reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

dagmar super, że ciągle w dwupaku, oby tak dalej, trzymajcie się dziewczyny!!! i dzięki, że napisałaś, wszystkie czekamy na wieści od was i mocno trzymamy kciuki :) buziaki!

reklama
Dziewczęta mam do Was takie pytanko. Od jakich pieluch zaczynacie dla maleństwa? Bo właśnie sobie uświadomiłam że jakieś mi będą potrzebne a jest tyle tego na rynku że nie wiem jakie są ok a jakich nie warto brać...:szok: O chusteczkach to myślałam firmy dada bo osobiście ich używam tych fioletowych i jestem super zadowolona bo się nie kleją i szybko wysychają a skóra pozostaje miękka.. ale co do pampersów to nie znam się kompletnie:no:

Magda my zaczynalismy od pampersow, mialam tez jedna paczke huggisow i oba byly fajne. Zupelnie nie podeszly mi pieluchy z rossmana bo jakies takie sztywne i grube. Ale przy "dwojkach" przerzucilismy sie na Dady i tak ciagniemy do tej pory i jestem zadowolona. Chusteczek tez uzywam Dady fioletowych albo niebieskich. Zielone mi nie nie odpowiadaja. Ale tak naprawde to wszystko zalezy od dziecka. Niektore zle toleruja jakies konkretne pieluchy i trzeba zmieniac. Ale reguly nie ma. Teraz pewnie od poczatku kupie Dady i mam nadzieje ze nie bedzie problemow. Zreszta w pracy zauwazylam ze bardzo duzo mam uzywa biedronkowych pieluch, wiec chyba sa ok.

Ja zamierzam używać Dada z Biedry. Dla Alana kupowałam rózne co tam akurat było w promocji najczęściej Pampersy z tego co pamiętam to odparzał się po Huggiesach takich pomarańczowych. Jak byliśmy z Polsce to podpasowały mi te biedronkowe. Tak jak pisała Marcia to jest inidywidulna sprawa. Mama tylko nadzieję ze dla naszego malucha będą ok. Nie próbowałam jeszcze Rosmanowskich. Chusteczki też Dada używamy do tej pory a teraz pojawiły się nowe taakie niebieskie 3 paki z 9.90zł:tak:

Dziewczęta mam do Was takie pytanko. Od jakich pieluch zaczynacie dla maleństwa? Bo właśnie sobie uświadomiłam że jakieś mi będą potrzebne a jest tyle tego na rynku że nie wiem jakie są ok a jakich nie warto brać...:szok: O chusteczkach to myślałam firmy dada bo osobiście ich używam tych fioletowych i jestem super zadowolona bo się nie kleją i szybko wysychają a skóra pozostaje miękka.. ale co do pampersów to nie znam się kompletnie:no:

pampers newborn chłonące kupsztale a potem dada

Ja też słyszałam, że Dady są niezłe ale podobno są mało chłonne i trzeba często zmieniać?

hmmm? pierwsze słyszę. Poważnie różnica jest jedna- cena :D

Czytałam swego czasu opinie o pieluszkach i Dada ma bardzo dobre, więc pewnie kupimy ze 2 opakowania do wypróbowania i wtedy zobaczymy:)

Dzien dobry dziewczynki,chciałąm się pochwalić co dziś upolowałam..;-) CAM00407.jpgCAM00411.jpgCAM00413.jpgCAM00415.jpgCAM00416.jpgCAM00419.jpg

Załączniki

• CAM00407.jpg
    CAM00407.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 58
  • CAM00411.jpg
    CAM00411.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 54
  • CAM00413.jpg
    CAM00413.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 57
  • CAM00415.jpg
    CAM00415.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 52
  • CAM00416.jpg
    CAM00416.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 52
  • CAM00419.jpg
    CAM00419.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 52
śliczniutkie Kochana! no sporo tego nakupowalas! ja czekam do srody az mi kuzynka da swoje kartony ubrnek po dwoch chlopcach do wybrania, wtedy bede mogla okreslic czego mi brakuje :happy2:

reklama
Adela super ciuszki! jak mnie cieszą te ubranka malutkie wszystkie, w ogóle jak patrze na te cudeńka które kupuje albo które wrzucacie to od razu się uśmiecham :) a co dopiero jak maluszki w nie poubieramy :D

co do pieluch to ja będę zamawiać te wielorazowe ale na pierwsze dwa tygodnie będę też się musiała zaopatrzyć w pampersiaki bo z tamtych pewnie by jej ciekło każdą stroną a zupełnie jestem nie w temacie..pamiętam, że szwagierka używała pieluch z rossmanna i była bardzo zadowolona bo ich mała na wszystko inne miała uczulenie, ale jak mówicie że twarde to szanownej pupki mojego dzidziusia w nie nie włożę :p. a chusteczki to słyszałam że powinno się niemowlaka podmywać pod zlewem i jak najmniej używać chusteczek ale zakładam że w praktyce nie będę z młodą latać pod kran za każdym razem bo musiałabym chyba zacząć życie w łazience :p

Do góry