reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

oj baby baby, jak to widać, która ma dzieci :D
Ja też najpierw dzieciom, potem mojemu A. a sobie...potem, kiedyś. Jak już nie mam co na 4 litery włożyć to mąż mnie wypiepsza do sklepu z tekstem np "nie wracaj bez min. 3 bluzek" lub "nie wyjdziesz jak nie kupisz sobie 2 par spodni"

No i kupuję- z miną męczennika, bo tam tyle ładnych rzeczy dla dzieci :O

reklama
Tak to jest jak się ma dzieci to najpierw dla nich! Ja miałam fioła na punkcie torebek :-) kocham torebki a już nie pamiętam kiedy ostatnią kupiłam. Dla siebie w ciąży kupiłam tylko 3 długie koszulki i dwie pary leginsów żeby mieć na zmianę a tak to chodzę w tym w co się mieszczę z przed ciąży.
Teraz tak jak pisała Oliwia na lato pewnie coś kupię i będzie git.

Araki ja też jakoś nie czuję potrzeby, żeby sobie coś kupować na te ostatnie miesiące.
Zawsze tak było, że jak szłam na zakupy to najpierw córce a potem sobie kupowałam. I ona zawsze miała więcej ciuchów ode mnie.
A teraz tak samo robię z drugą :-D

ja tez, zawsze najpierw mezowi i dla dzidziuska, a na koncu dla siebie, choc teraz to ja nie chce narazie sobie kupowac, bo to bez sensu, jnuz za duzy brzuch :-)

Witam

Marcia- no niefajna sytuacja ze szwagierką, myślę ze to kwestia dogadania ale też było by mi przykro po takim smsie.

Ja może trochę samolubnie postąpiłam ale wszelkie ciuszki po Alanie trzymałam w pudłach. wiedziałam że prędzej czy póżniej będę miała drugie dziecko a nie chciałam mieć jakiś przenoszonych ubrań w sensie że zniszczonych. Pozatym ja mam hopla na punkcie ciuchów zarówno swoich jak i dziecięcych, bardzo dbam o ubrania niektóre ulubione rzeczy mam od lat i jak widzę jak ludzie potrafią zatłuc ubrania to mi się to w głowie nie mieści.
Inna sprawa że u mnie akurat nie było nikogo kto by ubranek potrzebował bo pewnie i tak bym się podzieliła.

Co do zakupów dla siebie to nic nie kupuję powiem więcej zebrałam kilka ciążowych ubrań i wystawiłam pake na Allegro. Ja juz rzadko wychodzę więc zostawiłam sobie kilka ulubionych sztuk a reszty nie chce juz oglądać. Mam już serdecznie dosyć tych ciuchów. W szafie mam kilka przejściowych "ciuchów" takich w rozm. 40-42 i je ponoszę dopóki nie będę mieścić się w swoje ubrania.

Może jest to faktycznie kwestia posiadania dzieci, bo ja ciągle z lubością coś sobie kupuję, a widzę wśród dzieciatych koleżanek, że już tak nie mają. Zresztą teraz jest taka moda, że do tej pory chodzę w ubraniach w rozmiarze 36 lub ewentualnie 38 i będę w nich śmigać też po porodzie. Zresztą jedyną ciążową rzeczą jaką mam są dwie pary jeansów i dwie pary leginsów więc za dużo nie zainwestowałam.

ja bluzki i wszystko na gore tez mam i chodze, nie mam typowo ciazowych ciuchow, ale spodnie to niestety- gorzej, szczegolnie jeansy, wiec chodze w legginsach i dresikach.

ja kupilam typowe spodnie jeansy ciazowe, reszta zakupów - mimo iz niektore byly również z dzialu ciazowego - to planuje nosic po ciazy rowniez. Raczej sa tak skonstruowane ze nie bedzie duzej roznicy czy z brzuszkiem czy bez bo sa to luzniejsze ubrania :)

Ja też sobie nic nie kupuję, z typowo ciążowych ciuchów to jedna para spodni + leginsy, rajstopy ciążowe. Do tego noszę 2 dłuuugie koszulki kupione w Lidlu na początku ciąży i przede wszystkim sukienki bo mam z Tchibo kilka takich, w których chodziłam przed ciążą, chodzę teraz a i po ciąży będą wygodne do karmienia itp- takie rozszerzane od biustu z kopertowym dekoltem. Chodzę na zmianę w kilku zestawach ciuchów, chyba wcale źle nie wyglądam i zastanawiam się po co mi przed ciążą była potrzebna cała szafa różniastych ubrań;)

W tym tygodniu poprzychodziły różne zamówienia z Allegro no i mam już tego sporo, tak naprawdę brakuje mi chyba tylko wózka, łóżeczka, wanienki, pampersów i paru drobiazgów więc wrzucam co mam:)

DSC04486.jpgDSC04487.jpgDSC04488.jpgDSC04489.jpg

Tutaj są zdjecia w lepszej jakości: imgur: the simple image sharer

3-szufladowa komoda pęka w szwach, tych najnowszych zakupów już tam nie dorzucę. Jutro wybieramy się do Ikei i poważnie zastanawiamy się czy jednak nie kupić jeszcze 4-szufladowej...

Załączniki

• DSC04486.jpg
    DSC04486.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 111
  • DSC04487.jpg
    DSC04487.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 112
  • DSC04488.jpg
    DSC04488.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 115
  • DSC04489.jpg
    DSC04489.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 110
Ostatnia edycja:
reklama
Ja też sobie nic nie kupuję, z typowo ciążowych ciuchów to jedna para spodni + leginsy, rajstopy ciążowe. Do tego noszę 2 dłuuugie koszulki kupione w Lidlu na początku ciąży i przede wszystkim sukienki bo mam z Tchibo kilka takich, w których chodziłam przed ciążą, chodzę teraz a i po ciąży będą wygodne do karmienia itp- takie rozszerzane od biustu z kopertowym dekoltem. Chodzę na zmianę w kilku zestawach ciuchów, chyba wcale źle nie wyglądam i zastanawiam się po co mi przed ciążą była potrzebna cała szafa różniastych ubrań;)

W tym tygodniu poprzychodziły różne zamówienia z Allegro no i mam już tego sporo, tak naprawdę brakuje mi chyba tylko wózka, łóżeczka, wanienki, pampersów i paru drobiazgów więc wrzucam co mam:)

Zobacz załącznik 609885Zobacz załącznik 609886Zobacz załącznik 609887Zobacz załącznik 609888

3-szufladowa komoda pęka w szwach, tych najnowszych zakupów już tam nie dorzucę. Jutro wybieramy się do Ikei i poważnie zastanawiamy się czy jednak nie kupić jeszcze 4-szufladowej...

super :) ale jak ty chciałaś dziecko w 3 szuflady wcisnąć? ;)

Do góry