reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Jak to jest z tym Tomkiem. Chcę kupić jakiś pociąg pod choinkę Leonowi (tzn prezent od teściów). Pociągiem może się chwilę bawić, a później schowam. I te tory można dokupić w każdej chwili. Spotkałam się z Tomkiem z Fisher Prica i Mega Bloks. Czy one są kompatybilne?
Czy ciuchcia może z Mega Bloks jeździć po torach z FP? Czy po prostu Mega Bloks to tylko klocki i sobie odpuścić i zacząć
kolekcje z FP?

Czy któraś ciuchcia ma swój napęd?
Teraz odkryłam, że jeszcze Mattel ma też Tomka :baffled: To już nie wiem od czego zacząć

Ostatnia edycja:
reklama
Maonka, Borys ma FP serię TRACKMASTER. Kolejki są na baterię, tory możesz kupować w zestawach, albo sukcesywnie dokupywać i składać. Z kolejkami jest podobnie można kupić w zestawie z torami i innymi peirdołkami a można osobno. Ja na początku kupiłam dwa zestawy, pierwszy mniejszy i drugi już duży. Później z okazji jakiegoś jego święta dostawał, czy to pociąg, którego nie miał czy jakieś wagoniki.Co do Mega Bloks te kolei są o wiele mniejsze niż kolejki Trackmaster no i nie jeżdżą same, także na pewno nie są kompatybilne. Jest jeszcza jakaś seria Tomka na magnesy no i Tommy ma też serię "Tomka" i nawet podobno te tory z Tommy są kompatybilne z Trackmaster ale nie sprawdzałam.

FP też ma dwie kolejki ma taką

FISHER TOMEK I PRZYJACIELE KRÓL TORÓW + TORY CCH42 (3705120580) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a sa i takie

Tomek i Przyjaciele - Domkowo R9113 Fisher Price (3690580146) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

te drugie są na magnes i są metalowe .
pasują do stacyjkowa też .
My mamy pudło tych drugich .

W mega bloksy bym się nie bawiła , bo tam jeszcze sam pociąg można rozłożyć na czynniki pierwsze i leon może Ci to zapakować do buzi . ew. pogubić .

Aniez - u mnie program programem , ale z ręki też idzie zmienić . Można sobie obniżyć temp . ew zwiększyć wirowanie itp .

pralkę też mam wiekową i też ręcznie ustawiam heheheh. Dlatego aniez kochana czyli, na te firany (poeksperymentuje a co :-)) mam ustawić 30 stopni, program wełna i nie więcej niż 400 obr.?

Maonka- ja mam serię FP z metalowymi pociągami na magnesy. Domkowo czy żurawia część wagoników i dodatkowe tory kupiłam onegdaj tu:
Kolejka Fisher-Price Take-n-Play - Kolejki - Str. 2 - Sklep KrainaZabawy.pl

a część tu:
Kolejka Take n Play - Take Along - Gry Lego, Hasbro, Fisher Price, Little Tikes, Smoby, Tory Carrera, Wowwee, Schleich - sklep z zabawkami - CzasZabawy.pl

Oba sklepy są OK, robiłam u nich wiele zakupów zabawkowych właśnie.

Wronka- ja prałam na 40 z opcją wirowania 400, mam nadzieję, że nic się nie zbiegnie :-) ale brak prasowania mi się podoba :-p
Żeby nie było niedomówień ja mam tego rodzaju firanki:

Firana woalowa Ann ecru z haftem na metry wys.max 285cm - Dekoria

Ten sklep też mogę polecić.

Aniam- pytałaś o rzymską, ja mam w kuchni, ale jakoś za nią nie przepadam, dla mnie siedlisko kurzu, ale jakoś onegdaj nie pomyślałam to tym aspekcie ;-) będę zmieniać przy okazji remontu i wrzucę sobie rolety na prowadnicach z podgumowaną tkaniną, bo ja okna zasłaniam tylko w lecie, jak mi lampi :-)

Tu też sobie możesz je zamówić i kiedyś oni nawet próbki materiałów (do iluś tam wzorów) przysyłali:

Rolety Rzymskie

W mojej pralce też oczywiście można ręcznie wszystko pozmieniać, ale dla mnie program wełna to wełna, nie wnikałam i mam. Tak czy inaczej w 40 stopniach zbiec się nie powinny. Zadzwoniłam do tej hurtowni materiałów, w sobotę mam im te firany zawieźć i będą u producenta reklamować. Może chociaż część kasy odzyskam.

Aniez fajne cudo widziałam w praktikerze . Można mieć ustawione albo dośc zaciemnione rolety , albo takie z prześwitującymi paskami . Także są dwa rodzaje zaciemnienia w zależności jak ustawisz . ja chcę takie cudo do pokoju . Z podgumowaną trzeba uważać o tyle, że u znajomej capiła po nagrzaniu .
Pewnie gównianą kupiła .

maonka chcesz w końcu te większe , czy metalowe z magnesami . Bo pokazałaś obie kombinacje .

reklama
aniam te, które opisujesz to się nazywają rolety dzień-noc. Kiedyś jak montowaliśmy rolety jeszcze mieszkając u teściów to też mi się one podobały, ale ostatecznie zdecydowałam się na klasykę.

Do góry