A ja dzis z okazji leniwego dnia na kanapie z iPadem, zamowilam maluchowi kolejny drobiazg - zabawke z metkami. Zalezalo mi zeby byla czarno biala, a ta krowa jest juz prawie wyprzedana, bo firma wprowadzila nowa kolekcje, wiec sie skusilam Sporo jest fajnych czarno-bialych zabawek, tylko czemu to wszystko takie drogie? ;( Myslalam ze poczatkowo kupimy kilka dodatkowych zawieszek kontrastowych do maty, zeby maly mial frajde od poczatku, ale teraz jak popatrzylam na ceny to kilka takicb czarno-bialych dodatkow kosztowaloby tyle co druga mata :/ A to wspomniany, dzisiejszy zakup
reklama
dagmar
Fanka BB :)
A ja dzis z okazji leniwego dnia na kanapie z iPadem, zamowilam maluchowi kolejny drobiazg - zabawke z metkami. Zalezalo mi zeby byla czarno biala, a ta krowa jest juz prawie wyprzedana, bo firma wprowadzila nowa kolekcje, wiec sie skusilam Sporo jest fajnych czarno-bialych zabawek, tylko czemu to wszystko takie drogie? ;( Myslalam ze poczatkowo kupimy kilka dodatkowych zawieszek kontrastowych do maty, zeby maly mial frajde od poczatku, ale teraz jak popatrzylam na ceny to kilka takicb czarno-bialych dodatkow kosztowaloby tyle co druga mata :/ A to wspomniany, dzisiejszy zakup Zobacz załącznik 591834
fajna krowa
Dziś musiałam wyprać pościel dziecka włącznie z poduszką i tak sobie uświadomiłam, że nie był chyba poruszany ten temat, pewnie jeszcze za wcześnie i to dlatego... jakie wsady kupujecie? Ja do tej pory używam poduszeczki z pościeli niemowlęcej i zapewne będę musiała coś dokupić. 5 lat temy wybrałam Glucka (rozważane było też feretti). Sam jestem alergikiem i trochę pod tym kontem patrzyliśmy. Wtedy nie miałam też dostępu do IKEA - wiem, że i tam są fajne rzeczy.
Viltutti
Mnie to bardziej interesują materace, które są najlepsze Bo co do samej pościeli to nastawiamy się na niewiele ( na początek ) bo dziecko i tak będzie pewnie spało w rożku albo pod kocykiem a z kołderką to pewnie koło zimy dopiero wyskoczymy. Poduszek dla niemowląt nie uznaję.
marcia331
Viltutti ma racje, my posciel zaczelismy uzywac dopiero niedawno. Nawet poprzednia zime dalismy rade bez, chociaz lezala w szafie. Ale jak dla mnie byla zbyt wielka i przytlaczajaca dla takiego maluszka. Tymek przespal cala zime pod kocykiem tylko takim grubszym, no i w cieplejszym pajacu. A teraz mamy cienka kolderke ale i tak najczesciej spi odkryty i wcale zmarzniety rano nie jest. No a latem to w ogole bez przykrycia spal, a po urodzeniu przykryty lekkim kocykiem lub pielucha flanelowa.
Viltutti
No właśnie moja siostra była ambitna i kupiła synkowi świetny zestaw pościeli, mały ma 7 miesięcy i nie była użyta ani razu, się przez pierwszy miesiąc przerzucała tylko po pokoju. Ale to wiadomo jak z dziećmi - z każdym inaczej. Komuś może się trafić mały piecuch, który nie zaśnie jeśli nie będzie szczelnie opatulony pierzynką Ale są sklepy i wszystko od ręki więc można kupić co trzeba z dnia na dzień.
PS. Właśnie dzwonił kurier że za chwileczkę powinien być nasz wózek )
Viltutti
Dziewczyny, dobra rada... nie zwlekajcie zbyt długo z zakupem wózka. Pomijam fakt że jeśli nie kupicie sztuki która stała na sklepie, to będziecie czekać ok 2 tyg na wybrany model, ale warto żeby wózek postał rozłożony w domu ze 2 tygodnie, bo dosyć mocno śmierdzi plastikiem. Dlatego nasz rozbebeszyłam z worków, poskładałam i stoi. Co prawda nie bardzo wiem, co z nim dalej zrobię, bo raczej nie będzie stał jeszcze 4 miesiące u nas w sypialni
No i tu mnie macie... całkowicie zapomniałam, że pościel to my właśnie na jesieni dopiero kupiliśmy... jednak 4 lata już minęły i starość nie radość, pamięć ulotna jest.Mnie to bardziej interesują materace, które są najlepsze Bo co do samej pościeli to nastawiamy się na niewiele ( na początek ) bo dziecko i tak będzie pewnie spało w rożku albo pod kocykiem a z kołderką to pewnie koło zimy dopiero wyskoczymy. Poduszek dla niemowląt nie uznaję.
reklama
Mnie to bardziej interesują materace, które są najlepsze Bo co do samej pościeli to nastawiamy się na niewiele ( na początek ) bo dziecko i tak będzie pewnie spało w rożku albo pod kocykiem a z kołderką to pewnie koło zimy dopiero wyskoczymy. Poduszek dla niemowląt nie uznaję.
Przylaczam sie do pytania o matrace - kompletnie nie wiem jaki wybrac tez raczej nie kupuje pościeli i planuje bez poduszeczki na poczatku.
No właśnie moja siostra była ambitna i kupiła synkowi świetny zestaw pościeli, mały ma 7 miesięcy i nie była użyta ani razu, się przez pierwszy miesiąc przerzucała tylko po pokoju. Ale to wiadomo jak z dziećmi - z każdym inaczej. Komuś może się trafić mały piecuch, który nie zaśnie jeśli nie będzie szczelnie opatulony pierzynką Ale są sklepy i wszystko od ręki więc można kupić co trzeba z dnia na dzień.
Daja fotke jak juz sie z nim uporacie i napisz jak wrazenia.
Podziel się: