reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

JOULUATTO ja właśnie na stronie tego kocyka wyczytałam,żeby go nie prać przy pierwszym użyciu,obawiałam sie właśnie że coś się z nim dzieje.Ale jak przykrywać maleństwo takim nie wypranym nie wiem.Dobrze że mi przypomniałaś jeszcze pieluszki tetrowe nie wyprałam:shocked2:.
U mnie ręcznika ani kosmetyków kąpielowych dla maleństwa nie zabiera się.

reklama
Jouluatto super zakupy, co do kocyka to ostatnio w smyku zakupiłam najgrubszy jaki mieli bo na szkole, położna powiedziała mi że ten co mam to jest "niby kocyk" i na kangurowanie po porodzie się nie nadaje i ma być grubszy... Tylko się zastanawiam czy go prać czy może wystarczy samą parą z żelazka go potraktować???
A i mam pytanko co do tego patentu na wannę. Gdzie i za ile go wynalazłaś i rozumiem że tam jest też wanienka do kompania? Ja mam dość małą łazienkę i nie mam miejsca tam na wanienkę, a już wyjąć dziecko i na czymś położyć to zupełnie bez szans i to jest super rozwiązanie:tak:!

No wiec z przemyslen i wnioskow po praniu i suszeniu - kocyki Mothercare wypadaja swietnie, natomiast Womar niestety nie wraca do stanu sprzed prania. I uwaga na plukanie - Womar mi sie w pralce niedoplukal.

Uprasowalam dzis pieluszki tetrowe do szpitala... Kolorowe firmy Bobas, grubsze od zwyklych prasuja sie lekko latwo i przyjemnie... A te zwykle, cieniutkie to jakas masakra... Czy to sie musi tak sciagac? ;(

A tak na marginesie, czy do szpitala trzeba tez wziac recznik dla dziecka?

U mnie trzeba okrycie kapielowe dla dziecka.

Milenka, L-oka, dzieki :) Sprawdzilam ze w moim szpitalu nie ma recznikow na liscie.
A co do kocykow, to jednak nie wyobrazlam sobie zeby nie uprac.

U nas na szkole rodzenia babka mowila zeby do kangurowania zabrac pieluszki tetrowe, wlasnie po to je w bolach dzis prasowalam ;)

Magda, zestaw jest Niemieckiej firmy Geuther, Model Aqualino. Wyczailismy na Allegro nowy za 250zl, standartowo kosztuja okolo 300zl. Super w tym zestawie jest tez to ze ma regulowana wysokosc, wiec i moj wysoki maz i mala ja jestesmy zadowoleni ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki rozmawiałam wczoraj ze szwagierką i jeżeli, któraś jest zainteresowana to chce sprzedać wózek spacerówka+gondola za 150 zł w kolorze pomarańczowym (wózek po dwójce dzieci więc pewnie nie jest w idealnym stanie) oraz lżejszą spacerówkę w kolorze fuksja za 100 zł (po jednym dziecku więc chyba w lepszym stanie). Ma też dużo ubranek po córce w wieku od pół roku, których chce sie pozbyć. Mała ubierana była bardzo fajnie w takich slepach jak zara, h&m, cocodrillo, endo, buty Bartek, itp. Jeżeli którąś coś zainteresuje to mogę poprosić ją o jakieś zdjęcia.

To była taka luźna uwaga z mojej strony ;-)

Jouluatto super zakupy, co do kocyka to ostatnio w smyku zakupiłam najgrubszy jaki mieli bo na szkole, położna powiedziała mi że ten co mam to jest "niby kocyk" i na kangurowanie po porodzie się nie nadaje i ma być grubszy... Tylko się zastanawiam czy go prać czy może wystarczy samą parą z żelazka go potraktować???
A i mam pytanko co do tego patentu na wannę. Gdzie i za ile go wynalazłaś i rozumiem że tam jest też wanienka do kompania? Ja mam dość małą łazienkę i nie mam miejsca tam na wanienkę, a już wyjąć dziecko i na czymś położyć to zupełnie bez szans i to jest super rozwiązanie:tak:!

Ja kocyki prałam.A do kangurowania to już chyba na 100% trzeba wyprac i wyprasować.

AGUNIA jak byś dała radę to ja chętnie bym zobaczyła fotkę tego wózka głębokiego,bo jeszcze nie kupiłam.
ubranka od pół roku też będę potrzebowała,bo mam do rozmiaru 68,tylko dzisiaj się naczytałam o tych pomyłkach płci i chyba poczekam z większą numeracja do porodu,hi

Ostatnia edycja:
milenka zadzwonię do szwagierki po południu jak wróci z pracy i poproszę o zdjęcia i szczery opis stanu wózka.

Powiedzcie czy do wanienek kupujecie jakies maty lub foteliki?

Hej Laseczki! Musze sie pochwalić. Właśnie dokonałam pierwszych zakupów dla Bąbla - pieluch tetrowe i pajacyki. Jak przyjdzie przesyłka to się pochwalę :-)
Kocyki zawsze piorę choc niestety niektóre po upraniu tracą cały swój urok i całą miękkość :-(

reklama
Agunia miałam pytać o to samo :tak:
Dzisiaj oglądałam wanienki i były takie plastikowe leżaczki i zastanawiałam się nad ich praktycznym zastosowaniem.
W piątek wybieram się na zakupy - fotelik, wanienka, jakieś drobiazgi i o aptekę zahaczę, żeby kupić resztę do porodu.

Do góry