Dziewczyny mam pytanie techniczne. Co sie daje dziecku do wózka? Tzn na czym sie kładzie dziecko. Gondolka z tego co pamietam jest czyms milym w środku wyłożona, no ale przecież na taki "goły" wózek dzidziora nie położe bo jedno siusiu czy ulanie i wózek do prania. Wy macie jakies wkładki, materace, pościele?
reklama
AguniaGR
Fanka BB :)
skończyłam sortować i układać garderobę Lusi, odebrałam kupioną na tablicy wanienkę i przewijak- Zostało tyle co nic.
W sumie skończyłam.
Zobacz załącznik 608364 spodenki, pół śpiochy i śpiochy... o i rajstopki
Zobacz załącznik 608365pajace grubsze i cienkie
Zobacz załącznik 608366rampersy i znów rajstopki
Zobacz załącznik 608367bodziory
Zobacz załącznik 608368koszulki
Zobacz załącznik 608369drobiazgi pod łóżeczkiem
Zobacz załącznik 608370 wanienka- z bandą żółwi- jak widać, dzieci wybierały
Zobacz załącznik 608371 przewijak na łóżeczko
Zobacz załącznik 608372bardzo zmęczone dziecko- po pakowaniu torby do szpitala- odpowiedzialnie podawał
W sumie jeszcze muszę wygotować laktator i nakładki i kupić coś do kąpieli i gruszkę.
KONIEC
Łomatko, ile ty tego masz!
mojeboje
Kurcze fajnie masz z tymi dziadkami. Niestety moja mama pakuje wszystko tylko w mojego brata "bo oni nie mają pieniędzy, a ty sobie jakoś radzisz" mimo, że bratowa od czterech lat siedzi w domu zamiast do pracy wrócić, a ja pracuje na trzy etaty, a rodzice mężą tylko patrzą jak tu od nas wyciągnąć parę groszy, a jak już coś mają to dla drugiego syńcia, nawet jak mieliśmy wesele to nic się nie dołożyli, nic nie dali, a jeszcze czekali żeby załatwić im transport i noclegi. Ech, szkoda słów...
Ja mam to szczęście, że dla jednych i drugich to będzie pierwsza wnuczka, a mój mąż to ukochany jedynak, więc nasze dziecko chyba będzie strasznie rozpieszczone.
Dziewczyny mam pytanie techniczne. Co sie daje dziecku do wózka? Tzn na czym sie kładzie dziecko. Gondolka z tego co pamietam jest czyms milym w środku wyłożona, no ale przecież na taki "goły" wózek dzidziora nie położe bo jedno siusiu czy ulanie i wózek do prania. Wy macie jakies wkładki, materace, pościele?
Ja kładłam pieluchę flanelową, kupiłam kilka sztuk ładnych kolorowych, można dać zwykłą tetrową, można prześcieradełko...
marcia331
Dagmar super wyprawka!!! Czyli jestes gotowa. Oby tylko Lusi sie za bardzo do tych wszystkich slicznosci nie spieszylo. Musi.poczekac jeszcze pare tygodni.
Ja tez do wozka kladlam pieluche flanelowa bo jest milutka. Ewentualnie pod sama glowke jeszcze tetre w razie ulania, chociaz Tymkowi sie rzadko zdarzalo.
Ja tez do wozka kladlam pieluche flanelowa bo jest milutka. Ewentualnie pod sama glowke jeszcze tetre w razie ulania, chociaz Tymkowi sie rzadko zdarzalo.
mojeboje
Zdjęcia większej liczby zakupionych ubranek i klamotów wrzucę innym razem, ale teraz pokażę mój ostatni nabytek, który kupiłam mimo, że zarzekałam się, że moja paka z allegro wystarczy: Cool Club, Komplet dziewczęcy, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Kupiłam w rozmiarze 56 z premedytacją, raz że wydaje mi się, że wszystkie śpioszki i pajace jakie mam są sporawe (nie wiem jakie mają rozmiary, bo wiele z nich miało urwane metki), a dwa, że marzy mi się zrobienie jakiejś uroczej sesji zdjęciowej jak Asia będzie jeszcze tycia tycia no i taka biedronkowa sesja myślę, że będzie fajną pamiątką.
