reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
też zamierzam kupić cały zestaw Tommee ( razem z wyparzaczem , bo położna może się czepiać ,że nie mam) a że młody na dzień dobry dostanie butlę to potrzebny mi będzie duży zestaw. Czekam z wszystkim zakupami do początku stycznia kiedy zaczną się moje ukochane SALE :-D:-D
Ja wybrałam ten zestaw

Tommee Tippee Closer to Nature Essentials Set : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
super ten zestaw, ja tez kupuje wszystko od tommee tippee, dziewczyny tutaj na formu juz wczesniej sie duzo o tym wypowiadaly i dlatego zdecydowalam sie tez na ta firme, ale butelki pokupowalam tylko po jednej z kazdego rozmiaru, bo nie wiem wlasnie jak to z tym karmieniem bedzie, jesli bede miala pokarm to bede karmila a jesli nie to potrzebuje butelki..
dziewczyny ile tych butelek kupic jak na poczatek??

A nie lepiej otulaczek ?
MOTHERHOOD ------- OTULACZEK ROŻEK ANTYKOLKOWY (829019110) - Aukcje internetowe Allegro
ja kupie to bo mi się rożek wogóle nie przydał ale co kto lubi
no super ten otulaczek! tez go kupie, nie wiedzialam ze cos takiego jest - jak dobrze ze to forum istnieje!:tak: ja w sumie nie wiem po co mi rozek czy otulaczek ale ja kupuje wszystko;-)

a dzisiaj dzwoniła pani ze sklepu i juz mamy wózio do odebrania:-):-):-):-)
zrob potem zdjecie i tu wklej a my bedziemy chwalic:-)

sliczne to lozeczko

Otulaczek śliczny i na pewno bardzo wygodny. Trochę mnie tylko rozbawiły jego właściwości antykolkowe.
Butelki myślę, że na początek wystarczą max dwie. Zawsze można dokupić

Ale za to przyjdzie 4 latka i zacznie jeczec,że chce spodniczkę a nie spodnie, albo,że ta bluzka nie pasuje:tak::-D, albo te buty a nie tamte..itd, itp:wściekła/y::-D
haha juz sie doczekac nie moge takich problemow:-) od razu powiem: to dawaj mala jedziemy na zakupy! moze w koncu znajdzie sie dobra kumpela na lazenie ze mna po sklepach:-D

ja w sumie nie wiem po co mi rozek czy otulaczek ale ja kupuje wszystko;-)
hahaha, usmialam sie z tego tekstu :-D:-D:-D

Tak, ja tez chce kupic taki spiworek dla malej :tak::tak:

Przesliczne to lozeczko, a caly zestaw takich mebelkow - miodzio!!!

My w sobote wstapilismy do sklepu z wozkami. Poogladac jaki tu jest wybor (choc na 99% sciagniemy z PL xlandera). Pan byl bardzo podekscytowany, chcial oczywiscie wcisnac nam wszystko, a najbardziej taki wozio:
Budi 3 in 1 Combi + Budi Car Seat (2009)
Szkoda, ze w sklepie mial kosztowac 520 funtow i to w rzekomej suuuuper promocji, bo to koniec roku, wyprzedaja modele 2009 itd...
Po przyjsciu do domu przejrzalam neta i wozio mozna kupic juz za 399...
Jak to dobrze czasem porownac ceny i nie kupowac na lapu - capu.
.... swoja droga w zyciu nie kupilabym tego wozka, nawet za 350 funtow. Nic a nic mi sie nie spodobal, a niski na maxa, moje 171 a meza 185 i schylanie do niego doprowadziloby do zwyrodnien kregoslupa pewnie...

My w sobote wstapilismy do sklepu z wozkami. Poogladac jaki tu jest wybor (choc na 99% sciagniemy z PL xlandera). Pan byl bardzo podekscytowany, chcial oczywiscie wcisnac nam wszystko, a najbardziej taki wozio:
Budi 3 in 1 Combi + Budi Car Seat (2009)
Szkoda, ze w sklepie mial kosztowac 520 funtow i to w rzekomej suuuuper promocji, bo to koniec roku, wyprzedaja modele 2009 itd...
Po przyjsciu do domu przejrzalam neta i wozio mozna kupic juz za 399...
Jak to dobrze czasem porownac ceny i nie kupowac na lapu - capu.
.... swoja droga w zyciu nie kupilabym tego wozka, nawet za 350 funtow. Nic a nic mi sie nie spodobal, a niski na maxa, moje 171 a meza 185 i schylanie do niego doprowadziloby do zwyrodnien kregoslupa pewnie...

