reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Madzikm, nie panikuj ;-) Na pewno trochę ciuszków dostaniesz od gości, a jak uznasz, że za często robisz pranie to na spokojnie dokupisz :tak:

reklama
Uff - troche mi ulzylo:-)
U mnie tez mniej ciuszkow bo w zasadzie tylko neutralne kolory kupilam, stwierdzilam ze dokupie nawet online jak juz malenstwo sie urodzi i na 100% potwierdzi co ma miedzy nozkami. Musze jeszcze tylko znalezc jakis kombinezon na wyjscie ze szpitala.
Mam problem z polska rozmiarowka, bo tutaj sa albo przedzialy miesieczne czyli np 1wszy msc, 1-3, 3-6 itd albo na kilogramy, i tak jest 4,5 kg poxniej jest "up to 6kg" "up to 9" - i nijak sobie nie moge tego na polskie centymetry przelozyc:no:
A chce zamowic z allegro polspiochy i nie wiem jakie brac, mysle pare sztuk na 62, pare 68 to mi wystarczy do ktorego miesiaca dziecka??

np 1wszy msc, 1-3, 3-6 itd albo na kilogramy, i tak jest 4,5 kg poxniej jest "up to 6kg" "up to 9" - i nijak sobie nie moge tego na polskie centymetry przelozyc:no:
A chce zamowic z allegro polspiochy i nie wiem jakie brac, mysle pare sztuk na 62, pare 68 to mi wystarczy do ktorego miesiaca dziecka??

1 msc to rozmiar 56, 1-3 to 62, a 3-6 to 68.
Tak samo kg 4,5 - 56 i kolejno 62 i 68.

A na ile wystarczy to nie wiadomo, bo dzieci są różne. Jak duże to noszą 68 w wieku 3 miesięcy a jak drobne to prawie do pół roku.

Madzikm, tu masz tabelkę uśrednionych rozmiarów http://www.strefamaluszka.pl/?page_id=13
Ale tak naprawdę to jest tak jak pisze Edysiek - każde dziecko inne np. mój synek w rozmiar 80 wszedł jak już dawno miał skończony roczek, a na początku nawet rozmiar 56 był za duży (urodził się 2750g). Co do kombinezonu to wzięłabym 62, mój w takim jeździł do pół roku. Kombinezony są zwykle zawyżone, ja kupiłam przed narodzinami 68 i nie założyłam go nigdy, bo urodził się w styczniu i zima się skończyła zanim dorósł :-D

Ja ukladam wedlug rodzaju ciuszkow tylko te wieksze rozmiary daje na spod kupki. Biore zawsze te z gory a jak robia sie male to odkladam i przechodze do tych spod spodu.

Z rozmiarowka to jest roznie bo to tez od firmy zalezy. No i tak jak dziewczyny pisza od dziecka. Tymek przez pierwszy miesiac nie przybral mi nic na wadze i chociaz urrodzil sie duzy(3900) to z pierwszych ciuszkow wyrastal dosc dlugo. Za to potem skoczyl tak ze co chwila wymienialam rozmiary. Roczek wital w 86. Teraz nosi 92/98. Ale jest w granicy 97 centyla.

Edysiek pokazałam mężowi twoje zdobycze i nie mógł wyjść z szoku ile tego masz. Ja zreszta też. Nasze wszystkie ubranka zmieściłyby się pewnie na jednym twoim zdjęciu.

Edysiek - no to mnie zamurowało:szok: Ty tyle dla 1 dzidzi masz, a ja może połowę z tego dla 2! Tylko ja rzeczywiście sporo w 50 i 56 bo już planowo przyjdą na świat o 3 tyg wcześniej. Muszę teraz zmobilizować mój zespół pomocników do zakupów 62. Też planuje zakupy w Lidlu, już teściowej pozaznaczałam w gazetce co ma kupić;-)
A rzeczy super, aż mnie kusi moim chłopskim coś różowego kupić, mój M. by chyba padł :-p

reklama
Edysiek - no to mnie zamurowało:szok: Ty tyle dla 1 dzidzi masz, a ja może połowę z tego dla 2! Tylko ja rzeczywiście sporo w 50 i 56 bo już planowo przyjdą na świat o 3 tyg wcześniej. Muszę teraz zmobilizować mój zespół pomocników do zakupów 62. Też planuje zakupy w Lidlu, już teściowej pozaznaczałam w gazetce co ma kupić;-)
A rzeczy super, aż mnie kusi moim chłopskim coś różowego kupić, mój M. by chyba padł :-p

Rila- ja tylko 56 a cały wór 62 w piwnicy- Lusię wyjmują 2 tyg wcześniej i nie wiem czy te 62 prać?

Kup różowe sukienki :D Tylko zrób fotkę męża jak je zobaczy- minna będzie bezcenna :D :D :D

Do góry