reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Madzikm, nie panikuj ;-) Na pewno trochę ciuszków dostaniesz od gości, a jak uznasz, że za często robisz pranie to na spokojnie dokupisz :tak:

reklama
Uff - troche mi ulzylo:-)
U mnie tez mniej ciuszkow bo w zasadzie tylko neutralne kolory kupilam, stwierdzilam ze dokupie nawet online jak juz malenstwo sie urodzi i na 100% potwierdzi co ma miedzy nozkami. Musze jeszcze tylko znalezc jakis kombinezon na wyjscie ze szpitala.
Mam problem z polska rozmiarowka, bo tutaj sa albo przedzialy miesieczne czyli np 1wszy msc, 1-3, 3-6 itd albo na kilogramy, i tak jest 4,5 kg poxniej jest "up to 6kg" "up to 9" - i nijak sobie nie moge tego na polskie centymetry przelozyc:no:
A chce zamowic z allegro polspiochy i nie wiem jakie brac, mysle pare sztuk na 62, pare 68 to mi wystarczy do ktorego miesiaca dziecka??

np 1wszy msc, 1-3, 3-6 itd albo na kilogramy, i tak jest 4,5 kg poxniej jest "up to 6kg" "up to 9" - i nijak sobie nie moge tego na polskie centymetry przelozyc:no:
A chce zamowic z allegro polspiochy i nie wiem jakie brac, mysle pare sztuk na 62, pare 68 to mi wystarczy do ktorego miesiaca dziecka??

1 msc to rozmiar 56, 1-3 to 62, a 3-6 to 68.
Tak samo kg 4,5 - 56 i kolejno 62 i 68.

A na ile wystarczy to nie wiadomo, bo dzieci są różne. Jak duże to noszą 68 w wieku 3 miesięcy a jak drobne to prawie do pół roku.

Madzikm, tu masz tabelkę uśrednionych rozmiarów http://www.strefamaluszka.pl/?page_id=13
Ale tak naprawdę to jest tak jak pisze Edysiek - każde dziecko inne np. mój synek w rozmiar 80 wszedł jak już dawno miał skończony roczek, a na początku nawet rozmiar 56 był za duży (urodził się 2750g). Co do kombinezonu to wzięłabym 62, mój w takim jeździł do pół roku. Kombinezony są zwykle zawyżone, ja kupiłam przed narodzinami 68 i nie założyłam go nigdy, bo urodził się w styczniu i zima się skończyła zanim dorósł :-D

Ja ukladam wedlug rodzaju ciuszkow tylko te wieksze rozmiary daje na spod kupki. Biore zawsze te z gory a jak robia sie male to odkladam i przechodze do tych spod spodu.

Z rozmiarowka to jest roznie bo to tez od firmy zalezy. No i tak jak dziewczyny pisza od dziecka. Tymek przez pierwszy miesiac nie przybral mi nic na wadze i chociaz urrodzil sie duzy(3900) to z pierwszych ciuszkow wyrastal dosc dlugo. Za to potem skoczyl tak ze co chwila wymienialam rozmiary. Roczek wital w 86. Teraz nosi 92/98. Ale jest w granicy 97 centyla.

Edysiek pokazałam mężowi twoje zdobycze i nie mógł wyjść z szoku ile tego masz. Ja zreszta też. Nasze wszystkie ubranka zmieściłyby się pewnie na jednym twoim zdjęciu.

Edysiek - no to mnie zamurowało:szok: Ty tyle dla 1 dzidzi masz, a ja może połowę z tego dla 2! Tylko ja rzeczywiście sporo w 50 i 56 bo już planowo przyjdą na świat o 3 tyg wcześniej. Muszę teraz zmobilizować mój zespół pomocników do zakupów 62. Też planuje zakupy w Lidlu, już teściowej pozaznaczałam w gazetce co ma kupić;-)
A rzeczy super, aż mnie kusi moim chłopskim coś różowego kupić, mój M. by chyba padł :-p

reklama
Edysiek - no to mnie zamurowało:szok: Ty tyle dla 1 dzidzi masz, a ja może połowę z tego dla 2! Tylko ja rzeczywiście sporo w 50 i 56 bo już planowo przyjdą na świat o 3 tyg wcześniej. Muszę teraz zmobilizować mój zespół pomocników do zakupów 62. Też planuje zakupy w Lidlu, już teściowej pozaznaczałam w gazetce co ma kupić;-)
A rzeczy super, aż mnie kusi moim chłopskim coś różowego kupić, mój M. by chyba padł :-p

Rila- ja tylko 56 a cały wór 62 w piwnicy- Lusię wyjmują 2 tyg wcześniej i nie wiem czy te 62 prać?

Kup różowe sukienki :D Tylko zrób fotkę męża jak je zobaczy- minna będzie bezcenna :D :D :D

Do góry