Katik ja miałam wpierać albo polskie albo irlandzkie przedsiębiorstwa produkujące wózki ale niestety nasz lokalny patriotyzm wziął w łeb , bo pani w sklepie powiedziała ,że model który my chcemy jest popularny w Anglii a tutaj nie bardzo bo za drogi więc muszę jechać do północnej Irlandii i wesprzeć królową :-D:-D a jak nie to zamawianie przez internet nas czeka.
A z wózkami będą promocje w styczniu bo wyprzedaż modeli z 2009 roku (Czy ja pisze o wózkach:-D:-D)
Byłam na 90 % nastawiona na X-landera ale jak okazało się ,że chłopak i nie będę mogła nakupić sterty sukieneczek to stwierdziłam ,że fura ma być wypasiona i znalazłam taką

Jane Slalom Pro 09 stel+spac+gond+osłonka na nóżki. J01,J02,475 - 2949.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox

błagam nie piszcie nic o cenie , bo wiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale robię to dla siebie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a ten hamulec jest boski i te tarcze na przednim kole :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
super ten zestaw, ja tez kupuje wszystko od tommee tippee, dziewczyny tutaj na formu juz wczesniej sie duzo o tym wypowiadaly i dlatego zdecydowalam sie tez na ta firme, ale butelki pokupowalam tylko po jednej z kazdego rozmiaru, bo nie wiem wlasnie jak to z tym karmieniem bedzie, jesli bede miala pokarm to bede karmila a jesli nie to potrzebuje butelki..
dziewczyny ile tych butelek kupic jak na poczatek??

no super ten otulaczek! tez go kupie, nie wiedzialam ze cos takiego jest - jak dobrze ze to forum istnieje!:tak: ja w sumie nie wiem po co mi rozek czy otulaczek ale ja kupuje wszystko;-)

Narazie kup ze dwie a jakbyś miała jakies problemy z karmieniem ( czego nie życze ) to dokupisz . Ja miałam cztery butelki i spokojnie sobie radziłam a do nich miałam takie cudo
Tommee Tippee POJEMNIK miarka NA MLEKO 4szt 0%BPA (836307543) - Aukcje internetowe Allegro
i takie tyż
AVENT POJEMNIK DOZOWNIK NA MLEKO W PROSZKU NAJTANI (829669000) - Aukcje internetowe Allegro
i taką torbe bardzo przydała mi się
AVENT - NOWA TORBA TERMICZNA - NAJTANIEJ !!! (833860345) - Aukcje internetowe Allegro

Mój nie chciał w tym spac

Otulaczek śliczny i na pewno bardzo wygodny. Trochę mnie tylko rozbawiły jego właściwości antykolkowe.
Butelki myślę, że na początek wystarczą max dwie. Zawsze można dokupić

Jakich by nie miał własciwości i tak dla mnie to napewno będzie 100 razy lepsze niż rożek ... kto wogóle te rożki wymyślił , do czego to :-D:-D

Katik ja miałam wpierać albo polskie albo irlandzkie przedsiębiorstwa produkujące wózki ale niestety nasz lokalny patriotyzm wziął w łeb , bo pani w sklepie powiedziała ,że model który my chcemy jest popularny w Anglii a tutaj nie bardzo bo za drogi więc muszę jechać do północnej Irlandii i wesprzeć królową :-D:-D a jak nie to zamawianie przez internet nas czeka.
A z wózkami będą promocje w styczniu bo wyprzedaż modeli z 2009 roku (Czy ja pisze o wózkach:-D:-D)
Byłam na 90 % nastawiona na X-landera ale jak okazało się ,że chłopak i nie będę mogła nakupić sterty sukieneczek to stwierdziłam ,że fura ma być wypasiona i znalazłam taką

Jane Slalom Pro 09 stel+spac+gond+osłonka na nóżki. J01,J02,475 - 2949.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox

błagam nie piszcie nic o cenie , bo wiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale robię to dla siebie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a ten hamulec jest boski i te tarcze na przednim kole :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nic nie napiszę bo wózek jest super znam użytkowniczkę jedną bardzo zadowoloną a druga kolezanka ma nomada i tez super zadowolona . Więc uważam że wart jest tej kaski

Do góry