reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Miałam być twarda i wytrzymać do 7 mca bez zakupów. Nie za bardzo mi się to udało :-) Kupiłam trójpak body bez rękawów za 10 zł na 56 cm (mała jestem, to raczej dużego dziecka nie urodzę) i komplecik 5-częściowy na większego maluszka, na 68 cm, bo był droższy i nie chciałam, żeby szybko z niego wyrósł. Potem ponad godzinę spędziłam na odpruwaniu metek i zaszywaniu z powrotem dziur po nich...

Goga właśnie kilka postów wcześniej pytałam o to samo ;-)
Chyba tak po 2-3 sztuki bodziaków i śpioszków na 56 kupię i może jeszcze 2 pajacyki, a tak to już chyba na 62.
Po za tym na pewno mam jakieś stare ciuszki i część z nich też się nada. Ale wiadomo nowe to nowe, a poza tym ta przyjemność kupowania :laugh2:
Córcia jak się urodziła to miała 54 cm i te najmniejsze to dosłownie ze 2 razy założyła i wyrosła :tak:

Ja chyba tak jak poprzednio po 2 sztuki max na 56 , aby mieć do szpitala, a tak wole wiecej na 62-68. Syn jak urodził sie to miał 56cm wiec akurat tylko w szpitalu zdążyłam mu założyć.

a ja kupuje od razu 62 i wieksze. jak bedzie ciut luznawe to nie zaszkodzi :) a tak to raz ubierze i koniec. A tego słonika - kombinezonik to chyba kupie od razu 68. Zeby mi do maja starczylo :D

moja kolezanka jak byla w ciazy kupila po 5 ubranek 52 i nie wykorzystala zadnego bo mly urodzil sie bardzo duzy i juz od razu wskoczyl w 60 :)a kilka cm to nie bedzie duza rozniaca i teraz ja chyba kupie juz tylko ok 60-62

reklama
Kurcze zazdroszcze Wam tych zakupow. Ja mialam nadzieje ze jak bedzie dziewczynka to troche poszaleje, ale skoro ma byc drugi chlopak to nie musze nic kupowac. Mam taka wyprawke po Tymku ze nawet on we wszystkich ciuchach nie chodzil. Pewnie kupie jakies ze dwie nowe rzeczy zeby mial cos swojego, nowego a nie po bracie. No i pewnie jakis kocyk dostanie swoj i reczniczek. A tak to zero potrzeb. Normalnie zanudze sie w tej ciazy. No trudno, bede tu zagladac i chociaz cieszyc oko waszymi zakupami.

Do góry