reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Nie wiem czy tu już było na ten temat, ale mimo wszystko zapytam :)

Otóż
Muszę kupić Adasiowi fotelik do samochodu i nie mam pojęcia jaki wybrać. Poczytałam w internecie to i owo, ale chciałabym posłuchac Waszych rad.

Dziecko moje jeszcze dobrze nie siedzi, a ten pierwszy fotelik juz za mały. Tydzień przed świętami jadę do teściowej i koniecznie musze mieć do tej pory fotelik.

reklama
Nie wiem czy tu już było na ten temat, ale mimo wszystko zapytam :)

Otóż
Muszę kupić Adasiowi fotelik do samochodu i nie mam pojęcia jaki wybrać. Poczytałam w internecie to i owo, ale chciałabym posłuchac Waszych rad.

Dziecko moje jeszcze dobrze nie siedzi, a ten pierwszy fotelik juz za mały. Tydzień przed świętami jadę do teściowej i koniecznie musze mieć do tej pory fotelik.

Ja mam espiro Ola nie siedziałam sama a już ją woziłam jest od 0do 25 kg . Ola jeździ w nim od września .
No i cena jest dobra .
Fotelik OPTIMA 0-25kg BABY DESIGN Espiro - GRATISY (1327598919) - Aukcje internetowe Allegro

Monika daj znać jak już posprawdzasz, bo też mnie ten fotelik zaciekawił.

Póki co zdecydowałam się na taki:
NEW!! Fotelik Samochodowy Kiddy Energy Pro !! (1346398517) - Aukcje internetowe Allegro
ale zgodnie z radami dziewczyn pojadę wcześniej Lenę do niego zamontować;-)

masz tu link, ten fotelik bardzo dobrze wypada w testach zderzeniowych...w sensie ten który wybrałas :)
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe kiddy energy pro :: sortowanie wg kryterium grupa

A tego z linku aniam nie mogę znaleźć. może go nie testowali w 2010

Ostatnia edycja:
my jak kupowaliśmy wózek espiro vector to chciałam z tej samej firmy kupić fotelik ale sprzedawca nam odradził bo espiro nie mają crash testów więc nie wzieliśmy. My chyba zdecydujemy się na maxi cosi priori eSklep FARTLANDIA

masz tu link, ten fotelik bardzo dobrze wypada w testach zderzeniowych...w sensie ten który wybrałas :)
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe kiddy energy pro :: sortowanie wg kryterium grupa

A tego z linku aniam nie mogę znaleźć. może go nie testowali w 2010
No właśnie też patrzyłam na szybko i nic nie znalazłam na temat polecanego przez aniam fotelika:-( a że ten Kiddy ma najwyższe noty to już od dawna wiem i dlatego jest naszym faworytem;-)

reklama
U nas powoli gorzej z kaską, a też zdecydowaliśmy się na maxi cosi priori, ale kupię używkę na allegro. Espiro ma mnóstwo moich znajomych i też tę opcję brałam pod uwagę

e.salamandra akurat fotelika to Ci nie polecam używanego z allegro kupować. Nigdy nie masz pewności, czy nie jest po wypadku, jak z samochodem. A fotelik po wypadku jest do wymiany. Wiem, że to szansa 1 na 100, ale po co ryzykować. Może ktoś z Twoich znajomych ma i chętnie się pozbędzie?

Do góry