reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
tak w oogle to te od 3kg spokojnie powinny byc dobre - Jas mial 3200 i pieluchy Pampers 2 i nie byly za duze :tak:
Mysle ze wiekszosc dzieci donosoznych bedzie miala wlasnie ponad 3kg i z "dwojkami" mozna startowac, albo tak jak ja teraz - kupic jedna paczke "1" a potem "2" :tak::tak::tak:

Mój Dawidek miał całą główkę włosów, ale się mu wytarły, wypadły, po bokach i z tyłu, tam gdzie główka obcierała się o pościel :)
Zobacz załącznik 199318
Zobacz załącznik 199319
Na zdjęciach widać różnicę, gdzie ma całą główkę włosów, a później tylko na czubku :-D
Słodziaczek!!!

Jeśli dobrze pamietam, to w jakiejś dzieciowej gazecie czytałam, że włoski u maluszka, to na początku myje się normalnie mydełkiem lub żelem, a szamponem dopiero po 1 miesiącu. Zreszta, te pierwsze włoski i tak się o prześcieradełko wytrą;-):tak:

Co do Oilatum, to ja nie kupuję. Też o nim myślałam, bo w końcu takie polecane, ale koleżanka, która ma 8 miesięczne bliźniaczki mi odradziła. Powiedziała, że dopóki dziecko nie ma problemów skórnych, to nie ma sensu, ponieważ tam w skladzie jest parafina, która tak jakby uzależnia skórkę od natluszczania i potem, to już trzeba coraz częściej i coraz droższe kosmetyki stosować, a dziecko po takiej kąpieli, to jak wysmarowane masłem wygląda. Jeżeli już emolient, to podobno Emolium, o którym któraś z Was pisała, podobno lepszy, z tym że to dopiero po 1 miesiącu. My narazie kupiliśmy zwykły żel do cialka i włosków Hippa, zobaczymy co wyjdzie w praniu.;-)
No własnie ja mam takie doświadczenia z oulatum- parafina nie pomagała tylko zaszkodziła. Emolium się sprawdził ale troszkę później! Każda dzidzia ma inna skórkę i co innego jej przypasuje! Ja próbowałam wielu marek i całkiem odpadły kosmetyki Johnsona szczególnie oliwki .

Dzięki za odpowiedź.Zastanawiam się jeszcze tylko czy na pierwsze 2 tygodnie nie kupować pieluch 1...bo maluszek chyba za mały jest na te od 3kg?Do szpitala kupiłam 26pieluch od 2kg,są malutkie:tak:Z tym,że drogo wychodzą te najmniejsze firmowe.Ja kupiłam z rossmana i jeden minus to zapięcia na perforowaną taśmę.Z tym,że jak nie ubrudzę to się mocno trzyma.Doszłam do wniosku,że bez sensu inwestować w drogie pieluchy na początku gdy maluch na rzadko robi,bo może się okazać,że pieluchy będą na tyle często zmieniane,że nie sprawdzę wielogodzinnej chłonności...:dry:
Hym każdy ma swoje zdanie....ja kupiłam 1 paczkę pampersów "1" i już dwupak "2" skórka maluszka jest strasznie delikatna i można jej zaszkodzić nieodpowiednimi pieluchami. Luśka słabo znosiła na początku Huggiesy , natomiast później musiałam odstawić Pampersy bo miały wkładkę aloesową która podrażniała skórkę!!

ccaroline - słodka czuprynka, jeju takie włoski są boskie!!!!

A ja kupiłam Pampersy "1", przy Olku strasznie mi przeciakały - chyba miał bardzo frywolnego siuroczka :-D teraz ma być dziewczynka więc pewnie plecki będą mokre.

co do ciemieniuchy to moja się przerodziła w AZS... ehh i nawet olejuszka nie pomogła, wrecz podrażniła... :baffled: ale to była wyjątka sytuacja...

ja już mam wsio kupione :tak: już mi ciężko autem jeździć więc niech se te rzeczy leżą w domku.

A patrzyłam na te butelki LOVI i powiem wam trochę są dziwne.... są fajne bo mają szeroki wybór (butelka samosteryz., but. z łyżeczką, niekapki) ale za każdym razem trzeba kupić nową butelkę.... :dry: wole se kupić chyba Avent i tylko dokupywać zakrętki....

Ależ nakupowałyście jak mnie nie było :-)

z 5-10-15 to ja chodzę za takim cieniutkim kombinezono-śpiworkiem już dawno. Podoba mi się i chciałabym go kupić ale nie wiem czy jest sens? Mam kombinezon taki na wyjście i na pierwsze spacery a potem już cieplutko będzie...
5u1701_326.jpg

a gdzies Ty byla jak Cie nie bylo? :-)

A propo koszul to właśnie muszę sobie jeszcze kupić bo resztę rzeczy dla siebie chyba mam wrazie co M będzie dowoził. Koszul planuje kupić szt. 2 mam nadzieje że starczy.

Ależ nakupowałyście jak mnie nie było :-)

z 5-10-15 to ja chodzę za takim cieniutkim kombinezono-śpiworkiem już dawno. Podoba mi się i chciałabym go kupić ale nie wiem czy jest sens? Mam kombinezon taki na wyjście i na pierwsze spacery a potem już cieplutko będzie...
5u1701_326.jpg

Praktyczny i myślę że się przyda bo nie jest straszliwie gruby- w 5-10-15 teraz promo jest na nie i kosztuję 29.90!!!

reklama
Do góry