reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Adela śliczne ciuszki :tak:.
U mnie dzisiaj zakupów ciąg dalszy. I znowu córcia wybierała. No z moją małą sugestią, bo w sukience z sarenkami zakochałam się już dawno i wiedziałam, że jak będzie córcia to na pewno kupię ;-)

WP_001132.jpg

I chyba na tym zakończymy zakupy ciuszkowe. Dzisiaj zniosłam ze strychu ciuszki i okazało się, że tego jest naprawdę dużo :szok: A jeszcze brat ma mi przywieźć to co ma.
Kupiłam już płyn do prania Dzidziuś i do płukania też, to chyba trzeba będzie niedługo zacząć pranie :-)

Nina ja też jestem zdania, że lepiej umyć dziecko pod wodą niż wycierać chusteczkami (po kupce). Choć to może być uciążliwe. Moja córcia miała odparzoną pupkę i pediatra powiedział, że tylko woda z mydłem. I rzeczywiście od tej pory problemów nie było.
Można zawsze wypróbować jak dziecko reaguje na chusteczki.

Załączniki

• WP_001132.jpg
    WP_001132.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Adela śliczne ciuszki :tak:.
U mnie dzisiaj zakupów ciąg dalszy. I znowu córcia wybierała. No z moją małą sugestią, bo w sukience z sarenkami zakochałam się już dawno i wiedziałam, że jak będzie córcia to na pewno kupię ;-)

Zobacz załącznik 603469

I chyba na tym zakończymy zakupy ciuszkowe. Dzisiaj zniosłam ze strychu ciuszki i okazało się, że tego jest naprawdę dużo :szok: A jeszcze brat ma mi przywieźć to co ma.
Kupiłam już płyn do prania Dzidziuś i do płukania też, to chyba trzeba będzie niedługo zacząć pranie :-)

Nina ja też jestem zdania, że lepiej umyć dziecko pod wodą niż wycierać chusteczkami (po kupce). Choć to może być uciążliwe. Moja córcia miała odparzoną pupkę i pediatra powiedział, że tylko woda z mydłem. I rzeczywiście od tej pory problemów nie było.
Można zawsze wypróbować jak dziecko reaguje na chusteczki.

Jakie słodkie ubranka!ta żyrafka:)! Ja chyba też kupie płyn Dzidziuś. Co do chusteczek,moje dzieciaki uczulenie miałypo chust. Pampersa, na początku używałam Nivea(cena jest okrutna dla kieszeni)potem Tesco i do tej pory je kupuje.

Adela- super ciuszki extra te butki

Edysiek- ach te różowości słodkie są, a sukienka przeurocza.

JA od 11 czekam na księdza wiec korzystając z faktu z i tak siedzę w domu powystawiałam ubranka po Alanie na Allegro. Tylko się zastanawiam co ja zrobię jak się we wtorek okaże ze to jednak chłopak siedzi w brzuszku:-D byłoby śmiesznie.

A tu link jakby któraś była zainteresowana: Paka ubrań dla chłopca. 3-6 m. (3875314752) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mega paka - Wyprawka dla chłopca 0-3 m. (3870685710) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Zestaw ubrań dla chłopca 6-9 m. (3875434277) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Paka dla chłopaka. 9-12 . (3875542475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Adela piekne ciuszki! :) Zakochalam sie w tym otulaczu z owieczkami :)

Dziewczyny, a uzywala ktoras z Was tych pampersow w bialym opakowaniu - premium care? Spotkalam sie z opiniami ze na start sa lepsze od tych z zielonych i pomaranczowych paczek, bo mniej odparzaja i podrazniaja skore.

