reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Vilitutti super zakupki! misie nie takie złe, ale też preferuje bez :p mąż ustawi tyłem i będzie gitara :D

w butelki ja się zaopatrzyłam avent ale nie szalałam i kupiłam 3 i do tego zmienne smoczki z coraz większymi dziurkami.

ciuszki już bym też chętnie zaczęła prać i układać ale dopiero w drugiej połowie lutego będziemy urządzać pokój dla małej bo pod koniec stycznia wpadają koleżanki to jeszcze nie zlikwidujemy gościnnego a potem muszę jechać do polski znowu..trochę się zaczynam stresować bo potem zostanie już tak na prawdę niewiele czasu no i obawiam się lotu powrotnego który mi przzypadnie na 32 tydzień ciąży ;/

reklama
Nina, też byłam chętnia do prania,prasowania i składania ciuszków, ale powiem Ci,że zajęło to cały dzień i pod koniec entuzjazm mnie opuścił :baffled::baffled::baffled: pralka szła chyba 6 razy i musiałam mieć wszystko wyprasowane pedantycznie, bez żadnych zagnieceń.

Vilitutti super zakupki! misie nie takie złe, ale też preferuje bez :p mąż ustawi tyłem i będzie gitara :D

w butelki ja się zaopatrzyłam avent ale nie szalałam i kupiłam 3 i do tego zmienne smoczki z coraz większymi dziurkami.

ciuszki już bym też chętnie zaczęła prać i układać ale dopiero w drugiej połowie lutego będziemy urządzać pokój dla małej bo pod koniec stycznia wpadają koleżanki to jeszcze nie zlikwidujemy gościnnego a potem muszę jechać do polski znowu..trochę się zaczynam stresować bo potem zostanie już tak na prawdę niewiele czasu no i obawiam się lotu powrotnego który mi przzypadnie na 32 tydzień ciąży ;/

dasz radę :)

patuśka- to ja rozkładam to na tydzień :D

Jouluatto Ja tez nigdy nie kupowalam w Goodwill zanim nie skonczyly mi sie ciuchy dla synka, ktore dostalam na babyshower. Tutaj mozna kuipc tanio super ciuchy, chociaz ja teraz mieszkam w malym miescie i malo co tutaj jest. Do duzego miasta jest z 1.5 godz. jazdy autostrada. Ja nie zdecydowalam sie jeszcze sama tam jechac. A w Goodwill naprawde kupuje super ciuchy za smieszne pieniadze a do tego sa one swietnej jakosci i unikatowe. A dla siebie ciuchy to wole kupowac w PL. Jakos malo co mi sie tutaj w sklepach podoba. TJMaxx tutaj jest i tam lubie jezdzic najbardziej.
Ja bede teraz miec drugiego synka a moj pierwszy synek niedlugo skonczy 2 lata. Na babyshower dostalam prawie wszystko czego potrzebowalam (chyba drobiazgi dokupilam). Co prawda w ciuchach synka na 0-6 miesiecy chodzil jego kuzyn (mlodszy o 5 miesiecy), ale chyba jeszcze sporo sie bedzie nadawac do zalozenia. Tez musze to przejrzec, ale nie mam jeszcze odwagi.
Dzisiaj moj synek cos sie nie rusza i zaczynam sie juz zastanawiac ... :/ Ach te problemy ...

nina fajnie, że się udało Wam znaleźć to co chcieliście tylko wstaw więcej zdjęć z różnych stron bo na tym troszkę mało go widać :-) Przy okazji fajna bluzeczka;-)

Dziewczynki wiem, że chyba gdzieś już o tym pisałyście ale raczej już nie znajdę, a potrzebuję rady jakiej marki płyn do prania polecacie dla maluchów? W tym tygodniu będę miała już komodę i czas zacząć wielkie pranie i prasowanie tego wszystkiego co nazbierałam a jest tego duuuużo... :-) tylko nie wiem co to tego płynu który wybrać bo ja w proszkach nie piorę bo nie zawsze się dobrze wypłukują i mnie denerwuje to ;-) Możecie coś polecić? Będę wdzięczna:tak:

Ja zamierzam wybrac jelpa albo Dzidziusia. Mają dostc dobry skład jak dla dziecka.
Zobacz załącznik 602576jednak się jedno znalazło w aparacie :) oto nowa bryka naszej córki ;P

Wiecej fotek prosimy :)

a to nasze wczorajsze szaleństwo zakupowe ;)
Butelka antykolkowa 150ml Butelka antykolkowa 150 ml x 1 | Tommee Tippee
Butelka antykolkowa 260ml Butelka antykolkowa 260 ml x 2 | Tommee Tippee
Ocieplacz na butlę Termoopakowanie na butelkę | Tommee Tippee
Zestaw do dojenia ;) Zestaw startowy do karmienia piersią | Tommee Tippee
Łóżeczko... po długich debatach, z mega wieśniackimi misiami...ale mąż obiecał zamontować je do środka żeby nie było ich widać :D Łóżeczko z szufladą i materacem - NOWOŚĆ (3836424540) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
No i ciepły kocyk i podusia :) Kocyk ocieplany Minky-Bawełna 80x100cm z poduszką (3840729603) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

super zakupki :)

a ja juz umówiłam sie z siostrą, mama i tesciową i 19 stycznia ruszamy na zakupy dla Malucha. Liste mam na 4 strony :-) ale poszalejemy

Ameryka spokojnie, pewnie sobie śpi maluch :)

L-oka chętnie bym wrzuciła więcej, ale są u męża na telefonie więc nie mam szans na ich szybkie zdobycie :p a wózeczek został u mamy na razie więc nowych nie mam jak porobić.. a u Ciebie czuję niezłe szaleństwo zakupowe :D

Viltutti - a mnie się to łóżeczko podoba, misie nie są bardzo "ordynarne" - gorzej gdyby były oczojeb### kolorowe. Cena też super :-). Nawet zastanawiam się czy go nie zamówić, jeżeli cena wysyłki zagranicę nie byłaby powalająca, miałabym tylko prośbę, żebyś oceniła dla mnie jakość tego łóżeczka, a szczególnie materaca, jak już dostaniesz przesyłkę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Viltutti - a mnie się to łóżeczko podoba, misie nie są bardzo "ordynarne" - gorzej gdyby były oczojeb### kolorowe. Cena też super :-). Nawet zastanawiam się czy go nie zamówić, jeżeli cena wysyłki zagranicę nie byłaby powalająca, miałabym tylko prośbę, żebyś oceniła dla mnie jakość tego łóżeczka, a szczególnie materaca, jak już dostaniesz przesyłkę :-)

OK! Jak dostanę to zrobię recenzję i fotorelację :-)

Do góry