reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

DSCF3670.jpg
Oto moje dwa pierwsze ciuszki dla drugiego synka. Kupilam je w Goodwill lacznie za 2$. Ten jasniejszy jest bezowy (na zdjeciu wydaje sie bialy) i juz go upralam. Ten wiekszy jest na 6 miesiecy a ten mniejszy jest dla noworodka (czyli w rozmiarze newborn). Przykladowe rozmiary w Stanach (z ciekawosci): preemie (wczesniak), newborn, 3 months, 6 months, 9 months, 12 months, 18 months, 24 months itd. :)

Wyjelam dzisiaj ciuchy synka w ktorych chodzil jego kuzyn. Nie sa w stanie takim w jakim byly, wiadomo. Te ciuchy byly nowe. I tak sobie mysle, ze moze nie warto nad nimi za dlugo ubolewac tylko w goodwillu kupic nowe. Bez wzgledu jaki to bedzie ciuch dla takiego malucha to bedzie kosztowal 1$, wiec smieszna kase. Nie wiem nawet czy wybielacz kupowac i walczyc z plamami... A do tego to u nas pod koniec kwietnia moze juz byc baaardzo cieplo. U nas klima chodzi nieprzerwanie od maja do wrzesnia, wiec ja na te pierwsze miesiace nie bede kupowac takich pajacykow jak Wy ;)

Załączniki

• DSCF3670.jpg
    DSCF3670.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Zobacz załącznik 602806
Oto moje dwa pierwsze ciuszki dla drugiego synka. Kupilam je w Goodwill lacznie za 2$. Ten jasniejszy jest bezowy (na zdjeciu wydaje sie bialy) i juz go upralam. Ten wiekszy jest na 6 miesiecy a ten mniejszy jest dla noworodka (czyli w rozmiarze newborn). Przykladowe rozmiary w Stanach (z ciekawosci): preemie (wczesniak), newborn, 3 months, 6 months, 9 months, 12 months, 18 months, 24 months itd. :)

Wyjelam dzisiaj ciuchy synka w ktorych chodzil jego kuzyn. Nie sa w stanie takim w jakim byly, wiadomo. Te ciuchy byly nowe. I tak sobie mysle, ze moze nie warto nad nimi za dlugo ubolewac tylko w goodwillu kupic nowe. Bez wzgledu jaki to bedzie ciuch dla takiego malucha to bedzie kosztowal 1$, wiec smieszna kase. Nie wiem nawet czy wybielacz kupowac i walczyc z plamami... A do tego to u nas pod koniec kwietnia moze juz byc baaardzo cieplo. U nas klima chodzi nieprzerwanie od maja do wrzesnia, wiec ja na te pierwsze miesiace nie bede kupowac takich pajacykow jak Wy ;)

2$?!to faktycznie śmieszna cena i chyba nie bawiła bym się z wybielaczem. U nas bodziak nowy w h&m kosztuje ok 20zł a pajacyk 3pack ok 60.

Ameryka za taką cenę to ja bym się nawet nie zastanawiała, tylko kupiła nowe. U ciebie podobne przeceny jak w Niemczech. Teściowa dla syna kupowała za grosze tam ubrania.

Zobacz załącznik 602806

suuper :)
Kupuj więcej i dawaj fotki :)

A ja czuję się jak jakiś ewenement... ciągle mi się wydaje, że na wszystko jest jeszcze za wcześnie... Wiem, że to są duże wydatki i w sumie lepiej rozłożyć ich zakup w czasie ale gdzieś w środku boję się jeszcze robić jakiś większych zakupów... Na dzień dzisiejszy mam 2 body ;P Co prawda jak wchodzę do sklepu to dostaję oczopląsu ale nie ukrywam, że ceny ubranek dla dzieci są po prostu kosmiczne.. ( co nie zmienia faktu, że sa słodkie :p ) więc jak na razie chodzę je tylko oglądać

Nie przejmuj sie, ja tez dokladnie mam dwa bodziaki:-)powiedziałam sobie ze od lutego ruszam na zakupy. Te pierwsze rozmiary kupuje w sklepie. Ale nastepne i tu być może niektórym kobitką sie nie spodoba i bedą mieli swoje opinie, ale ruszam na second handy.. no niestety tak jak mówisz ceny ubranek są kosmiczne...i jakoś musze kombinować żeby było dobrze.

Ameryka za taka kase to ja tez bym sie nie zastanawiala i kupowala wszystko nowe :)

DJMka, a orientujesz sie w jakich sklepach tesciowa robila w Niemczech zakupy? Maz jedzie teraz na kilka dni do rodzicow, moze bym go namowila zeby sie w Niemczech rozejrzal po sklepach ;) Tesciowa miala sie zapoznac z dostepnymi u nich proszkami dla niemowlat, pewnie tez cos przyjedzie. Jutro planuje kupic Lovelle w plynie i ten odplamiach do niej i zaczac powoli prac i prasowac ciuszki :)

Dokładnie w Bidze robie zazwyczaj zakupy...:-). w zeszłym roku dwójkę dzieci ubrałam na lato za 300 zł od skarpetek-nowych z metką(Nexta)po podkoszulki,sukienki,spodenki,stroje kąpielowe. i wszystko firmówki. Ja głównie robie zakupy własnie na Wrocławskiej i Ułanów. Jutro mam wizyte u Gin na Urzędniczej i chyba po.. skusze sie podjechać na Nawojki tam jeszcze nie byłam.

reklama
Do góry