reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

A ja sie napalilam okropnie na ta mate, zadna inna mi sie tak nie podoba :) Myslicie ze to nienormalne zeby maluch jeszcze w brzuchu dostal ja w prezencie na Gwiazdke? ;)
Fisher Price, Rainforest K4562, mata edukacyjna - Mattel - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com

Miałam taką przy Kaju i sprawdziła się super :)
Co do gwiazdki, to ja też myślę nad jakąś grzechotką dla małego :)
wtedy kończę 2 trymestr i jakby coś to i tak już mały będzie miał szanse

reklama
Ja też tę matę miałam, bardzo fajna :) bo gra i ma światełka :)
ja póki co nie kupuję, bo duzo mam, może jak poznam płeć, a tak to bliżej terminu, ale tez nie na koniec, po gwiazdce będą wyprzedaże więc pewne wtedy :D

Dzieki dziewczyny :) Mam nadzieje ze mojemu malenstwu tez przypadnie do gustu, bo szczerze mowiac to jak na razie jedyna ktora mi sie spodobala, a wiadomo zadowolona matka = zadowolone dziecko ;)

L-oka oba ubranka sliczne :) Ale chyba to z zyrafa podoba mi sie bardziej :)

ja sie jeszczez zakupami wstrzymam, z tymi takimi duzymi to napewno do 2014 roku. A jak teraz na wizycie, teraz = 29.10 :) bedzie wszystko w porzadku to chce sobie kupic jakies ubranko dla Bobaska. Wypatrzylam sobie dwa uniwersalne, które się Wam bardziej podoba?

Pierwsze - zyrafka: Cool Club, Pajac, Fisher Price, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Drugie - słonik: Cool Club, Pajac, Fisher Price, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com

Ja kocham paski i żyrafy ale kapturki też kocham. Tylko słonikowy jakoś bardziej dla chłopca...chyba :-D:-D:-D

Widzę, że powoli zaczyna się zakupowe szaleństwo :-)
Mnie też już zaczyna korcić, ale na razie ograniczam się do oglądania.
Po pierwsze czekam aż będę wiedzieć kto siedzi w brzuszku. A po drugie dopiero jak będę wiedzieć ile czego mam to będę uzupełniać braki.
Na pewno wiem, że nie trzeba kupować za dużo, bo dzieciątko szybko rośnie i nie zdążymy wszystkiego założyć.
Tylko właśnie ile czego? W jakim rozmiarze? Czy kupowanie ciuszków w rozmiarze 56 ma sens czy lepiej od razu kupić na 62? Może doświadczone mamusie się wypowiedzą. Ja już zapomniałam ;-)

Znalazłam taką stronkę i nawet fajnie jest tu wszystko zebrane i wydaje się dość sensowne Szaleństwo pierwszych zakupów czyli wyprawka | Mamoholiczka

I jeszcze mam pytanie odnośnie baldachimu do łóżeczka, przyznam że trochę mnie korci, ale wydaje mi się zbędny i w dodatku obawiam się, że to kurzołap. A czy ma jakieś zastosowania w praktyce?

Fajny blog, ja właśnie takich informacji szukam, więc będę tam zaglądać.

A ja sie napalilam okropnie na ta mate, zadna inna mi sie tak nie podoba :) Myslicie ze to nienormalne zeby maluch jeszcze w brzuchu dostal ja w prezencie na Gwiazdke? ;)
Fisher Price, Rainforest K4562, mata edukacyjna - Mattel - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com

Moja przyjaciółka miała tę matę dla swojego maluszka i uwielbiał ją. Jest śliczna, do tego światełka i dźwięki bardzo fajne (takie jakby odgłosy dżungli)

ja sie jeszczez zakupami wstrzymam, z tymi takimi duzymi to napewno do 2014 roku. A jak teraz na wizycie, teraz = 29.10 :) bedzie wszystko w porzadku to chce sobie kupic jakies ubranko dla Bobaska. Wypatrzylam sobie dwa uniwersalne, które się Wam bardziej podoba?

Pierwsze - zyrafka: Cool Club, Pajac, Fisher Price, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Drugie - słonik: Cool Club, Pajac, Fisher Price, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com

Żyrafka jest prześliczna!! :D

Ja przyznam, że nie kupiłam jeszcze nic. Po ostatniej wizycie jednak, gdy lekarz potwierdził, że wszystko ok i że maluch rozwija się prawidłowo dostałam takiego powera, że trzymam się rękami i nogami, żeby nie zacząć robić zakupów. Postanowiłam sobie, że poczekam do następnej wizyty, wtedy już powinniśmy mieć potwierdzenie płci (na razie lekarz powiedział, że raczej dziewczynka :))

No właśnie drogie mamy ( zwłaszcza te z doświadczeniem), myślałyście może jaki kombinezonik będzie odpowiedni żeby przywieźć noworodka do domu? Bo wydaje mi się, że termin w jakim będziemy rodziły to czas, kiedy takie typowo zimowe kombinezony się nie sprawdzą, a poza tym wydanie 150zł na ciuszek który dziecko założy maksymalnie ze 3 razy jest bezsensowne. Czy ten, proponowany przez L-okę Cool Club, Pajac, Fisher Price, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com wystarczyłby?

Ja tak swoją drogą napiszę, że mam już całą szufladę ubranek dla Olusia :D Jakoś i bez usg wiedziałam że będzie chłoptaś :) I poza tym, moja mama i teściowa powoli też rozkręcają się z zakupami :D Ale na takie ostateczne szaleństwo czekamy do stycznia, bo wtedy zaczną się wyprzedaże <3
No i liczę na moją siostrę, która ma synka który będzie równo rok starszy od mojego :D u nich nie będzie raczej więcej dzieciorów, więc liczę że mnie hojnie obdaruje :)

reklama
No właśnie drogie mamy ( zwłaszcza te z doświadczeniem), myślałyście może jaki kombinezonik będzie odpowiedni żeby przywieźć noworodka do domu? Bo wydaje mi się, że termin w jakim będziemy rodziły to czas, kiedy takie typowo zimowe kombinezony się nie sprawdzą, a poza tym wydanie 150zł na ciuszek który dziecko założy maksymalnie ze 3 razy jest bezsensowne. Czy ten, proponowany przez L-okę Cool Club, Pajac, Fisher Price, rozmiar 62 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com wystarczyłby?

Jeśli włożysz go na śpioszki itp to wystarczy, jak będzie chłodny dzień przykryjesz kocykiem a jak ciepły- rozepniesz.

Do góry