reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Mnie to nie dziwi, bo mój starszy syn też nie był w ogóle bujany. Nie dlatego, że jesteśmy przeciwnikami bujania, tylko on po prostu tego nie potrzebował. W leżaczku w ogóle nie używaliśmy opcji bujania (ma blokadę), nigdy nie był bujany na rękach ani w wózku. A Adaś lubi bujanie :confused:. Ale nie usypiam go bujając na rękach, najwyżej go noszę jak nie może zasnąć. A przed chwilą zasnął sam w łóżeczku i to jeszcze z kupą w pampersie ;-).

nasz mały po spacerze śpi od 12 teraz w wózku po spacerze i to zawsze się sprawdza, jak nie może zasnąć bierzemy wózek spacer i odrazu śpi więc jednak jakieś bujanie hehe jest :)

reklama
Moj Nikoletti jest taki cwaniak, ze jak jest na rekach to trzeba chodzic bo jak sie usiadzie to jedno oko otwiera i marszczy czolo, ze to nie to. Nie wszystkie dzieki tak łatwo nauczyc zasypiania wl ozeczku , moj nie lubi sam zasypiac woli sie przytulic i ja jakos nie lubie miec go daleko. Czasami moj Ł go przenosi do koszyczka to pospi tam max do 4 potem juz nie chce..
czy wasze dzieci w nocy tez tak maja jak Niki nakarmie go przewine a on z godzine nie moze usnac...ja oczy jak zapałki predzej niz on zasypiam :p

dlatego ja nie przewijam w nocy. no chyba ze sie zamoczy albo slysze, ze zrobi kupe.
Generalnie jednego pampersa ma od 20-21 do 6-7 rano.
Tak to bym musiala chyba w ogole nie spac, skoro moj Mistrz budzi sie co 1,5 h :-D

dlatego ja nie przewijam w nocy. no chyba ze sie zamoczy albo slysze, ze zrobi kupe.
Generalnie jednego pampersa ma od 20-21 do 6-7 rano.
Tak to bym musiala chyba w ogole nie spac, skoro moj Mistrz budzi sie co 1,5 h :-D

Ty musisz być naprawdę dzielna, co 1,5 h wstawać, ledwo zamknie się oczy a już powtórka z rozrywki , eh ale to już pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale zobaczysz pewnego dnia jak ci przyśnie na dłużej w jakim będziesz szoku :)

Yra raz juz bylam w szoku :-D
ktoregos dnia po kapieli usnal o 22 i obudzil sie o 2. Jak ja sie wtedy poderwalam... szok, na rowne nogi. :-D

haha wiem o co chodzi, jak mały zawsze się budził co 3 godzinki i pewnej nocy budzę się na zegarek patrzę która godzina odrazu do niego leciałam i wybudzałam do karmienia, ale się wtedy przestraszyłam,

Zobacz załącznik 247009

pisalam wam o tej macie edukacyjnej, my mamy wlasnie taki stojak interaktywny z fisher price, malemu on spiewa i gra, swieci sie nosek a gdy kopnie z tylu pilke to glowa sie rusza i znowu zaczyna spiewac, zwisaja tez grzechotki a potem w te nozki wklada sie pilki ktore wylatuja itp. fajna zabawka jak narazie maly najbardziej jest zainteresowany swiecacym nosem i odglosami :)

Zobacz załącznik 247009

pisalam wam o tej macie edukacyjnej, my mamy wlasnie taki stojak interaktywny z fisher price, malemu on spiewa i gra, swieci sie nosek a gdy kopnie z tylu pilke to glowa sie rusza i znowu zaczyna spiewac, zwisaja tez grzechotki a potem w te nozki wklada sie pilki ktore wylatuja itp. fajna zabawka jak narazie maly najbardziej jest zainteresowany swiecacym nosem i odglosami :)

Fajna zabawka, ma dużo atrakcji. Ja już nie mogę się doczekać kiedy Marcel będzie już chwytał zabawki, wtedy dopiero będzie miał frajdę.Moja kumpela mówiła że też się nie mogła doczekać a teraz nie raz dostanie zabawką w głowę:-D Ja to muszę się opamiętać bo teraz to jest tyle fajnych zabawek że kupiłabym Marcelkowi wszystkie ale zachowam reztki rozsądku :-D żeby go nie rozpuścić. Na chrzest dostał matę Fisher Price:
FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST KARUZELA ! (1027972787) - Aukcje internetowe Allegro
jest bardzo fajna, ma wiele fajnych zabawek i dodatkowo można jeszcze kilka dowiesić. Gra i migają kolorowe światełka. Mały najbardziej lubi motylki i małpkę do której śmieje się w głos i gada po swojemu:-):-)Słodki widok.Myślę jednak że mata najbardziej zda swój egzamin jak mały zacznie chwytać zabawki rączkami.:tak:

reklama
Ja w końcu też kupiłam tą matę Rainforest:tak:, ale jeszcze nie przyszła. Sprzedawca ma napisane, że dostawa do 11 dni roboczych.

Do góry