reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Ja też słyszałam że białe Pampersy dla noworodków najdelikatniejsze i najbardziej chłonne. Większość znajomych z nich korzystało i wszyscy byli zadowoleni. Ja też zamierzam w takie zainwestować razem z chusteczkami. Tylko nievza dużo na początek żeby się upewnić że Maluszki je zaakceptują:-) Witajcie

reklama
Smoczki kupię po 2 dla Dzidziusia w razie czego. Pewnie 1 z firmy Avent (znowu opinie znajomych) a 2 to nie wiem.
A co do leżaczków i huśtawek to sama nie wiem co lepsze. Natomiast doczytałam że nie są wskazane dla niemowląt poniżej 3 miesiąca, bo źle na kręgosłup wpływają. No chyba że się na płasko rozkładają, ale z tego co znalazłam wynika że to rzadkość.

Ja uważam, że dziecko jeśli potrzebuje, to powinno doić smoka ile potrzebuje. To już rodziców problem, jeśli nie potrafią odzwyczaić, w pewnym wieku dziecko i tak przestanie z niego korzystać. My mamy 2 takie: Smoczki uspokajające Pure™ 0-3 miesiące | Tommee Tippee przezroczyste zupełnie.
Co do bujaczka: jakiś czas temu wyhaczyliśmy w promocji w smyku taki: Huśtawka hybrydowa ślimaczek Bright Starts 7177 :: Zabawki Bright Starts i nasz pies twierdzi, że jest super. Zobaczymy co Olek na to ;)

Dzisiaj pokupowaliśmy końcówkę dupereli:
Smiki, Wanienka, kolor White, N265d9 - Smiki - Świat niemowlaka - Smyk.com
Kocyk dwuwarstwowy drukowany KCSN-17 - F.H. "BOBAS" Dariusz Broczkowski

Ja się chyba skuszę na leżaczek bo nawet jeden mam po swojej chrześnicy ale to może kupię dopiero po porodzie:))

Maluszek się dziś wzbogacił o chusteczki i pampersy. Kupiłam białe rozmiar 1 - jest napisane 2-5 kg sztuk 23. I mam pytanie: czy to będzie dobry rozmiar dla noworodka nawet jak dziecko będzie ponad 4kg? I czy wystarczy mi taka mała paczka do szpitala i jak się sprawdzą to wtedy mąż dokupi takie same bądź rozmiar większe jeżeli dziecko będzie duże???

Zrobiliśmy także zamówienie z polskiej apteki: mąż chciał jakieś lekarstwa to ja się podpięłam i zamówiłam dla siebie majteczki siatkowe, wkładki laktacyjne i trochę kosmetyków dla maluszka (jakoś mam zaufanie do niektórych polskich firm :tak: )

Zamówiłam także koszulki do porodu i karmienia na allegro (teściowa mi je podeśle a i tak wyjdzie mi taniej niż kupienie w tutaj).

Jutro mam do odebrania na poczcie laktator - szarpnęłam się na Medela Swing - ale był w niezłej cenie bo za mniej niż 100euro kupiłam .

Jeszcze tylko wkłady poporodowe, jakiś szlafroczek bo do szpitala się przyda (a ogólnie nie lubię, nie używam więc i nie posiadam), i ja i maluszek jesteśmy wyposażeni - mogę rodzić (oczywiście w kwietniu:tak::-D)

W lutym zamawiamy wózek i kupujemy łóżeczko + osprzęt i nic tylko czekać na bąbla:-)

Zauważyłam też że wy już wszystko pierzecie....nie za wcześnie?? Bo nie wiem czy też już wpadać w szał i prać czy jeszcze się troszke wstrzymać??

Wgłębiając się w opinie o smoczkach i dopytując się doświadczonych mamusiek, stwierdziłam że smoka nie kupuję (zresztą takie moje było zdanie od początku). Gdyby jednak okazało się że maleństwo jest "nałogowym ssaczem) i chce wisieć i ssać cyca 24h/na dobę to może wtedy ewentualnie .... (opinia stąd http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79402,3852792.html )

Ostatnia edycja:
A ten po siostrzenicy bardzo zuzyty, czy za rozowy? ;)

Tak w sumie to ile sie wlasciwie uzywa takiego lezaczka? Bo podejrzewam ze jak tylko maluch zaczyna raczkowac to pewnie juz ciezko go w nim utrzymac?

Ja probuje obecnie rozpracowac temat poscieli i kocykow. Raczej do spania planuje otulacz lub spiworek, ale kocyki chyba tez sa potrzebne? Do wozka to pewnie odzalujemy na oryginalny Stokke, bo da sie go przypiac do fotelika samochodowego i do wozka, wiec ciezko go np zrzucic w blotko na spacerze ;)

Czy ktoras z Was planuje nosic dziecko w nosidelku albo chuscie? Ja planowalam zakup nosidelka Maxi Cosi Easia, ktore niby ma byc bezpieczne dla noworodkow, ale ostatnio czytalam ze mimo atestow, nie jest dobre dla stawow biodrowych i juz calkiem zglupialam...

Ostatnia edycja:
Zauważyłam też że wy już wszystko pierzecie....nie za wcześnie?? Bo nie wiem czy też już wpadać w szał i prać czy jeszcze się troszke wstrzymać??

Ja planowałam prać tylko te rzeczy kupione w ciuchu i używane z allegro, ale jak mama z teściową na mnie naskoczyły to stwierdziłam, że albo zrobię to ja, albo one jak pójdę rodzić... więc już wolę to zrobić po swojemu. A przez te 2 miesiące nabiorą odpowiedniej ilości naszych domowych bakterii :D

reklama
Czy ktoras z Was planuje nosic dziecko w nosidelku albo chuscie? Ja planowalam zakup nosidelka Maxi Cosi Easia, ktore niby ma byc bezpieczne dla noworodkow, ale ostatnio czytalam ze mimo atestow, nie jest dobre dla stawow biodrowych i juz calkiem zglupialam...

Ja bardzo chętnie skorzystam z takich wynalazków, ale dopiero jak młody będzie starszy, przynajmniej będzie trzymał łepetynkę i miał ogarniętą obsługę kończyn. Jakoś tak noworodki dyndające jak szmaciane lalki napawają mnie mieszanymi uczuciami.

Do góry