reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Madzikm ja tez sie wlasnie zastanawiam nad kwestia smoczka. Ostatnio wypatrzylam cos takiego i chyba kupie na wszelki wypadek, ale wolalabym nie podawac smoczkow wcale. U mojego brata zadne z 4 dzieci nie ssalo smoczka i nie bylo problemow z uspokajaniem, licze ze i u nas sie tak uda ;)

Dziewczyny super zakupy!!!! Ale Wam zazdroszcze. Juz sie nie moge doczekac kiedy przywioze rzeczy po Tymku od tesciowej. Ale to jakos w lutym pewnie. I wtedy tez pewnie zakupie cos nowego zeby miec frajde ze cokolwiek kupilam. Za to w tygodniu musze sie wybrac do komisu dzieciecego i starszemu szafe uzupelnic.

Ja tam nie zauwazylam zeby Dady byly mniej chlonne. No moze teraz jak nam Tymek przesypia 11h w nocy a przed snem wypija 270ml mleka to zdarza mu sie przesikac. Ale nie jestem pewna czy pampers bylby lepszy. Moze sa chlonniejsze ale mnie denerwowal ten zel ktory sie robil po zmoczeniu pieluchy, tak jakos bardzo sztucznie to wyglada. No i robi sie mega wielki i ciezki. Wiem ze niektore dzieci maja uczulenie na dady ale jesli nic sie nie bedzie dzialo to zamierzam uzywac bo jestem zadowolona.

Co do smoczka to ja mialam kupione dwa i zadnego nie uzywalismy. Zdarzylo sie kilka razy w samochodzie uzyc i w domu moze z raz. Ogolnie Tymek byl bezsmoczkowy ale nie wymagal specjalnego uspokajania. Byl cyckowy i to byl jego uspakajacz ;-) ale bez przesady, nie wisial na mnie non stop. Najczesciej usypial przy cycu ale dawal sie spokojnie odlozyc do lozeczka i nie bylo zadnych problemow. Zobaczymy jak bedzie tym razem.

Jouluatto ja na początek chcę kupić paczkę tych białych pampersów, bo podobno dla noworodka są najlepsze. Jednak później już będę używać zielonych. Te białe nigdy nie są na promocji, a te zielone owszem. I jak się uda dobrze wyśledzić promocje to pampersy można kupić nawet taniej niż Dady. Tylko trzeba kupować w wielkich pakach, a najtaniej wychodzą takie pakowane w karton.
Ogólnie mam zamiar używać pampersów, choć w praktyce może być różnie.

Smoczka raczej będziemy używać, w każdym razie kupię i zobaczę.

Hej,

co do pieluch ja nie mam doświadczenia ale zamierzam stosowac na poczatku pampersy te wlasnie białe i chusteczki tez pampersa. Pozniej moze wypróbuje Dada. Koleazanka mi wspominala ze pampersy swietnie sobie w jej przypadku radziły z tym pierwszym okresem noworodkowym :)

co do smoczka - te opieram sie na opini znajmowych - wiekszość z nich nie używała dla dzieci smoczków. Mieli, ale raczej nie były potrzebne, bo dzieci sie nauczyly uspokajac w inny sposob. Nie wykluczam calkiem smoczka, jak bedzie potrzebny to bede uzywac ale tez wolałabym nie za czesto jesli juz bedzie taka potrzeba :)

Piękne te Wasze zakupy :)

Edysiek, biale Pampersy z cala pewnoscia widzialam kilka razy w promocji w Super Pharmie. Niestety wtedy sie jeszcze nie interesowalam takimi artykulami, wiec nie pamietam w jakiej byly cenie ;)

My wlasnie mamy juz dwa kartony takich zielonych Pampersow z promocji w Tesco, po 186szt kazdy. Byly za 64zl, wymiotlo co do sztuki pierwszego dnia ;) Chyba wzielismy rozmiary 3 i 4 o ile dobrze pamietam, a moze i dwa razy 4, u rodzicow stoja wiec nie sprawdze.

Wlasnie jak ostatnio rzucilam okiem ile rzeczy malego juz zmagazynowalismy u rodzicow to sie przerazilam, jak zwiezieny to wszystko do nas to chyba przestaniemy miec miejsce do chodzenia ;)

Kbitki ja się nie znam na pampkach ani smoczkach ale co do pieluch to przy promocjach warto zwracać uwagę na cenę jednostkową podaną na tych karteczkach z cena bo czasami jest niby promocja a cena za jedną pieluche wcale ie wychodzi mniejsza. Owszem jest i tak ze Pampers wychodzi po 0, 50gr za szt. Brat mi tak mówił a on teraz na czasie jest:))

A co do smoczka to jak będzie trzeba to i smoczka też dam ile tylko bedzie chcialo:)

reklama
Ja również się nie znam za bardzo, ale na początek kupię białe pampersy, a później będę eksperymentować z pozostałymi rodzajami. Jeśli zaś chodzi o smoczek to już się w niego zaopatrzyłam. Faktycznie może być problem jak dzieco się do niego za bardzo przyzwyczai, ale z drugiej strony wiem, że ssanie smoczka bardzo dobrze wpływa na rozwój podniebienia i przyszły zgryz, a że mam małego bzika na punkcie zębów to jest to dla mnie bardzo ważne.

A tak odbiegając od tematu to kupujecie leżaczek czy huśtawkę dla maluszków, bo ceny są porównywalne i już całkiem zgłupiałam na co się zdecydować.

Do góry