienie w tutaj).
Jutro mam do odebrania na poczcie laktator - szarpnęłam się na Medela Swing - ale był w niezłej cenie bo za mniej niż 100euro kupiłam .
Jeszcze tylko wkłady poporodowe, jakiś szlafroczek bo do szpitala się przyda (a ogólnie nie lubię, nie używam więc i nie posiadam), i ja i maluszek jesteśmy wyposażeni - mogę rodzić (oczywiście w kwietniu)
W lutym zamawiamy wózek i kupujemy łóżeczko + osprzęt i nic tylko czekać na bąbla:-)
Zauważyłam też że wy już wszystko pierzecie....nie za wcześnie?? Bo nie wiem czy też już wpadać w szał i prać czy jeszcze się troszke wstrzymać??
Wgłębiając się w opinie o smoczkach i dopytując się doświadczonych mamusiek, stwierdziłam że smoka nie kupuję (zresztą takie moje było zdanie od początku). Gdyby jednak okazało się że maleństwo jest "nałogowym ssaczem) i chce wisieć i ssać cyca 24h/na dobę to może wtedy ewentualnie .... (opinia stąd http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79402,3852792.html )
Zrobiliśmy także zamówienie z polskiej apteki: mąż chciał jakieś lekarstwa to ja się podpięłam i zamówiłam dla siebie majteczki siatkowe, wkładki laktacyjne i trochę kosmetyków dla maluszka (jakoś mam zaufanie do niektórych polskich firm )
Zamówiłam także koszulki do porodu i karmienia na allegro (teściowa mi je podeśle a i tak wyjdzie mi taniej niż kupienie w tutaj).
Jutro mam do odebrania na poczcie laktator - szarpnęłam się na Medela Swing - ale był w niezłej cenie bo za mniej niż 100euro kupiłam .
Jeszcze tylko wkłady poporodowe, jakiś szlafroczek bo do szpitala się przyda (a ogólnie nie lubię, nie używam więc i nie posiadam), i ja i maluszek jesteśmy wyposażeni - mogę rodzić (oczywiście w kwietniu)
W lutym zamawiamy wózek i kupujemy łóżeczko + osprzęt i nic tylko czekać na bąbla:-)
Zauważyłam też że wy już wszystko pierzecie....nie za wcześnie?? Bo nie wiem czy też już wpadać w szał i prać czy jeszcze się troszke wstrzymać??
Wgłębiając się w opinie o smoczkach i dopytując się doświadczonych mamusiek, stwierdziłam że smoka nie kupuję (zresztą takie moje było zdanie od początku). Gdyby jednak okazało się że maleństwo jest "nałogowym ssaczem) i chce wisieć i ssać cyca 24h/na dobę to może wtedy ewentualnie .... (opinia stąd http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79402,3852792.html )
Ostatnia edycja:
A ten po siostrzenicy bardzo zuzyty, czy za rozowy?
Tak w sumie to ile sie wlasciwie uzywa takiego lezaczka? Bo podejrzewam ze jak tylko maluch zaczyna raczkowac to pewnie juz ciezko go w nim utrzymac?
Ja probuje obecnie rozpracowac temat poscieli i kocykow. Raczej do spania planuje otulacz lub spiworek, ale kocyki chyba tez sa potrzebne? Do wozka to pewnie odzalujemy na oryginalny Stokke, bo da sie go przypiac do fotelika samochodowego i do wozka, wiec ciezko go np zrzucic w blotko na spacerze
Czy ktoras z Was planuje nosic dziecko w nosidelku albo chuscie? Ja planowalam zakup nosidelka Maxi Cosi Easia, ktore niby ma byc bezpieczne dla noworodkow, ale ostatnio czytalam ze mimo atestow, nie jest dobre dla stawow biodrowych i juz calkiem zglupialam...
Tak w sumie to ile sie wlasciwie uzywa takiego lezaczka? Bo podejrzewam ze jak tylko maluch zaczyna raczkowac to pewnie juz ciezko go w nim utrzymac?
Ja probuje obecnie rozpracowac temat poscieli i kocykow. Raczej do spania planuje otulacz lub spiworek, ale kocyki chyba tez sa potrzebne? Do wozka to pewnie odzalujemy na oryginalny Stokke, bo da sie go przypiac do fotelika samochodowego i do wozka, wiec ciezko go np zrzucic w blotko na spacerze
Czy ktoras z Was planuje nosic dziecko w nosidelku albo chuscie? Ja planowalam zakup nosidelka Maxi Cosi Easia, ktore niby ma byc bezpieczne dla noworodkow, ale ostatnio czytalam ze mimo atestow, nie jest dobre dla stawow biodrowych i juz calkiem zglupialam...
Ostatnia edycja:
Viltutti
Ja planowałam prać tylko te rzeczy kupione w ciuchu i używane z allegro, ale jak mama z teściową na mnie naskoczyły to stwierdziłam, że albo zrobię to ja, albo one jak pójdę rodzić... więc już wolę to zrobić po swojemu. A przez te 2 miesiące nabiorą odpowiedniej ilości naszych domowych bakterii
reklama
Viltutti
Ja bardzo chętnie skorzystam z takich wynalazków, ale dopiero jak młody będzie starszy, przynajmniej będzie trzymał łepetynkę i miał ogarniętą obsługę kończyn. Jakoś tak noworodki dyndające jak szmaciane lalki napawają mnie mieszanymi uczuciami.
Podziel się: