reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Agutka- fajowe zakupy,

Niunia- dzięki za opis łóżeczek.

Dziewczyny a jak to jest z tą lewatywa, robi się ja w domu przed wyjazdem do szpitala? i po ilu minutach/godzinach ona działa.

reklama
AGUNIA uzbierało ci się tych brakujących rzeczy;-).

Co do lewatywy to nie wyobrażam sobie robić tego samej,przy pierwszym porodzie obyło się bez tego.

ehh.. no to lewatywa na tapecie :) nam mowili na szkole rodzenia ze generalnie organizm sams ie oczyscza, a jesli nie to zeby nie robic bo nie wiadomo czy bedzie taka potrzeba. I ze w razie czego to w szpitalu dadza srodek i bedzie ok. A jakie sa te srodki co wy kupujecie? i jak sie to zazywa? :) moze tez nabede zeby pozniej sie nie martwic.

Dziewczyny superaśne zakupy!!!
I ile tego jest :O
Jak patrzę na wasze zakupy to dopiero dociera do mnie ilu rzeczy jeszcze nam brakuje..

A tu w szpitalu jedna salowa robi cudeńka na szydełku dla maluszków i zaopatrzyłam synka w dwie pary butków i czapeczkę :-) fotki wstawię jak wyjdę bo z tel nie potrafię.

No u Nas się sporo nazbierało,bo troszkę po Zuzi powynajdywałam takich bardziej uniwersalnych,a trochę dokupiłam. :-) No i bodziaków jest chyba najwięcej,bo ja nie zainwestowałam w ani jeden kaftanik. :no:
Część rzeczy jest większych. :-) Pościelki nie kupiłam ani jednej - wszystko po Zuzi mam. :-D
I,jak to Evelinka zdążyła zauważyć,Męzu poprasował,więc ufffffff. :-p Ja tego tak nie lubię,że masakra. :-p Mi zostawił tylko pościel i pieluchy,ale to to już luzik. ;-)

No i tak patrząc na Wasze zbiory,jakoś nie odbiegam,chyba,od normy? :-p

Posta pisałam z telefonu i mimo edycji nie dodało mi się zdjęcie. To teraz się pochwalę.
DSC_0489[1].jpg

Same drobiazgi i niewiele ich tak naprawdę no ale niewiele mi brakowało :-)

Załączniki

• DSC_0489[1].jpg
    DSC_0489[1].jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 71
Ja na lewatywę kupiłam środek o nazwie enema, bo taki polecili na szkole rodzenia. Wezmę go ze sobą do szpitala i niech tam mi go aplikują, bo wolę żadnej dodatkowej niespodzianki na porodówce nie serwować :-) Podobno w szpitalach mają jakieś środki, ale dużo bardziej uciążliwe w aplikowaniu. Tak samo mówili żeby mieć ze sobą maszynkę jednorazową, bo generalnie szpital ma, ale czasami jak im brakuje środków to różnie się to może skończyć, no i one są bardzo kiepskiej jakości.

Aha! Ile kupiłyście podpasek poporodowych, bo ja jedno opakowanie i zastanawiam się czy to aby nie za mało.

AguniaGR, Marcia super zakupy teraz tylko dopakować do torby potrzebne rzeczy :-)

Ja też zakupiłam lewatywę ENEMA bo tak ma napisane szpital w wyprawce dla mamy do szpitala :-) ale nie wiem jeszcze czy poczekam do szpitala czy zrobię sobie sama w domku bo jednak co mój kibelek to mój :sorry:

A jeśli chodzi o podkłady poporodowe to kupiłam 4 opakowania a do szpitala zabieram 2 :-) a dwa zostawiam w domu bo mężuś powiedział jak coś to Tobie dowiozę :-)

Aaaa i kupiłam dzisiaj czarne podkoszulki na ramiączkach dwie sztuki do porodu bo koleżanka ostatnio mówiła że w takiej rodziła i było bardzo wygodnie :-) no i dwie pary grubszych skarpetek do i po porodzie :-)

reklama
co do podkladów to ja kupilam 2 paczki tych bella. I ku[pilam dwie paczki najwiekszych podpasek (nam mowili ze po 2-3 dniach juz mozna w podpsce tylko zeby byly te duze). Kupilam tez takie podklady na łózko - chyba z 5 sztuk. Ale nie wiem czy je wykorzystam czy nie:)

Do góry