reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Oj zakupy pełna parą :) Ja tez dzisiaj troche nakupowałam więc już pare rzeczy tylko zostało. Mam najwiekszy problem z posciela do łózka bo ogolnie to mi sie nic nie podoba :-( Pewnie kupie jeden komplet z wypełnieniami a na zmianę to uszyję bo z materiałami ładnymi nie ma problemu.

ewcia30 to ja z tymi bluzami z kapturem :tak: ale oczywiscie nie na noworodka hehe Przeciez toto śpi ciagle wiec jaki to ma sens? Jak zacznie siedziec to co innego :-)

dzieki dziewczyny za info o tesco- wprawdzie juz prawie wszystko mam ale jak cos bedzie w dobrych cenach to kupie na zapas- przecież jesć nie woła.

Mysle ze napewno Ci starcza na dlugo a jezeli zamierzasz karmic piersia to juz wogole...ja kupuje tylko duza i mala wkonu to najczesciej sie smoczki zmienia a butelka na kilka miesiecy starczy jedna wiec napewno Ci starczy :) no i ja mam zamiar karmic piersia wiec burelki na wszelki wypadek :)
ja też na wszelki wypadek, tyle, że u mnie doświadczenie z dziećmi własnymi zerowe, dlatego wolę dopytać:) Kupiłam zestaw aventu startowy, a jedną butelkę dostałam u gina.

Oj zakupy pełna parą :) Ja tez dzisiaj troche nakupowałam więc już pare rzeczy tylko zostało. Mam najwiekszy problem z posciela do łózka bo ogolnie to mi sie nic nie podoba :-( Pewnie kupie jeden komplet z wypełnieniami a na zmianę to uszyję bo z materiałami ładnymi nie ma problemu.

ewcia30 to ja z tymi bluzami z kapturem :tak: ale oczywiscie nie na noworodka hehe Przeciez toto śpi ciagle wiec jaki to ma sens? Jak zacznie siedziec to co innego :-)

dzieki dziewczyny za info o tesco- wprawdzie juz prawie wszystko mam ale jak cos bedzie w dobrych cenach to kupie na zapas- przecież jesć nie woła.
ja mam to samo Koza, niby wszystko już mam, ale zawsze coś się przyda, a jeszcze jak w promocji to już mnie tam mają:) wkleiłam linka do tej gazetki to możesz sobie ściągnąć, ale wchodzi tylko z pdf (przynajmniej u mnie).

Hot milk ładne ale co z tego jesli bez fiszbin? jak stanik dobrze dobrany (nie za mała miseczka, szersze fiszbiny) to zatory nie groźne a podtrzymanie o niebo lepsze.
Ja uważam że bezfiszbinowce nawet do spania sie nie nadają.
Tez mam teraz dylematy stanikowe- sensowne rozmiarówki maja tylko brytyjskie firmy. tez ogladałam melisse ale one wszystkie koronkowe sa a ja chcę gładki bo pod bluzka sie nie odznacza.
Pewnie skonczy sie na tym, że kupię panasza gładkiego i przerobie na karmnik :-)
Blueberry77 ładny i co najważniejsze z przyjemnego materiału ale u mnie i tak sie nie sprawdzi :no: mam za blisko cyce i tylko plandże wchodza w grę bo przy balkonetkach albo nie daj boże full cup'ach foszbiny na mostku zawsze za szeroko. Zastanawiam się nam tango plunge.
Znalazłam jeszcze anita5068- wyglada sensownie tylko ta rozmiarówka :baffled:

To fakt, bez fiszbin, cyce będą robiły co bedą chciały w staniku:baffled::baffled:
koza oglądałam kiedyś jak zrobić karmnik ze zwykłego stanika i też sie nad tym zastanawiałam, ale nie mam na razie dpowiedniego do przeróbki.

To fakt, bez fiszbin, cyce będą robiły co bedą chciały w staniku:baffled::baffled:
koza oglądałam kiedyś jak zrobić karmnik ze zwykłego stanika i też sie nad tym zastanawiałam, ale nie mam na razie dpowiedniego do przeróbki.
No nie jest to trudne ale ja tez własnie poluje na coś z czego karmnik bedzie ok i na mnie pasował. Bo na co dzień noszę głownie inferno itp więc na karmnik sie toto nie nadaje :-D a żadnego miękkiego plandża nie posiadam więc czas sie zaopatrzyć. Tylko tez mam dylematy rozmiarowe- kusi mnie żeby miseczkę wieksza wziąc a obwód mniejszy (bo przecie po porodzie żebra wróca do normy) ale nie chce przedobrzyć. Z drugiej strony trzeba by i tak ze 3 kupic wiec jeden mozna wiekszy... sama nie wiem. Pewnie kupie jeden co by do szpitala miec a jak bedzie mleko (fuj!) to kupię nastepne jak juz bedzie wiadomo jaki rozmiar.

Hahaha mleko- fuj :-D:-D:-D:-D

Ja myślę o tym jeszcze ,że piersi cierpią bardzo na początku więc musi to być miękki wygodny stanik.
Dlatego właśnie takie to trudne ehhh :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry