reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Przylaczam sie do pytania o matrace - kompletnie nie wiem jaki wybrac :) tez raczej nie kupuje pościeli i planuje bez poduszeczki na poczatku.
Kokosowo-gryczane mam :-) A dzieci są alergiczne....

L-oka a już myślałam, ze jednak na coś się skusiłaś i się chwalisz ;-)

reklama
A ja tak dziewczyny z innej mańki:) Dostałam dziś kurierem moją "frytkę" czyli taką poduszkę dla kobiet w ciąży:) Zobaczymy czy to coś da na te moje bolące plecy:) Myślałam jednak że to takie mniej zbite jest i bardziej plastyczne ale testuję może akurat się nada:)

kroczek, ja też zakupiłam sobie poduche do karmienia, też myślałam, że będzie bardziej miękka, ale widocznie taka ma być, jedyne co mnie denerwuje, że ten wkład styropianowy szeleści :) mąż się smieje, że spimy z wężem :)

kroczek, ja też zakupiłam sobie poduche do karmienia, też myślałam, że będzie bardziej miękka, ale widocznie taka ma być, jedyne co mnie denerwuje, że ten wkład styropianowy szeleści :) mąż się smieje, że spimy z wężem :)

No szeleści strasznie:( No a ja myślałam że jak będą te kulki silikonowe to nie będzie szeleścił:) Ale muszę powiedzieć że jestem z zakupu zadowolona:) Nawet bardzo bo dziś po raz pierwszy wygodnie wyspałam się praktycznie na lewym boku. Tylko na chwilkę położyłam się na prawym:) Nic mnie nie boli nie mam drętwienia rąk i lewego barku i ogólnie jestem megs zadowolona:)

Ja mam aktualnie dwie poduszki do spania - "9" Poofi z wypelnieniem z takiej zbitej masy jakby welnianej (z jednej strony jest bardziej miekka, z drugiej twardsza - pod nogi) i druga, kupiona "awaryjnie" w Niemczech wlasnie z silikonowymi kuleczkami. I ze swojej strony zdecydowanie bardziej polecam ta pierwsza, ta z kuleczkami strasznie szybko zaczela tracic forme - po kilku nocach, gdy zakladalam na nia noge, zupelnie nie mialam podparcia ani podwyzszenia... Na Poofi spie od 2 miesiaca ciazy, bo wczesnie zaczal mi dokuczac kregoslup, caly czas jest jak nowa i nie zmienia ksztaltu ani rozlozenia wypelnienia nic a nic :) No ale z ta z silikonem to moze to byc kwestia firmy/modelu, a nie samej technologii- poniewaz wiedzialam ze kupuje ja wlasciwie na chwile to wybieralam jak najtansza.

Kurcze w ogole tak Was czytam z tymi zakupami i zaczynam sie stresowac ze w lesie jestesmy ;D Bo jeszcze ani wozka nie zamowilismy, ani lozeczka nie mamy ani w ogole nic poza kilkoma drobiazgami i zabawkami ;) Do tego z wozkiem Stokke zrobilo nam numer i teraz w zestawie ktory upatrzylismy, zamiast fotelika jest ocieplajacy wozek zestaw zimowy... Ktory moze i by sie przydal, bo pewnie sie maly z nami zima najezdzi na rozne zawody, no ale przeciez nie przez wiosne i lato... No i umowmy sie ze taki zestaw mozna sobie samemu skompletowac i to duzo taniej. Do tego ciezko tlumaczyc teraz dziadkom ze mieli kupic zestaw z fotelikiem a jednak jest z owcza skora ;) A propos drobnych zakupow, przedwczoraj przyszla moja krowa z metkami :) Na zywo prezentuje sie tak:

Ostatnia edycja:
ImageUploadedByForum BabyBoom1383994370.832100.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1383994370.832100.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1383994370.832100.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 74

Zarąbista ta krówka:)

A zakupami się tak nie stresuj:) Ja nie mam dosłownie nic poza kilkoma ubrankami po mnie:) Nie zamierzam jeszcze nic kupować,

. Poki co nic jeszcze nie dostałam, ale myślę, że jak dowiem się płeć to dostanę już jakieś ubranka np od mamy:)

reklama
krowa jest przezarąbista :D i ja też wózka nie mam, w grudniu będę w polsce to wtedy będziemy kupowac, łóżeczko dopiero po nowym roku i pokoic wtedy będziemy urządzac bo teraz mamy tam drugą sypialni i jednak się przydaje jak ktoś wpada z rodziny więc będziemy zwlekac z tym. mam tylko nadzieje, że ceny tych wózków tak drastycznie nie pójda w góre jak mówiłyście..bo mama nam obiecała kupic ale umówiliśmy się na grudzien..

Do góry