reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Wstawiłam pierwsze pranie!!!! Na pierwszy rzut poszły bodziaki więc prezentuję swoją kolekcję. Głównie rozmiar 56-62, ale cos z 68 też się pewnie znajdzie. A niektóre to nawet nie wiem jakie bo nie mają metek. Ale wybierałam ze strychu te najmniejsze.
body długi rękaw
Zobacz załącznik 608265
i krótki
Zobacz załącznik 608266
Chociaż jak tak teraz patrzę na te zdjęcia to jeszcze mi brakuje kilku bodziaków. Może się jeszcze gdzieś znajdą w innych reklamówkach.

Pozostałe części garderoby będę wam pokazywać przy okazji kolejnych prań.

jak patrze na Wasze zakupy to zaczynam sie zastanawiac czy oby nie za mało ubranek mam dla Malucha :)

dziewczyny a jakie kupujecie termometry? bo ja kupiłam normalny elektroniczny i moja teściowa była wielce oburzona, stwierdziła, że jestem niepoważna i ona musi zadzwonić do Marcina bo ja kupiłam zły więc się wściekłam strasznie. oczywiście od marcina usłyszy, że ma się nie wtrącać ale samo jej zachowanie mnie doprowadza do szału. nie mniej jednak chciałam Was zapytać czy rzeczywiście jestem taką niepoważną matką i jakie macie zdane na temat termometrów.

ja dostalam od siostry taki:
Kardio-Test Termometr Elektroniczny Bezdotykowy Kt-40 - Ceneo.pl

mierzy narazie temperature oki i poki co przy nim zostaniemy :)

skończyłam sortować i układać garderobę Lusi, odebrałam kupioną na tablicy wanienkę i przewijak- Zostało tyle co nic.
W sumie skończyłam.

Zobacz załącznik 608364 spodenki, pół śpiochy i śpiochy... o i rajstopki
Zobacz załącznik 608365pajace grubsze i cienkie
Zobacz załącznik 608366rampersy i znów rajstopki
Zobacz załącznik 608367bodziory
Zobacz załącznik 608368koszulki

Zobacz załącznik 608369drobiazgi pod łóżeczkiem
Zobacz załącznik 608370 wanienka- z bandą żółwi- jak widać, dzieci wybierały :)

Zobacz załącznik 608371 przewijak na łóżeczko

Zobacz załącznik 608372bardzo zmęczone dziecko- po pakowaniu torby do szpitala- odpowiedzialnie podawał :)

W sumie jeszcze muszę wygotować laktator i nakładki i kupić coś do kąpieli i gruszkę.

KONIEC

jejku imponujaca ilosc :D i jaki pomocnik grzeczny :)

reklama
W ten weekend mam gości mieć wiec jeszcze sie wstrzymuję, ale od przysżłego tygodnia wyciągne to co dostałam od koleżanki - wcale duzo tego nie ma, wypiore i obejrzę co się nada. A potem chcąc nie chcąc zakupki. I nastawiam się na rozmiarówkę 62. Wszak Bąbel już jest spory.

dagmar napadłaś na jakiś sklep dla maluchów? straaasznie dużo masz tych ciuszków :D Lusia będzie od urodzenia jak modelka przebierana co chwilę ;) śliczności :) pomocnik pełna profeska ;) super.

jak polecacie te bezdotykowe to też zamówię taki termometr tylko muszę poczekać na przelew od męża bo wydałam wszystko na wyprawkę małej :p

No dobra kolejna partia poszła do prania. A to dokumentacja zdjęciowa. Śpiochy i pajace. Tylko że to już do rozmiaru 68. Tych małych wcale nie mam aż tak dużo. I znowu się wkurzyłam bo mi na pewno kilku sztuk brakuje i to takich które lubiłam.
DSC_0472[1].jpgDSC_0474[1].jpg

Załączniki

• DSC_0472[1].jpg
    DSC_0472[1].jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 97
  • DSC_0474[1].jpg
    DSC_0474[1].jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 108
W ten weekend mam gości mieć wiec jeszcze sie wstrzymuję, ale od przysżłego tygodnia wyciągne to co dostałam od koleżanki - wcale duzo tego nie ma, wypiore i obejrzę co się nada. A potem chcąc nie chcąc zakupki. I nastawiam się na rozmiarówkę 62. Wszak Bąbel już jest spory.

suuuper :) rzeczywiście masz tego masę po Tymku :)
No dobra kolejna partia poszła do prania. A to dokumentacja zdjęciowa. Śpiochy i pajace. Tylko że to już do rozmiaru 68. Tych małych wcale nie mam aż tak dużo. I znowu się wkurzyłam bo mi na pewno kilku sztuk brakuje i to takich które lubiłam.
Zobacz załącznik 608452Zobacz załącznik 608453

Marcia, Dagmar- a mi się wydawało że mam za dużo ciuszków, po waszych mega wyprawkach widzę że i u mnie wszystko gra.:-)

Marcia- a masz jakieś podejrzenia kto mógłby się zainteresować twoimi ciuszkami? Może spytaj teściow bo z tego co pamiętam to u nich były ubranka.

RilA-ja w głebokim wózku miałam mały materac i na niego ubierałam takie małe prześcieradła na gumce. mam ich kilka bo potrzebne mi były do kosza.

Dziewczyny mało się udzielam na tym wątku ale śledzę wpisy i muszę powiedzieć że wszystkie wasze zakupy są przecudowne przesłodkie i naprawdę nie mogę się doczekać zdjęć bobasków w tych ubrankach.
ja zdjęcia wkleję wkrótce już mam ciuszki poprane (zostały tylko kolory- kilka sztuk) i poukladane w szafie.

Dagmar, Marcia sporo tego :tak: to ja chyba nie mam tak strasznie dużo jak myślałam.
Może jak znajdę chwilę to cyknę zdjęcia tego co mam.
A na razie pokażę co dzisiaj upolowałam w Tesco. Sweterka szukałam już od jakiegoś czasu i ten od razu mi wpadł w oko, a że obok wisiała sukieneczka z leginsami i krzyczała "Kup mnie" to nie moja wina :-D
WP_001200.jpg

Załączniki

• WP_001200.jpg
    WP_001200.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 114
Dziewczyny piękne te wasze kolekcje :tak::-)... Dagmar teraz to już tylko z górki!!! Wszystko gotowe więc na spokojnie można czekać na malutką bez stresów że nie zdążysz z czymś SUUUUPER:-):-)!!!

A ja już też finiszuję, wczoraj zakupiłam torbę do szpitala, torbę do wózka, koszulę do karmienia i szlafrok. butelki smoczki i inne drobiazgi dla małego teraz tylko czekam na paaaczki :tak:. Jak już przyjdą to Wam wstawię fotki;-).. Stanik do karmienia kupię chwilę przed porodem bo, pani mi powiedziała, że teraz nie ma co bo rozmiar się jeszcze zmieni;-) Ale już dużo lepiej psychicznie się czuję, jak już wiem że wszystko mam ogarnięte bo już coraz mniej mi się chce i nie będę potem musiała na siłę i ze złością kupować:-)..
Co do wózka to ja mam takie pieluszki (tylko nie wiem czy to bawełna czy flanela:sorry2:), które od spodu mają ceratkę i na tym będę kłaść młodego, a jak się nie sprawdzi to na zwykłych pieluszkach bez ceratki ;-)

Śniło dziś że urodziłaś i pamiętam zdjęcie dużej, ślicznej dzidzi a pod spodem
"śpieszę donieść, że urodziłam. Dzidzia ma 55 cm 3450g i jest 100%...chłopcem"

A wiesz, że ilekroć śni mi się moje dziecko to to zawsze jest chłopiec:cool2: Dlatego mam cofkę żeby kupować typowo dziewczyńskie rzeczy bo a nuż siusiak wylezie i co???
Ale wymiary mi się bardzo podobają - komapktowe dziecko - takie w sam raz:-D

Zobacz załącznik 608452Zobacz załącznik 608453

JA chyba temu mojemu chłopu pokaże ile wy tego macie, bo on patrzy na te moje dwie marne szuflady z ciuszkam i wzdycha, ze tyle tego:-D

Dagmar, Marcia sporo tego :tak: to ja chyba nie mam tak strasznie dużo jak myślałam.
Może jak znajdę chwilę to cyknę zdjęcia tego co mam.
A na razie pokażę co dzisiaj upolowałam w Tesco. Sweterka szukałam już od jakiegoś czasu i ten od razu mi wpadł w oko, a że obok wisiała sukieneczka z leginsami i krzyczała "Kup mnie" to nie moja wina :-D
Zobacz załącznik 608466

Piękne rzeczy...a komplecik jak krzyczał, to rzeczywiście nie twoja wina i trzeba było brać:-D

A oto moje zakupy z Lidla: kolory trochę na zdjęciach nie wyszły bo np te koszulki, jedna jest ładnie różowa a druga ma taki bardzo ciekawy odcień niebieskiego. Najfajnieszy jest sweterek, w środu ma taki miły w dotyku polarek :-)

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

5.jpg

i kosz do pieluch

6.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 78
  • 2.jpg
    2.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 94
  • 3.jpg
    3.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 102
  • 4.jpg
    4.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 100
  • 5.jpg
    5.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 96
  • 6.jpg
    6.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Ola być może jeszcze znajdę te ciuszki w innych torbach. Na strychu zostały jeszcze dwie wielkie reklamówy i torba podróżna! Ale w torbie to już tych małych raczej nie będzie bo ją na końcu wywoziłam więc powinny być tam większe rozmiary. No ale przy okazji przejrzę, bo może mi się zawieruszyły.

Edysiek śliczne zakupy!!! I Twoje Madzikm też. Ta promocja u nas w Lidlu to chyba od przyszłego poniedziałku tak?? Muszę się wybrać, bo coś tam mi się podobało z tej gazetki.

Do góry