reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Ale wy tego macie :szok:

Do mnie właśnie przyszedł kurier z ostatnimi szpitalno-kosmetycznymi zakupami.
2014-02-27 14.19.56.jpg2014-02-27 14.25.58.jpg

Przyszły też ochydne koszulki do karmienia i szlafroczek, ale żal mi miejsca w telefonie żeby robić zdjęcia :no:

Załączniki

• 2014-02-27 14.19.56.jpg
    2014-02-27 14.19.56.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 113
  • 2014-02-27 14.25.58.jpg
    2014-02-27 14.25.58.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 117
Fajnie macie z tymi pokoikami dla maluszków :tak: U nas drugie, więc pomimo tego, że właśnie zmieniliśmy mieszkanie na 3-pokojowe to i tak jeden pokój dla synka, drugi to salon z kuchnią, a w trzecim nasze łóżko, biurko z komputerem no i Malutka mam nadzieję się tam zmieści ;-) Na pierwsze 6 miesięcy planuję ją kłaść w koszu, potem pewnie przez krótką chwilę będzie łóżeczko szczebelkowe u nas, a jak synek wyrazi zgodę, to dzieciaczki będą razem, ale to musi Mała noce przesypiać...

W temacie łóżeczek - ja miałam i szczebelkowe i turystyczne, turystyczne przez pierwsze 3 miesiące kiedy mieszkaliśmy u rodziców, potem szczebelkowe - i powiem tak - co kto lubi, moim zdaniem obie opcje są dobre. Przy turystycznym pojawia się problem jak dziecko już się przemieszcza i umie sobie otworzyć wyjście :-D Szczebelki jednak nie tak łatwo wyjąć... Aha, i ja do turystycznego miałam taki klasyczny materac jak do łóżeczka - gryczano-kokosowy, bo ten z łóżeczka to cieniutki, jakieś przeszycia miał, twardy no i sztuczny.

A co do zakupów z dzieckiem, mnie też przerażają matki z noworodkami w galeriach handlowych, ale ja sama z 4-miesięcznym maluchem chodziłam przy okazji długaśnych spacerów do mniejszych sklepów zrobić zakupy obiadowe, czy tam do smyka albo na kawkę do coffeheaven ;-) I teraz też sobie nie wyobrażam inaczej :tak:

Ale wy tego macie :szok:

Do mnie właśnie przyszedł kurier z ostatnimi szpitalno-kosmetycznymi zakupami.
Zobacz załącznik 612767Zobacz załącznik 612768

Przyszły też ochydne koszulki do karmienia i szlafroczek, ale żal mi miejsca w telefonie żeby robić zdjęcia :no:

Hehe, super zakupy :) Nie martw sie koszulkami - one i tak przejsciowo. Moja kolezanka mowila ze te z szpitala to zadna sie jej nie ostała do domu i tak bo poplamiy sie krwia i musiala nowe kupic. Takze zobaczysz jak to bedzie u Ciebie, ale przeciez zawsze mozna je wyrzucic i pozniej kupic nowe :)

Do mnie tez przyszedl kurier. Wstawiam moje zdobycze. Tymkowi najbardziej spodobal sie rozek, jak go rozlozylam to sie na niego zapakowal i zejsc nie chcia :-)
Zrobilam tez porzadek w szafce z butelkami. Zapas mam taki ze nic mi nie potrzeba. Dokupilam tylko jeden nowy smoczek do butelki. Jeden bo mam nadzieje karmic piersia. W razie problemow dokupie wiecej, ale na poczatek wystarczy.
No to chyba i mnie dopadlo wicie gniazda! Ale na dzisiaj wystarczy, bo juz zmeczona jestem.

Ostatnia edycja:
marcia czekamy na zdjęcia

AguniaGR a czy ja tam dobrze widzę lusterko??? Czy to takie dodatkowe do auta jest żeby widzieć małego z tyłu? Dobrze, że przypomniałaś bo ja też się zamierzam w takie zaopatrzyć:tak:

Nina- super zakupy. a prasowanie stopniowo nie wszystko na raz i dasz radę. Napisz mi coś o tym łóżeczku turystycznym czy np trzeszczy jak sie o niego oprzesz? i jak materacyk dokupowałaś taki łozeczkowy czy ten turystyczny wystarcza. Białe łózeczko przepiękne a czemu tak nisko ustawione tak będziecie używać? nie można wyżej ustawić?

AgutkaZg- łeee no przy takiej pogodzie i tylu sznurach do suszenia to można prać. :tak: Mikołajkowy strój będzie jak znalazł na grudzień

Madziolina- przepiekna ta kołyska.

Marcia- fajne łóżeczko, też myślałam nad zakupem tego większego co na łózko potem przerabiasz ale u nas też miejsca jak na lekarstwo i odpuściłam.

A to upolowałam w lumpku dla Antośki rozm. 12-18 miesięcy
Zobacz załącznik 612747

A ja czekam jeszcze na super cieplutką pogodę i wypiorę matę edukacyjną zabawki i chyba wszystkie maskotki z Alana pokoju też bo znając mojego synka to będzie sie chciał podzielić a one zakurzone ze hej. No i jeszcze wózek pewnie też do wyprania.

Ja powiem tak przy pierwszym dziecku mialam tylko lozeczko turystyczne wlasnie podobne do tego co teraz i bylam zadowolona maly spal w nim 1,5 roku nie trzeszczalo,materac mialam ten lozeczkowy i w zupelnosci wystarczyl.
te biale bedzie wyrzej tam jeszcze materac jest w opakowaniu:) to lozeczko jest trzy poziomowe z opuszczanym jednym bokiem takze pozniej mozna lozko dla malucha z niego zrobic,i tez ze wzgledu na to wlasnie zdecydowalismy sie na drewniane w sypialni:)

magda8805 dobrze wypatrzyłaś. To jest lusterko do podglądania Małego w aucie. Zresztą tak poszłam w zakupy, że nawet sama sobie kupiłam środek do lewatywy żeby na mnie w szpitalu jakichś spratańskich metod nie próbowali :tak:

reklama
Do góry