reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Przylaczam sie do pytania o matrace - kompletnie nie wiem jaki wybrac :) tez raczej nie kupuje pościeli i planuje bez poduszeczki na poczatku.
Kokosowo-gryczane mam :-) A dzieci są alergiczne....

L-oka a już myślałam, ze jednak na coś się skusiłaś i się chwalisz ;-)

reklama
A ja tak dziewczyny z innej mańki:) Dostałam dziś kurierem moją "frytkę" czyli taką poduszkę dla kobiet w ciąży:) Zobaczymy czy to coś da na te moje bolące plecy:) Myślałam jednak że to takie mniej zbite jest i bardziej plastyczne ale testuję może akurat się nada:)

kroczek, ja też zakupiłam sobie poduche do karmienia, też myślałam, że będzie bardziej miękka, ale widocznie taka ma być, jedyne co mnie denerwuje, że ten wkład styropianowy szeleści :) mąż się smieje, że spimy z wężem :)

kroczek, ja też zakupiłam sobie poduche do karmienia, też myślałam, że będzie bardziej miękka, ale widocznie taka ma być, jedyne co mnie denerwuje, że ten wkład styropianowy szeleści :) mąż się smieje, że spimy z wężem :)

No szeleści strasznie:( No a ja myślałam że jak będą te kulki silikonowe to nie będzie szeleścił:) Ale muszę powiedzieć że jestem z zakupu zadowolona:) Nawet bardzo bo dziś po raz pierwszy wygodnie wyspałam się praktycznie na lewym boku. Tylko na chwilkę położyłam się na prawym:) Nic mnie nie boli nie mam drętwienia rąk i lewego barku i ogólnie jestem megs zadowolona:)

Ja mam aktualnie dwie poduszki do spania - "9" Poofi z wypelnieniem z takiej zbitej masy jakby welnianej (z jednej strony jest bardziej miekka, z drugiej twardsza - pod nogi) i druga, kupiona "awaryjnie" w Niemczech wlasnie z silikonowymi kuleczkami. I ze swojej strony zdecydowanie bardziej polecam ta pierwsza, ta z kuleczkami strasznie szybko zaczela tracic forme - po kilku nocach, gdy zakladalam na nia noge, zupelnie nie mialam podparcia ani podwyzszenia... Na Poofi spie od 2 miesiaca ciazy, bo wczesnie zaczal mi dokuczac kregoslup, caly czas jest jak nowa i nie zmienia ksztaltu ani rozlozenia wypelnienia nic a nic :) No ale z ta z silikonem to moze to byc kwestia firmy/modelu, a nie samej technologii- poniewaz wiedzialam ze kupuje ja wlasciwie na chwile to wybieralam jak najtansza.

Kurcze w ogole tak Was czytam z tymi zakupami i zaczynam sie stresowac ze w lesie jestesmy ;D Bo jeszcze ani wozka nie zamowilismy, ani lozeczka nie mamy ani w ogole nic poza kilkoma drobiazgami i zabawkami ;) Do tego z wozkiem Stokke zrobilo nam numer i teraz w zestawie ktory upatrzylismy, zamiast fotelika jest ocieplajacy wozek zestaw zimowy... Ktory moze i by sie przydal, bo pewnie sie maly z nami zima najezdzi na rozne zawody, no ale przeciez nie przez wiosne i lato... No i umowmy sie ze taki zestaw mozna sobie samemu skompletowac i to duzo taniej. Do tego ciezko tlumaczyc teraz dziadkom ze mieli kupic zestaw z fotelikiem a jednak jest z owcza skora ;) A propos drobnych zakupow, przedwczoraj przyszla moja krowa z metkami :) Na zywo prezentuje sie tak:

Ostatnia edycja:
ImageUploadedByForum BabyBoom1383994370.832100.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1383994370.832100.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1383994370.832100.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 81

Zarąbista ta krówka:)

A zakupami się tak nie stresuj:) Ja nie mam dosłownie nic poza kilkoma ubrankami po mnie:) Nie zamierzam jeszcze nic kupować,

. Poki co nic jeszcze nie dostałam, ale myślę, że jak dowiem się płeć to dostanę już jakieś ubranka np od mamy:)

reklama
krowa jest przezarąbista :D i ja też wózka nie mam, w grudniu będę w polsce to wtedy będziemy kupowac, łóżeczko dopiero po nowym roku i pokoic wtedy będziemy urządzac bo teraz mamy tam drugą sypialni i jednak się przydaje jak ktoś wpada z rodziny więc będziemy zwlekac z tym. mam tylko nadzieje, że ceny tych wózków tak drastycznie nie pójda w góre jak mówiłyście..bo mama nam obiecała kupic ale umówiliśmy się na grudzien..

Do góry