Ja musze przyznac ze nawet nie podejmuje tematu pieluch wielorazowych... Nie wiem jak nasze mamy radzily sobie kiedy byly tylko pieluchy tetrowe ;) Co do zminimalizowania nieprzyjemnych wrazen zapachowych, planujemy zakup takiego kosza na zuzyte pieluszki ktory nie przepuszcza zapachow. Mamy taki do sprzatania u kotow i naprawde znakomicie sie sprawdza, a z tego co widze te dzieciece sa niemal identyczne, nawet wklady te same pasuja ;) Same wklady sa wprawdzie dosc drogie, ale na allegro czesto mozna upolowac na 6szt za ok 100zl. Nie wiem w praktyce na ile jeden wklad starcza przy dziecku, ale przy 3 kotach na ok miesiac ;) http://www.angelcare.pl/pojemnik-opis.htm

Dziewczyny śliczne ciuszki!!!
Tak się napatrzyłam że w końcu zrobiłam fotki i wrzucam zakupy dla mojego bejbulka ;-), jeszcze czekam na paczkę z allegro i mam nadzieję że w poniedziałek już będzie. Ale tam to bardziej dla mnie, rzeczy okołoporodowe ;-).

20140111_193402.jpg 20140111_193548.jpg 20140111_193746.jpg 20140111_194040.jpg

U mnie Kuba miał uczulenie na pieluszki z biedry :( i miałam wrażenie że były jakoś mniej chłonne..

Załączniki

• 20140111_193402.jpg
    20140111_193402.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 73
  • 20140111_193548.jpg
    20140111_193548.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 73
  • 20140111_193746.jpg
    20140111_193746.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 75
  • 20140111_194040.jpg
    20140111_194040.jpg
    45,2 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Pieluchy z biedry naprawdę są gorszej jakości, więc nie polecam dla malucha. Ja kupowałam zawsze pampersa. Przetestowałam wszystkie marki i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że Pampersa nic nie zastąpi. Mało tego te w pomarańczowej paczce są gorsze jakościowo od tych zielonych.

A na początek faktycznie polecam te w białym opakowaniu-wchłaniają luźne kupki:tak:

My tylko raz spróbowaliśmy tych biedronkowych skończyło się uczuleniem jak pisałam wyżej a tak to jechaliśmy na pampersach i chusteczki też pampers i teraz też nastawiam się na pampersy tylko tak jak piszecie na początek kupię te w białym opakowaniu.

Piekne zakupy dla maluszków:-):-) Też bym cuś zakupiła konkretnie dla dziewczynki, ale boję się, że jak chłopka wyjdzie to będzie w różowym musiał chodzić;-):tak:. Zaszalejmy jak już maleństwo będzie po drugiej stronie:-)
Mam pytanie, czy smoczek jest niezbędny dla dziecka, czy da się obejść całkowicie bez. Bo ja bym wolała bez, żeby nie musieć później maleństw odzwyczajać, ale może jednak powinnam kupić?. Jakie są wasze doświadczenia w tym względzie?

reklama
Dziewczyny śliczne ciuszki!!!
Tak się napatrzyłam że w końcu zrobiłam fotki i wrzucam zakupy dla mojego bejbulka ;-), jeszcze czekam na paczkę z allegro i mam nadzieję że w poniedziałek już będzie. Ale tam to bardziej dla mnie, rzeczy okołoporodowe ;-).

Zobacz załącznik 603505 Zobacz załącznik 603506 Zobacz załącznik 603507 Zobacz załącznik 603508

U mnie Kuba miał uczulenie na pieluszki z biedry :( i miałam wrażenie że były jakoś mniej chłonne..

super ubranka :)
Piekne zakupy dla maluszków:-):-) Też bym cuś zakupiła konkretnie dla dziewczynki, ale boję się, że jak chłopka wyjdzie to będzie w różowym musiał chodzić;-):tak:. Zaszalejmy jak już maleństwo będzie po drugiej stronie:-)
Mam pytanie, czy smoczek jest niezbędny dla dziecka, czy da się obejść całkowicie bez. Bo ja bym wolała bez, żeby nie musieć później maleństw odzwyczajać, ale może jednak powinnam kupić?. Jakie są wasze doświadczenia w tym względzie?

Ja miałam Amelkę na pampersach, Jonaszka na pampkach a potem na biedrach a kaja na biedrach i różnicy nie widziałam żadnej. Może dlatego, że ja pampki zmieniam często a nie jak są pełne?

Do góry