reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Ale wy tego macie :szok:

Do mnie właśnie przyszedł kurier z ostatnimi szpitalno-kosmetycznymi zakupami.
2014-02-27 14.19.56.jpg2014-02-27 14.25.58.jpg

Przyszły też ochydne koszulki do karmienia i szlafroczek, ale żal mi miejsca w telefonie żeby robić zdjęcia :no:

Załączniki

• 2014-02-27 14.19.56.jpg
    2014-02-27 14.19.56.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 108
  • 2014-02-27 14.25.58.jpg
    2014-02-27 14.25.58.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 110
Fajnie macie z tymi pokoikami dla maluszków :tak: U nas drugie, więc pomimo tego, że właśnie zmieniliśmy mieszkanie na 3-pokojowe to i tak jeden pokój dla synka, drugi to salon z kuchnią, a w trzecim nasze łóżko, biurko z komputerem no i Malutka mam nadzieję się tam zmieści ;-) Na pierwsze 6 miesięcy planuję ją kłaść w koszu, potem pewnie przez krótką chwilę będzie łóżeczko szczebelkowe u nas, a jak synek wyrazi zgodę, to dzieciaczki będą razem, ale to musi Mała noce przesypiać...

W temacie łóżeczek - ja miałam i szczebelkowe i turystyczne, turystyczne przez pierwsze 3 miesiące kiedy mieszkaliśmy u rodziców, potem szczebelkowe - i powiem tak - co kto lubi, moim zdaniem obie opcje są dobre. Przy turystycznym pojawia się problem jak dziecko już się przemieszcza i umie sobie otworzyć wyjście :-D Szczebelki jednak nie tak łatwo wyjąć... Aha, i ja do turystycznego miałam taki klasyczny materac jak do łóżeczka - gryczano-kokosowy, bo ten z łóżeczka to cieniutki, jakieś przeszycia miał, twardy no i sztuczny.

A co do zakupów z dzieckiem, mnie też przerażają matki z noworodkami w galeriach handlowych, ale ja sama z 4-miesięcznym maluchem chodziłam przy okazji długaśnych spacerów do mniejszych sklepów zrobić zakupy obiadowe, czy tam do smyka albo na kawkę do coffeheaven ;-) I teraz też sobie nie wyobrażam inaczej :tak:

Ale wy tego macie :szok:

Do mnie właśnie przyszedł kurier z ostatnimi szpitalno-kosmetycznymi zakupami.
Zobacz załącznik 612767Zobacz załącznik 612768

Przyszły też ochydne koszulki do karmienia i szlafroczek, ale żal mi miejsca w telefonie żeby robić zdjęcia :no:

Hehe, super zakupy :) Nie martw sie koszulkami - one i tak przejsciowo. Moja kolezanka mowila ze te z szpitala to zadna sie jej nie ostała do domu i tak bo poplamiy sie krwia i musiala nowe kupic. Takze zobaczysz jak to bedzie u Ciebie, ale przeciez zawsze mozna je wyrzucic i pozniej kupic nowe :)

Do mnie tez przyszedl kurier. Wstawiam moje zdobycze. Tymkowi najbardziej spodobal sie rozek, jak go rozlozylam to sie na niego zapakowal i zejsc nie chcia :-)
Zrobilam tez porzadek w szafce z butelkami. Zapas mam taki ze nic mi nie potrzeba. Dokupilam tylko jeden nowy smoczek do butelki. Jeden bo mam nadzieje karmic piersia. W razie problemow dokupie wiecej, ale na poczatek wystarczy.
No to chyba i mnie dopadlo wicie gniazda! Ale na dzisiaj wystarczy, bo juz zmeczona jestem.

Ostatnia edycja:
marcia czekamy na zdjęcia

AguniaGR a czy ja tam dobrze widzę lusterko??? Czy to takie dodatkowe do auta jest żeby widzieć małego z tyłu? Dobrze, że przypomniałaś bo ja też się zamierzam w takie zaopatrzyć:tak:

Nina- super zakupy. a prasowanie stopniowo nie wszystko na raz i dasz radę. Napisz mi coś o tym łóżeczku turystycznym czy np trzeszczy jak sie o niego oprzesz? i jak materacyk dokupowałaś taki łozeczkowy czy ten turystyczny wystarcza. Białe łózeczko przepiękne a czemu tak nisko ustawione tak będziecie używać? nie można wyżej ustawić?

AgutkaZg- łeee no przy takiej pogodzie i tylu sznurach do suszenia to można prać. :tak: Mikołajkowy strój będzie jak znalazł na grudzień

Madziolina- przepiekna ta kołyska.

Marcia- fajne łóżeczko, też myślałam nad zakupem tego większego co na łózko potem przerabiasz ale u nas też miejsca jak na lekarstwo i odpuściłam.

A to upolowałam w lumpku dla Antośki rozm. 12-18 miesięcy
Zobacz załącznik 612747

A ja czekam jeszcze na super cieplutką pogodę i wypiorę matę edukacyjną zabawki i chyba wszystkie maskotki z Alana pokoju też bo znając mojego synka to będzie sie chciał podzielić a one zakurzone ze hej. No i jeszcze wózek pewnie też do wyprania.

Ja powiem tak przy pierwszym dziecku mialam tylko lozeczko turystyczne wlasnie podobne do tego co teraz i bylam zadowolona maly spal w nim 1,5 roku nie trzeszczalo,materac mialam ten lozeczkowy i w zupelnosci wystarczyl.
te biale bedzie wyrzej tam jeszcze materac jest w opakowaniu:) to lozeczko jest trzy poziomowe z opuszczanym jednym bokiem takze pozniej mozna lozko dla malucha z niego zrobic,i tez ze wzgledu na to wlasnie zdecydowalismy sie na drewniane w sypialni:)

magda8805 dobrze wypatrzyłaś. To jest lusterko do podglądania Małego w aucie. Zresztą tak poszłam w zakupy, że nawet sama sobie kupiłam środek do lewatywy żeby na mnie w szpitalu jakichś spratańskich metod nie próbowali :tak:

reklama
Do góry