Kupiłam w rozmiarze 56 z premedytacją, raz że wydaje mi się, że wszystkie śpioszki i pajace jakie mam są sporawe (nie wiem jakie mają rozmiary, bo wiele z nich miało urwane metki), a dwa, że marzy mi się zrobienie jakiejś uroczej sesji zdjęciowej jak Asia będzie jeszcze tycia tycia no i taka biedronkowa sesja myślę, że będzie fajną pamiątką.
madzikm76
wrrrrr zdjęcia!!!
wołam o zdjęcia
Super pomysł z tym kontem
To jak już zaszalejesz to dawaj fotki
Jutro zrobie. Obiecuje:-)
Wstawiłam pierwsze pranie!!!! Na pierwszy rzut poszły bodziaki więc prezentuję swoją kolekcję. Głównie rozmiar 56-62, ale cos z 68 też się pewnie znajdzie. A niektóre to nawet nie wiem jakie bo nie mają metek. Ale wybierałam ze strychu te najmniejsze.
body długi rękaw
Zobacz załącznik 608265
i krótki
Zobacz załącznik 608266
Chociaż jak tak teraz patrzę na te zdjęcia to jeszcze mi brakuje kilku bodziaków. Może się jeszcze gdzieś znajdą w innych reklamówkach.
Pozostałe części garderoby będę wam pokazywać przy okazji kolejnych prań.
Przygotowania widze pelna para
skończyłam sortować i układać garderobę Lusi, odebrałam kupioną na tablicy wanienkę i przewijak- Zostało tyle co nic.
W sumie skończyłam.
Zobacz załącznik 608372bardzo zmęczone dziecko- po pakowaniu torby do szpitala- odpowiedzialnie podawał
W sumie jeszcze muszę wygotować laktator i nakładki i kupić coś do kąpieli i gruszkę.
KONIEC
Super wyprawka dla Lusi I tyle macie ubranek - i ty i Marcia - mnie sie wydaje ze kupilam za malo, no ale jak juz na 100% potwierdzi sie po porodzie ze dziewczynka, to wtedy dokupie typowo dziewczynskie slicznosci, rozowe, wrzosowe, w kwiatuszki i sukienusie i rajstopki ...ehhhh....rozmarzylam sie:-)
A pomocnik super!!!! Widac ze praca wyczerpala biedaka i musial sie nawodnic
W sumie skończyłam.
KONIEC
A ja się cieszyłam, że mamy wózek i to krok do przodu w wyprawce ale jak zobaczyłam te zdjęcia to wpadłam w panikę, że ja nic nie mam !!!!
reklama
dagmar
a daj linka do wozka, to zobaczymy :-)
już nie wyswietla
No ale wczoraj a Pani pisała, że mogę dziś po niego przyjechać, bo nie ma już miejsca na niego.
Spiszemy umowę i jak przyjdzie mi kaska to zrobię jej przelew a wózeczek niech stoi u mnie.
Cóż rzecz- jadę pędem na 11tą
gmmm flanelka, lub prześcieradełko do wózka- są wszędzie
Pod buziola tetra.
Łomatko, ile ty tego masz!
E tam, to tylko 56
No wiesz, jakby się 3 Lusie urodziły albo coś
szczerze to z ubrań mam tylko to i to co na wieszaczkach.
Ja mam to szczęście, że dla jednych i drugich to będzie pierwsza wnuczka, a mój mąż to ukochany jedynak, więc nasze dziecko chyba będzie strasznie rozpieszczone.
super Pewnie będzie fajnie mieć takiego kochanego przez wszystkich bąbla
Zdjęcia większej liczby zakupionych ubranek i klamotów wrzucę innym razem, ale teraz pokażę mój ostatni nabytek, który kupiłam mimo, że zarzekałam się, że moja paka z allegro wystarczy: Cool Club, Komplet dziewczęcy, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
No cudeńko.
Jutro zrobie. Obiecuje:-)
Przygotowania widze pelna para
Super wyprawka dla Lusi I tyle macie ubranek - i ty i Marcia - mnie sie wydaje ze kupilam za malo, no ale jak juz na 100% potwierdzi sie po porodzie ze dziewczynka, to wtedy dokupie typowo dziewczynskie slicznosci, rozowe, wrzosowe, w kwiatuszki i sukienusie i rajstopki ...ehhhh....rozmarzylam sie:-)
A pomocnik super!!!! Widac ze praca wyczerpala biedaka i musial sie nawodnic
Śniło dziś że urodziłaś i pamiętam zdjęcie dużej, ślicznej dzidzi a pod spodem
"śpieszę donieść, że urodziłam. Dzidzia ma 55 cm 3450g i jest 100%...chłopcem"
A ja się cieszyłam, że mamy wózek i to krok do przodu w wyprawce ale jak zobaczyłam te zdjęcia to wpadłam w panikę, że ja nic nie mam !!!!
Ej ale mnie 18 marca kroją- zdążysz i ty
Podziel się: