reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Ja poprałam wszystko w Dzidziusiu, mam zarówno proszki jak i płyn. Ale jak się skończą to nie będę bawiła się tak, bo to sranie a nie pranie w tych proszkach dziecięcych, tak coś widzę. Jak młody zakumpluje się odrobinkę z chemią to zamierzam prać w normalnych proszkach z ekstra płukaniem. Ale przy płynie Dzidziuś zostaniemy bo mi zapach podoba się :-]

A ja sie z Tobą nie zgodzę;-) Ja młodemu prałam w loveli i wszelakie plamy super schodziły. Nie jestem jakąś tam matką psychopatką co to przez kilka lat pierze w proszku dla dzieci, ale pamiętam, że loveli do białego długo używałam bo super działał(prałam wszystko co białe w domu znalazłam) a kolory juz w persilu:-D

reklama
Viltutti no ładnie to zostałam jedyną wyrodną matką co pierze od razu w normalnych płynach..a tak na Ciebie liczyłam :rofl2:

I ja mam pytanie, jak pierzecie ciuszki i pieluszki, to u specjalnym proszku - to oczywiste. Ale czy płynu do płukania też używacie(oczywiście dla dzieci)?

ja tak jak viltutt piore w plynie dzidzius i mam tez plyn dzidzius. Ale zamierzam troche poprac w tych płynach, przynajmniej z pol roku. Pozniej zobacze jak maluch bedzie reagował - moze powoli przejdziemy na cos innego, ale nie wiem czy od razu zdecyduje sie na komercyjne ariele, persily czy visiry :)

Viltutti no ładnie to zostałam jedyną wyrodną matką co pierze od razu w normalnych płynach..a tak na Ciebie liczyłam :rofl2:

Spoczko, spoczko. Ja nadla jestem wyrodna duchem, gdyż moja mama wzięła kupiła dziecinny proszek i mi przywiozła do chałupy więc nie miałam wyboru, a swoich ubrań mi szkoda żeby prać w badziewiu takim. Co do loveli to moja siostra pierze w tym swojemu roczniakowi, ale jak dla mnie to mogłoby być lepiej doprane. Może to kwestia także sposobu prania, albo i samej pralki, ale tak czy inaczej w planach mam normalne proszki :)

Evelinka ja kupiłam dla małej przytulanke cuski i ona jest dozwolona na oddziałach dla niemowlaków podobno ale jak wszystko pójdzie dobrze to będziemy mieli rodzinny pokój z mężem i malutka będzie z nami non stop więc wtedy jej nie będę nic dawać bo będzie miała mnie i tatę a jakbym musiała leżeć oddzielnie to wtedy powiem mężowi żeby jej przywiózł :) a tu można sobie o nich poczytać :) Cuski POLSKA

dzisiaj zaczynam pakowanie torby coby nie być w tyle :p

przesłodka ta przytulanka :-)

Ja też prałam wszystkie ciuszki, pieluszki, kocyki w Dzidziusiu :-)

Ja piore i plucze w plynach Loveli.
Przyznam ze prasowanie mnie przeroslo i poza rzeczami do szpitala i pieluszkami wiekszosc upranych rzeczy wywiozlam ostatecznie za namowa meza i Mamy do rodzicow, do ktorych przychodzi co kilka dni pani ktora sie miedzy innymi tym zajmuje.

My w tym tygodniu wlasciwie skonczylismy kompletowanie wyprawki, czekam jeszcze na przescieradla do kolyski ktore przyjda w poniedzialek.

ImageUploadedByForum BabyBoom1393682631.864410.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1393682650.166987.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1393682669.128842.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1393682705.928379.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1393682726.349242.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1393682631.864410.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682631.864410.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 117
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1393682650.166987.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682650.166987.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 118
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1393682669.128842.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682669.128842.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 112
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1393682705.928379.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682705.928379.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 110
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1393682726.349242.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682726.349242.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 118
Joulatto kocyk mam dokładnie ten sam ;-)

U nas dziś wielkie zamieszanie, bo mąż wstawił właśnie pierwsze pranie dla młodego. Śliczne są te wszystkie maleństwa i wzruszają mnie strasznie :tak:

Ja piore i plucze w plynach Loveli.
Przyznam ze prasowanie mnie przeroslo i poza rzeczami do szpitala i pieluszkami wiekszosc upranych rzeczy wywiozlam ostatecznie za namowa meza i Mamy do rodzicow, do ktorych przychodzi co kilka dni pani ktora sie miedzy innymi tym zajmuje.

My w tym tygodniu wlasciwie skonczylismy kompletowanie wyprawki, czekam jeszcze na przescieradla do kolyski ktore przyjda w poniedzialek.

Zobacz załącznik 613101Zobacz załącznik 613107Zobacz załącznik 613108
Zobacz załącznik 613109Zobacz załącznik 613110

No mnie to prasowanie też przerasta...miał byc pikuś, a ja 2 dzień prasuje i cienko mi to idzie....własnie robie 2 podejscie dzisiejszego dnia bo mama zabrała Młodego na spacer to wykorzystam okazję...

reklama
A ja na szczęście zmobilizowałam sie już i mam wszystko poprasowane i w komodzie,bo teraz nie dałabym rady:no:

Do góry