reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
tak w oogle to te od 3kg spokojnie powinny byc dobre - Jas mial 3200 i pieluchy Pampers 2 i nie byly za duze :tak:
Mysle ze wiekszosc dzieci donosoznych bedzie miala wlasnie ponad 3kg i z "dwojkami" mozna startowac, albo tak jak ja teraz - kupic jedna paczke "1" a potem "2" :tak::tak::tak:

Mój Dawidek miał całą główkę włosów, ale się mu wytarły, wypadły, po bokach i z tyłu, tam gdzie główka obcierała się o pościel :)
Zobacz załącznik 199318
Zobacz załącznik 199319
Na zdjęciach widać różnicę, gdzie ma całą główkę włosów, a później tylko na czubku :-D
Słodziaczek!!!

Jeśli dobrze pamietam, to w jakiejś dzieciowej gazecie czytałam, że włoski u maluszka, to na początku myje się normalnie mydełkiem lub żelem, a szamponem dopiero po 1 miesiącu. Zreszta, te pierwsze włoski i tak się o prześcieradełko wytrą;-):tak:

Co do Oilatum, to ja nie kupuję. Też o nim myślałam, bo w końcu takie polecane, ale koleżanka, która ma 8 miesięczne bliźniaczki mi odradziła. Powiedziała, że dopóki dziecko nie ma problemów skórnych, to nie ma sensu, ponieważ tam w skladzie jest parafina, która tak jakby uzależnia skórkę od natluszczania i potem, to już trzeba coraz częściej i coraz droższe kosmetyki stosować, a dziecko po takiej kąpieli, to jak wysmarowane masłem wygląda. Jeżeli już emolient, to podobno Emolium, o którym któraś z Was pisała, podobno lepszy, z tym że to dopiero po 1 miesiącu. My narazie kupiliśmy zwykły żel do cialka i włosków Hippa, zobaczymy co wyjdzie w praniu.;-)
No własnie ja mam takie doświadczenia z oulatum- parafina nie pomagała tylko zaszkodziła. Emolium się sprawdził ale troszkę później! Każda dzidzia ma inna skórkę i co innego jej przypasuje! Ja próbowałam wielu marek i całkiem odpadły kosmetyki Johnsona szczególnie oliwki .

Dzięki za odpowiedź.Zastanawiam się jeszcze tylko czy na pierwsze 2 tygodnie nie kupować pieluch 1...bo maluszek chyba za mały jest na te od 3kg?Do szpitala kupiłam 26pieluch od 2kg,są malutkie:tak:Z tym,że drogo wychodzą te najmniejsze firmowe.Ja kupiłam z rossmana i jeden minus to zapięcia na perforowaną taśmę.Z tym,że jak nie ubrudzę to się mocno trzyma.Doszłam do wniosku,że bez sensu inwestować w drogie pieluchy na początku gdy maluch na rzadko robi,bo może się okazać,że pieluchy będą na tyle często zmieniane,że nie sprawdzę wielogodzinnej chłonności...:dry:
Hym każdy ma swoje zdanie....ja kupiłam 1 paczkę pampersów "1" i już dwupak "2" skórka maluszka jest strasznie delikatna i można jej zaszkodzić nieodpowiednimi pieluchami. Luśka słabo znosiła na początku Huggiesy , natomiast później musiałam odstawić Pampersy bo miały wkładkę aloesową która podrażniała skórkę!!

ccaroline - słodka czuprynka, jeju takie włoski są boskie!!!!

A ja kupiłam Pampersy "1", przy Olku strasznie mi przeciakały - chyba miał bardzo frywolnego siuroczka :-D teraz ma być dziewczynka więc pewnie plecki będą mokre.

co do ciemieniuchy to moja się przerodziła w AZS... ehh i nawet olejuszka nie pomogła, wrecz podrażniła... :baffled: ale to była wyjątka sytuacja...

ja już mam wsio kupione :tak: już mi ciężko autem jeździć więc niech se te rzeczy leżą w domku.

A patrzyłam na te butelki LOVI i powiem wam trochę są dziwne.... są fajne bo mają szeroki wybór (butelka samosteryz., but. z łyżeczką, niekapki) ale za każdym razem trzeba kupić nową butelkę.... :dry: wole se kupić chyba Avent i tylko dokupywać zakrętki....

Ależ nakupowałyście jak mnie nie było :-)

z 5-10-15 to ja chodzę za takim cieniutkim kombinezono-śpiworkiem już dawno. Podoba mi się i chciałabym go kupić ale nie wiem czy jest sens? Mam kombinezon taki na wyjście i na pierwsze spacery a potem już cieplutko będzie...
5u1701_326.jpg

a gdzies Ty byla jak Cie nie bylo? :-)

A propo koszul to właśnie muszę sobie jeszcze kupić bo resztę rzeczy dla siebie chyba mam wrazie co M będzie dowoził. Koszul planuje kupić szt. 2 mam nadzieje że starczy.

Ależ nakupowałyście jak mnie nie było :-)

z 5-10-15 to ja chodzę za takim cieniutkim kombinezono-śpiworkiem już dawno. Podoba mi się i chciałabym go kupić ale nie wiem czy jest sens? Mam kombinezon taki na wyjście i na pierwsze spacery a potem już cieplutko będzie...
5u1701_326.jpg

Praktyczny i myślę że się przyda bo nie jest straszliwie gruby- w 5-10-15 teraz promo jest na nie i kosztuję 29.90!!!

reklama
Do góry