reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Ja poprałam wszystko w Dzidziusiu, mam zarówno proszki jak i płyn. Ale jak się skończą to nie będę bawiła się tak, bo to sranie a nie pranie w tych proszkach dziecięcych, tak coś widzę. Jak młody zakumpluje się odrobinkę z chemią to zamierzam prać w normalnych proszkach z ekstra płukaniem. Ale przy płynie Dzidziuś zostaniemy bo mi zapach podoba się :-]

A ja sie z Tobą nie zgodzę;-) Ja młodemu prałam w loveli i wszelakie plamy super schodziły. Nie jestem jakąś tam matką psychopatką co to przez kilka lat pierze w proszku dla dzieci, ale pamiętam, że loveli do białego długo używałam bo super działał(prałam wszystko co białe w domu znalazłam) a kolory juz w persilu:-D

reklama
Viltutti no ładnie to zostałam jedyną wyrodną matką co pierze od razu w normalnych płynach..a tak na Ciebie liczyłam :rofl2:

I ja mam pytanie, jak pierzecie ciuszki i pieluszki, to u specjalnym proszku - to oczywiste. Ale czy płynu do płukania też używacie(oczywiście dla dzieci)?

ja tak jak viltutt piore w plynie dzidzius i mam tez plyn dzidzius. Ale zamierzam troche poprac w tych płynach, przynajmniej z pol roku. Pozniej zobacze jak maluch bedzie reagował - moze powoli przejdziemy na cos innego, ale nie wiem czy od razu zdecyduje sie na komercyjne ariele, persily czy visiry :)

Viltutti no ładnie to zostałam jedyną wyrodną matką co pierze od razu w normalnych płynach..a tak na Ciebie liczyłam :rofl2:

Spoczko, spoczko. Ja nadla jestem wyrodna duchem, gdyż moja mama wzięła kupiła dziecinny proszek i mi przywiozła do chałupy więc nie miałam wyboru, a swoich ubrań mi szkoda żeby prać w badziewiu takim. Co do loveli to moja siostra pierze w tym swojemu roczniakowi, ale jak dla mnie to mogłoby być lepiej doprane. Może to kwestia także sposobu prania, albo i samej pralki, ale tak czy inaczej w planach mam normalne proszki :)

Evelinka ja kupiłam dla małej przytulanke cuski i ona jest dozwolona na oddziałach dla niemowlaków podobno ale jak wszystko pójdzie dobrze to będziemy mieli rodzinny pokój z mężem i malutka będzie z nami non stop więc wtedy jej nie będę nic dawać bo będzie miała mnie i tatę a jakbym musiała leżeć oddzielnie to wtedy powiem mężowi żeby jej przywiózł :) a tu można sobie o nich poczytać :) Cuski POLSKA

dzisiaj zaczynam pakowanie torby coby nie być w tyle :p

przesłodka ta przytulanka :-)

Ja też prałam wszystkie ciuszki, pieluszki, kocyki w Dzidziusiu :-)

Ja piore i plucze w plynach Loveli.
Przyznam ze prasowanie mnie przeroslo i poza rzeczami do szpitala i pieluszkami wiekszosc upranych rzeczy wywiozlam ostatecznie za namowa meza i Mamy do rodzicow, do ktorych przychodzi co kilka dni pani ktora sie miedzy innymi tym zajmuje.

My w tym tygodniu wlasciwie skonczylismy kompletowanie wyprawki, czekam jeszcze na przescieradla do kolyski ktore przyjda w poniedzialek.

ImageUploadedByForum BabyBoom1393682631.864410.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1393682650.166987.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1393682669.128842.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1393682705.928379.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1393682726.349242.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1393682631.864410.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682631.864410.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 112
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1393682650.166987.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682650.166987.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 114
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1393682669.128842.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682669.128842.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 108
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1393682705.928379.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682705.928379.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 105
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1393682726.349242.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393682726.349242.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 113
Joulatto kocyk mam dokładnie ten sam ;-)

U nas dziś wielkie zamieszanie, bo mąż wstawił właśnie pierwsze pranie dla młodego. Śliczne są te wszystkie maleństwa i wzruszają mnie strasznie :tak:

Ja piore i plucze w plynach Loveli.
Przyznam ze prasowanie mnie przeroslo i poza rzeczami do szpitala i pieluszkami wiekszosc upranych rzeczy wywiozlam ostatecznie za namowa meza i Mamy do rodzicow, do ktorych przychodzi co kilka dni pani ktora sie miedzy innymi tym zajmuje.

My w tym tygodniu wlasciwie skonczylismy kompletowanie wyprawki, czekam jeszcze na przescieradla do kolyski ktore przyjda w poniedzialek.

Zobacz załącznik 613101Zobacz załącznik 613107Zobacz załącznik 613108
Zobacz załącznik 613109Zobacz załącznik 613110

No mnie to prasowanie też przerasta...miał byc pikuś, a ja 2 dzień prasuje i cienko mi to idzie....własnie robie 2 podejscie dzisiejszego dnia bo mama zabrała Młodego na spacer to wykorzystam okazję...

reklama
A ja na szczęście zmobilizowałam sie już i mam wszystko poprasowane i w komodzie,bo teraz nie dałabym rady:no:

Do góry