reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

hej:-)

chciałm powiedzieć, iz dzisiaj poszalałam:-). kupiłam dla siebie 2 pary spodni ciążowych- w h&m była wyprzedaż. od października chce wrócić do pracy, więc spodenki takie raczej eleganckie:) do tego kilka apaszek - bo w promocji były. no i troszke pciochów i innych ubranek dla bąbla. u nas jest fajny sklep z używanymi rzeczami - ubrania jak nowe. troche mam wyrzuty sumienia, no ale w końcu urodziny ma sie raz w roku:-D (oby mój mąż myslał podobnie;-))

reklama
Masz urodziny i się nie pochwaliłaś???????????
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Bąbelka!! Rośnij duża;-)
Mąż pewnie w obecnym stanie przymknie oko i o szaleństwie szybko zapomni:tak:
Fajnie, że zakupy udane!! A gdzie ten sklep, mam całkiem blisko do Legnicy i uwielbiam zakupy, więc może wpadnę;-)

a dziekuje za rzyczenia :) staram sie rosnąc, ale poki co tylko chudne:) no z tym ze dzisiaj mama ze smakołykami przyjedzie to może sie uda coś nadrobić. a sklep jest naprzeciwko sądu - dzisiaj mi pani powiedziała ze muszę przyjśc w poniedziałek bo zmieniaja asortyment na jesienno zimowy. moje dzisiejsze skarby to bardziej wiosna lato:) warto tez dodac, że maja tam ubranka dla duzych ludków też i w tym zara, h&m, etc. a dla bąbelków to hema, next, cheeroke - przynajmniej te, które ja nabyłam.
w poniedziałek może byc już sezon na kurteczki i kombinezony, a to niestety jest spory wydatek w zwykłym sklepie. ogladałam przesliczna kurteczke ala futerko bielusienkie z błyszczącom nitką w kaphhal za jedyne 99 pln....:crazy:.. a materiału na tym tyle, co na dwóch rekawiczkach:)

a swoją drogą to powiem Ci ze pracowąłm w jeleniej górze, mieszkałam blisko jeleniej, no a teraz mąż mnie tutaj przytargał za sobą:) - taki nostalgiczny wątek lokalny:-)

Dagsila serdeczne gratulacje! duzo zdrowka i samego szczescia, wszystkiego naj naj!! i zeby dzidzia zdrowo rosla!:-) a co do spodni z h&m to tez sobie kupilam, bardzo wygodne, super leza a i u nas wysprzedaz to tanio dalam. moja rodzina mieszka kolo legnicy i tam tez bede za 2 tygodnie, wiesz moze cos na temat tej prawatnej poradni Femina w lubiniu? bo ja wlasnie tam sobie zrobilam wizyte na usg genetyczne, czy w legnicy tez mozna gdzies zrobic (chodzi tylko o to zeby gin mial dobry sprzet)?

Femina ma bardzo dobra opinię i wiem, że sporo moich koleżanek tam na USG jeździło. Sama też zamierzam:tak:
A co do Jeleniej to Mój tez mnie tu przyciągnął:-D Ach, Ci faceci;-)

o to super, mi tez ta femine polecila moja znajoma co tam rodzila, jak wroce to opisze wszystko jak tam bylo, ale to dopiero za 2 tygodnie...kurde tyle czekac trzeba...

Moja Ola jeździła w wózku Bartatina Classic, dla mnie rewelacja, razem ze spacerówką ok 900 zł, w tej chwili służy już trzeciemu dziecku, dużo miejsca w gondoli, pojemny kosz na zakupy, super się prowadzi.

Dagsila serdeczne gratulacje! duzo zdrowka i samego szczescia, wszystkiego naj naj!! i zeby dzidzia zdrowo rosla!:-) a co do spodni z h&m to tez sobie kupilam, bardzo wygodne, super leza a i u nas wysprzedaz to tanio dalam. moja rodzina mieszka kolo legnicy i tam tez bede za 2 tygodnie, wiesz moze cos na temat tej prawatnej poradni Femina w lubiniu? bo ja wlasnie tam sobie zrobilam wizyte na usg genetyczne, czy w legnicy tez mozna gdzies zrobic (chodzi tylko o to zeby gin mial dobry sprzet)?

Dziękuję za życzenia:)
jeżeli chodzi o Femine, to jest wiele opinii.. ja znam w większości te złe: że lekarze niezbyt mili, że często poświęcaja bardzo mało czasu pacjentkom. z tym że co kobieta to inna opinia, dlatego samemu trzeba sie przekonać. (ja jednak tam nie zawitałam jeszcze)a co do rodzenia w Feminie, to też jest różnie. ja postanowiłam, że dzidziuś przyjdzie na świat w legnickim szpitalu- choć ten nie cieszy sie zbyt miła opinią ze względu na pielęgniarki i ogolna opieką nad rodzącą. szpital posiada oddział dla noworodków, odpowiedni sprzęt i wszytko co jest potrzebne w razie "w", femina tego nie ma. dlatego wychodze z założenia ze ja jakos sobie poradzę, a zdrowie i bezpieczeństwo dziecka to dla mnie podstawa.
sama chodzę do prywatnego gabinetu, bo niestety nie wierzę w NFZ i łaske że ktoś zechce mnie przyjąć, zbadać, a o usg to już w ogole mogłabym pomarzyć.
a z tego co wiem, to bardzo dużo kobiet chwali sobie szpital w lubinie. moja koleżanka z pracy tam rodziła i była bardzo zadowolona z opieki, atmosfery itd.

na szczęscie mamy jeszcze trochę czasu i może akcja "rodzic po ludzku" zacznie nabierać wyraźniejszych form:-)

ściskam cieplutko

reklama
Do góry