reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
AguniaGR ooo a o tym nam nie mówili dziękuję za informacje przytulanka poczeka w domu na Niunie :-) a kapciuchy to tez biorę takie klapki plastikowe jak Viltutti, które będę miała i pod prysznic i do chodzenia bo tylko je przetrę i suche :-)

U mnie na rozpisce ze szkoły rodzenia jest 5 podkładów higienicznych o wymiarach 60x90. I jeszcze co mnie zdziwiło sztućce :szok: No i położna ciągle powtarza, żeby mieć coś do jedzenia, bo na szpitalnym wikcie raczej nie wyżyjemy.

Marcia ma rację, bo o dolne rejony trzeba zadbać nie tylko do porodu, ale też i po. Więc maszynkę jednak trzeba mieć.

Raczej golenie się tam po porodzie to ostatnia rzecz jaka Ci przyjdzie do głowy, a jak Cię natną to już w ogóle;-

Ostatnia edycja:
Evelinka ja kupiłam dla małej przytulanke cuski i ona jest dozwolona na oddziałach dla niemowlaków podobno ale jak wszystko pójdzie dobrze to będziemy mieli rodzinny pokój z mężem i malutka będzie z nami non stop więc wtedy jej nie będę nic dawać bo będzie miała mnie i tatę a jakbym musiała leżeć oddzielnie to wtedy powiem mężowi żeby jej przywiózł :) a tu można sobie o nich poczytać :) Cuski POLSKA

dzisiaj zaczynam pakowanie torby coby nie być w tyle :p

no tak torbę chcę spakować ale co do niej?? pamiętam, że była kiedyś taka lista zrobiona bodajże przez dagmar ale podpowie mi ktoś co tam pakować? bo mój szpital nie ma żadnej listy..

ja piorę w normalnym płynie do prania woolite do tkanin delikatnych a tylko pieluszki i wkłady do pieluszek wyprałam w lovelli dla dzieci, wszystko bez płynu do płukania

Ja teraz piorę tylko w loveli (tj w proszku) i z dodtkowym płukaniem. Pamiętam, że na szkole rodzenia uczulali, żeby jak najmniej chemi było w ubrankach. Płynu do płukania zaczęłam używać jak Oliwka miała chyba 3 miesiące (dostalalam jakąś darmową butlę wlasnie do prania dziecięcych ubranek, a jak się skończyła to zaczęłam używać naszego), Jestem bardzo przyzwyczajona do tego pachnących ubrań, ale z noworodkiem wolę nie ryzykować :-)

reklama
Ja poprałam wszystko w Dzidziusiu, mam zarówno proszki jak i płyn. Ale jak się skończą to nie będę bawiła się tak, bo to sranie a nie pranie w tych proszkach dziecięcych, tak coś widzę. Jak młody zakumpluje się odrobinkę z chemią to zamierzam prać w normalnych proszkach z ekstra płukaniem. Ale przy płynie Dzidziuś zostaniemy bo mi zapach podoba się :-]

Do góry