reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

oj baby baby, jak to widać, która ma dzieci :D
Ja też najpierw dzieciom, potem mojemu A. a sobie...potem, kiedyś. Jak już nie mam co na 4 litery włożyć to mąż mnie wypiepsza do sklepu z tekstem np "nie wracaj bez min. 3 bluzek" lub "nie wyjdziesz jak nie kupisz sobie 2 par spodni"

No i kupuję- z miną męczennika, bo tam tyle ładnych rzeczy dla dzieci :O

reklama
Tak to jest jak się ma dzieci to najpierw dla nich! Ja miałam fioła na punkcie torebek :-) kocham torebki a już nie pamiętam kiedy ostatnią kupiłam. Dla siebie w ciąży kupiłam tylko 3 długie koszulki i dwie pary leginsów żeby mieć na zmianę a tak to chodzę w tym w co się mieszczę z przed ciąży.
Teraz tak jak pisała Oliwia na lato pewnie coś kupię i będzie git.

Araki ja też jakoś nie czuję potrzeby, żeby sobie coś kupować na te ostatnie miesiące.
Zawsze tak było, że jak szłam na zakupy to najpierw córce a potem sobie kupowałam. I ona zawsze miała więcej ciuchów ode mnie.
A teraz tak samo robię z drugą :-D

ja tez, zawsze najpierw mezowi i dla dzidziuska, a na koncu dla siebie, choc teraz to ja nie chce narazie sobie kupowac, bo to bez sensu, jnuz za duzy brzuch :-)

Witam

Marcia- no niefajna sytuacja ze szwagierką, myślę ze to kwestia dogadania ale też było by mi przykro po takim smsie.

Ja może trochę samolubnie postąpiłam ale wszelkie ciuszki po Alanie trzymałam w pudłach. wiedziałam że prędzej czy póżniej będę miała drugie dziecko a nie chciałam mieć jakiś przenoszonych ubrań w sensie że zniszczonych. Pozatym ja mam hopla na punkcie ciuchów zarówno swoich jak i dziecięcych, bardzo dbam o ubrania niektóre ulubione rzeczy mam od lat i jak widzę jak ludzie potrafią zatłuc ubrania to mi się to w głowie nie mieści.
Inna sprawa że u mnie akurat nie było nikogo kto by ubranek potrzebował bo pewnie i tak bym się podzieliła.

Co do zakupów dla siebie to nic nie kupuję powiem więcej zebrałam kilka ciążowych ubrań i wystawiłam pake na Allegro. Ja juz rzadko wychodzę więc zostawiłam sobie kilka ulubionych sztuk a reszty nie chce juz oglądać. Mam już serdecznie dosyć tych ciuchów. W szafie mam kilka przejściowych "ciuchów" takich w rozm. 40-42 i je ponoszę dopóki nie będę mieścić się w swoje ubrania.

Może jest to faktycznie kwestia posiadania dzieci, bo ja ciągle z lubością coś sobie kupuję, a widzę wśród dzieciatych koleżanek, że już tak nie mają. Zresztą teraz jest taka moda, że do tej pory chodzę w ubraniach w rozmiarze 36 lub ewentualnie 38 i będę w nich śmigać też po porodzie. Zresztą jedyną ciążową rzeczą jaką mam są dwie pary jeansów i dwie pary leginsów więc za dużo nie zainwestowałam.

ja bluzki i wszystko na gore tez mam i chodze, nie mam typowo ciazowych ciuchow, ale spodnie to niestety- gorzej, szczegolnie jeansy, wiec chodze w legginsach i dresikach.

ja kupilam typowe spodnie jeansy ciazowe, reszta zakupów - mimo iz niektore byly również z dzialu ciazowego - to planuje nosic po ciazy rowniez. Raczej sa tak skonstruowane ze nie bedzie duzej roznicy czy z brzuszkiem czy bez bo sa to luzniejsze ubrania :)

Ja też sobie nic nie kupuję, z typowo ciążowych ciuchów to jedna para spodni + leginsy, rajstopy ciążowe. Do tego noszę 2 dłuuugie koszulki kupione w Lidlu na początku ciąży i przede wszystkim sukienki bo mam z Tchibo kilka takich, w których chodziłam przed ciążą, chodzę teraz a i po ciąży będą wygodne do karmienia itp- takie rozszerzane od biustu z kopertowym dekoltem. Chodzę na zmianę w kilku zestawach ciuchów, chyba wcale źle nie wyglądam i zastanawiam się po co mi przed ciążą była potrzebna cała szafa różniastych ubrań;)

W tym tygodniu poprzychodziły różne zamówienia z Allegro no i mam już tego sporo, tak naprawdę brakuje mi chyba tylko wózka, łóżeczka, wanienki, pampersów i paru drobiazgów więc wrzucam co mam:)

DSC04486.jpgDSC04487.jpgDSC04488.jpgDSC04489.jpg

Tutaj są zdjecia w lepszej jakości: imgur: the simple image sharer

3-szufladowa komoda pęka w szwach, tych najnowszych zakupów już tam nie dorzucę. Jutro wybieramy się do Ikei i poważnie zastanawiamy się czy jednak nie kupić jeszcze 4-szufladowej...

Załączniki

• DSC04486.jpg
    DSC04486.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 107
  • DSC04487.jpg
    DSC04487.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 108
  • DSC04488.jpg
    DSC04488.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 112
  • DSC04489.jpg
    DSC04489.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 103
Ostatnia edycja:
reklama
Ja też sobie nic nie kupuję, z typowo ciążowych ciuchów to jedna para spodni + leginsy, rajstopy ciążowe. Do tego noszę 2 dłuuugie koszulki kupione w Lidlu na początku ciąży i przede wszystkim sukienki bo mam z Tchibo kilka takich, w których chodziłam przed ciążą, chodzę teraz a i po ciąży będą wygodne do karmienia itp- takie rozszerzane od biustu z kopertowym dekoltem. Chodzę na zmianę w kilku zestawach ciuchów, chyba wcale źle nie wyglądam i zastanawiam się po co mi przed ciążą była potrzebna cała szafa różniastych ubrań;)

W tym tygodniu poprzychodziły różne zamówienia z Allegro no i mam już tego sporo, tak naprawdę brakuje mi chyba tylko wózka, łóżeczka, wanienki, pampersów i paru drobiazgów więc wrzucam co mam:)

Zobacz załącznik 609885Zobacz załącznik 609886Zobacz załącznik 609887Zobacz załącznik 609888

3-szufladowa komoda pęka w szwach, tych najnowszych zakupów już tam nie dorzucę. Jutro wybieramy się do Ikei i poważnie zastanawiamy się czy jednak nie kupić jeszcze 4-szufladowej...

super :) ale jak ty chciałaś dziecko w 3 szuflady wcisnąć? ;)

Do góry