reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Kroczku ja tez mam takie łóżeczko tylko z szufladą, bo stwierdziliśmy, że skoro juz miejsce zajmuje, to niech jeszcze na coś się przyda(pamperki, chusteczki, skarpetki itp).

reklama
kroczek ja dla Tymka mam takie samo lozeczko tylko podobnie jak dziewczyny z szuflada. Teraz nie bede z niej korzystac bo mam komode dosunieta do lozeczka na maxa wiec nawet jej nie otworze. Drugie lozeczko kupie bez szuflady bo bedzie identyczna sytuacja tylko po drugiej strnie komody, czyli wejdzie na styk. Najwyzej bede upychac *******y pod lozeczko, albo kupie sobie taki pokrowiec pod lozko z ikei. Zobaczymy.

Poorane mam juz wszystko co przywiozlam. Mama mi to w weekend poprasowala!!! Tylko dzisiaj wszystko poukladam i zrobie wam reszte fotek. No i musze isc do laboratorium mocz zaniesc to wejde do lidla obejrzec promocje.

Marcia z tym lidlem to musisz się śpieszyć bo ja byłam o 8.10 i mało co zostało a ludzi :szok:

wzięłam body ale takie większe bo tych małych to mam, skarpetki dwa trzypaki - mniejsze i większe, chusteczki nawilżane, płatki kosmetyczne, patyczki kosmetyczne, płyn i żel do kąpieli :-)
Maty były super ale ja mam po Kubie to już kolejnej nie brałam a podobały mi się bardzo.

U nas też łóżeczko proste ze szczebelkami :) tylko póki co w piwnicy jeszcze. Bardzo długo przydawała się opcja wyjmowanych szczebelków.
Co do szuflady to niby się w niej kurzy ale my ją mieliśmy. miałam pochowane rzeczy w szczelnych opakowaniach/pokrowcach (mało i rzadko używane) później na zabawki plastykowe, które można było łatwo umyć... ale pomysł z pokrowcem też mi się bardzo podoba :) Ja mam różne pod moim dużym łóżkiem i też polecam taki który się da łatwo szybko umyć/ wyprać w materiałowy wchodzi masakrycznie dużo kurzu

Marcia z tym lidlem to musisz się śpieszyć bo ja byłam o 8.10 i mało co zostało a ludzi :szok:

wzięłam body ale takie większe bo tych małych to mam, skarpetki dwa trzypaki - mniejsze i większe, chusteczki nawilżane, płatki kosmetyczne, patyczki kosmetyczne, płyn i żel do kąpieli :-)
Maty były super ale ja mam po Kubie to już kolejnej nie brałam a podobały mi się bardzo.

o 8.10 :O

Kurcze to znaczy jutro, czy raczej po jutrze nawet nie będzie po co jechać :/

Zaliczyłam Lidla. Dużych zakupów nie zrobiłam bo by mnie chyba mąż zabił. Zresztą same widziałyście że trochę tych rzeczy mam więc tylko tak symbolicznie. Młodemu się dostało body i pajacyk welurkowy, obie rzeczy w odcieniach beżu, bo najbardziej mi się podobały. Starszy też dostał body tylko niebieskie (a też chciałam takie bezowe ale juz rozmiaru nie było). U nas jeszcze sporo rzeczy było szczególnie tych mniejszych rozmiarowo, bo z większymi był problem.
Maty też mi się podobały ale też mam po Tymku.

Dagmar zależy jak to jest u Ciebie w lidlu bo u nas to już dzisiaj popołudniu nie będzie po co jechać :-D:-D:-D

Od dzisiaj do 16.02 jest bezpłatna dostawa w C&A tam są fajne rzeczy i w sumie nie drogie.
Zamówiłam małemu 5-pak body i 2-pak pajacyków :cool2: jak dobrze że męża w domu nie ma bo źle by się to dla mnie skończyło: o tak - :angry:
ale co zrobić jakoś muszę sobie tą ciążową traumę wynagrodzić to nie chłop tyje w ekspresowym tempie przez 9mscy, to nie on ma problem z myciem, ubieraniem, spaniem, zakładaniem butów i to nie on będzie rodził :dry: więc lepiej niech się nie odzywa :-D

reklama
ancona masz rację w 100%:-D.. Mój na szczęście niczego mi nie broni kupować i sam to bardzo lubi, ale ja dostałam tyyyle ubranek (chyba mam więcej niż edysiek), że sama nie kupuję bo już nie mam miejsca w komodzie :dry:...
Co do sposobu układania to ja sobie wymyśliłam, że będą w szufladach leżeć rzeczy tak jak się zakłada maluchowi :-) i tak:
w 1-szej / body (krótki długi rękaw) oczywiście ułożone od najmniejszych do największych żeby brać po kolei a jak wyroście to ściągać z góry te najmniejsze; czapeczki; skarpetki i niedrapki.
w 2-giej/ mam pajace i kaftaniki
3-cia / śpiochy i półśpiochy; rampersy i spodenki
4-ta / rożki, kocyk, pieluchy tetrowe, kombinezon... oczywiście jak mały będzie w domu to po kilka pieluch będzie leżeć na komodzie żeby były szybko dostępne ;-).
No i to chyba na tyle... Czekam jeszcze na kuriera z torbą do wózka i potem Wam zdjęcia porobię jak obiecałam ;-)

Do góry